IMT

Znam,nego sam besposlen... :D
Bolje receno na Balkanu ne koriste dodatnu opremu zvana el. instalacija na traktorima.
Evo i mog,jos uvek radi instalacija :haha: :haha:
oiuhjc.jpg

Ja na svakoj mašini imam komplet ispravnu instalaciju.Dosta poslova se radi noću pa zašto da nastradam bez potrebe,ovako lepo popalim svetla i vidim se a ako je neko baš toliko blesav neka udari u mene.

Ne radim nocu u njivi,samo ako nas mrak uhvati,ali necu da budem klosar kao komsije koji direktno spajaju zice prednjih farova na akomulator ako ih uhvati mrak,a nazad da stavljam kinesko svetlo za bajs...

Ima i ovde takvih slučajeva čak sam video jednog lika da je stavio fenjer napred.Ma strašno šta sve može da se vidi.

North ARMY je napisao(la):
Jeb*tu serijsku proizvodnju od 3 komada...
Sa ovim si sve rekao.... A instalacija.... pa zna se... i tu mi iz vojvodine punimo budžet(kome ne radi) a ovi iz "južnije od Dunava i Save" bolje da ne komentarišem!

Matić je napisao(la):
Ja na svakoj mašini imam komplet ispravnu instalaciju.Dosta poslova se radi noću pa zašto da nastradam bez potrebe,ovako lepo popalim svetla i vidim se a ako je neko baš toliko blesav neka udari u mene.

Matiću tako i ja radim. Ako mi svetla i žmigavci ne rade, traktor mi ne ide iz avlije.Svake godine oranje se radi sa svetlima, al šta ćeš ja sam HOBI poljoprivrednik :zli: :zli: mamu im :udri: :udri:.

Kod nas u nekim delovima atara mozes biti zadovoljan akose vratis sa kabinom na traktoru a ne sa signalizacijom. Atar Veliko Polja se 70% vozi kroz njive jer su putevi zatvoreni .

Na traktorima mi sva instalacija radi i čim se nešto slučajno razbije ili nešto se pokida onda se to odmah popravlja. Evo baš sam sinoć na fergusonu stavljao novu sijalicu u sat za pritisak ulja jer hoću da mi svi satovi na traktoru budu osvijetljeni i da noću imam uvid u sve radne parametre motora. Kad se dogodi nesreća onda je kasno da se popravlja neispravna instalacija na traktorima, prikolicama, priključcima...

@ mityoo

IMT se nalazi sa leve strane reke Save,na Novom Beogradu
a to je prakticno Vojvodina :haha:

hehe, koji je to preporod kad ti rade sva svijetla na traktoru... Mi smo na 539 imali ispravna samo kratka svijetla naprijed i vise nista. Sad je slozena instalacija 100% i cuva se ko oko u glavi. Sjetva po mraku je i s pratkim svjetlima bila izdzljiva, al ovo nije za usporedbu sad... Jos reflektor iza nije za usporedbu prije i sad...

Na prikolici instalacija 100% ispravna

Na beracu su kablovi citavi, ali lampe razbijene. kupljene nove i prije berbe ce i berac biti slozen

Na 549 instalacija radi 90%. Ovih 10% je prekidac stop svijetla i zadnji reflektor...

Stari ljudi su nedokazni i posebno opasni dok voze neosvjetljen traktor po noci.

Primjer prvi je bio u zetvi. IMT 533 i tehnostroj prikolica. Napunim covjeku prikolicu u pol 11 navecer, ne vidi se prst pred nosom. On na traktoru dobro pa ima i anlaser i kaze da ja samo idem, da se ne brinem za njega nista, doce on do kuce bez problema, a zivi 10-12km dalje?!?!? i zbilja, sutradan eto njega, i nastavljamo zetvu kao da se nista dogodilo nije, a meni jos uvijek nije jasno kako je on nasao put do kuce...

Primjer drugi je covjek koji kad se vozi kroz selo po mraku, ulicna rasvjeta osvjetljava put, i on gasi svijetla, kad skrene u sokak gdje nema rasvjete svjetla pali da vidi kud ide. Izlazi iz sokaka na glavnu cestu i gasi svijetla, jer svijetli ulicna rasvjeta...

Rale 83 je napisao(la):
Kod nas u nekim delovima atara mozes biti zadovoljan akose vratis sa kabinom na traktoru a ne sa signalizacijom. Atar Veliko Polja se 70% vozi kroz njive jer su putevi zatvoreni .
jesu upravu ljudi kod nas ovamo retko ali retko ko ima instalaciju na traktorima.jedino u mom komsiluku ja lud pa na traktorima imam halogenke koje su papreno skupe 400din jedna! moj komsija na 558 nema nista ali nistaa ni jedna sijalica ni jedan sat na kontrolnoj tabli ma bukvalno nista kad ga vidim sa tim traktorom nocu dolazi sa njive oko 10h a ide putem ko duh znaci nista samo ga cujes i jos nema ni kocnice! ae da nema para nego covek onako srednje ma nemam reci jer su skoro svi takvi jedva u celom selu ako nakupis 10 rotacionih svetla. :udri: :udri: :udri:
@ bewisa eto nije samo preko dunava i save dole :haha: :haha:

jjqjb6.jpg
na ovom traktoru nema mesta za drugi prednji hvar od prednjeg utovarivaca , zato ga vozim samo sa jednim i ispravan je , postavljen je s leve strane je se na putu krecem desnom stranom . Na 539 i belarusu su mi instalacije kompletne , iz razloga sto ih ne provlacim precicama jer 539 radi sejanja i sejalice nemogu da se provuku a imaju i kabine.
U prvom planu je bio 533 sa spremacem 2,9 kog nisam verovao da moze da podigne sa zemlje a kamoli da ga premesti a ne instalacija . :ppozdrav: ZIVELI i sretan Djurdjevdan svima

Ja svoj sjetvospremac parkiram pod supu s 539 (RAU 2.20m, dva reda valjaka) jer je za 549 pre tjesno "upucavat" pod krov. 539 ga digne bez problema, ali se hoce propet samo tako...

Nazad
Vrh