IMT

Jedno pitanje...imam imt 542 na kojem je peta brzina izmedju prve i trece,a ovom 577 peta je izmedju druge i rikverca.E sad jeli to normalno ili je neka budzotina :sta: mislim na 577...

E,da i dosta je bucan,t.j. zvizdi u 1,2,3, i 5-oj brzini,a 4-ta super....jeli to praksa kod njh ili problem??

Traktor ti nije budzotina, to je normalan raspored brzina! :D
I sto se sviranja menjaca tice i to je normalno a 4. brzina se nikada ne cuje iz jednog jedinog razloga-to mu je direktan stepen prenosa tj. pogon ide direktno sa spojnickog vratila a ne preko donjeg snopa u menjacu. :ppozdrav:

Ako te jos stogod zanima, slobodno pitaj!

za 577 to je normalno a za buku kriv je diferencijal najverovatnije
Post je spojen: [time]1273150806[/time]

Nije bucan diferencijal vec menjac!

Nisam ni rekao da su menjaci na 542 i 577 isti! I 542 isto ima direktnu brzinu a to je V. kao sto je i na 549 i na 5100/5106/5130/5136. . .

Da li je novi 577 sa kabinom iznad menjaca manje bucan?
@Bubu
Da li si video 577 DV(kao tvoj) sa novom kabinom(iznad menjaca),
koju proizvodi cini mi se neka firma iz Uzica.Tegovi napred okrenuti
naopako.
Izgleda :D

Ja sam vozio 580 DV sa kabinom odvojenom od menjaca-dosta je manje bucan! :D

Taj traktor sa tegovima okrenutim naopako je iz Pazove a po prici vlasnika-sam je pravio kabinu. . .

Ako bi se na 540 stavile 14-ke gume da li bi bolje radio sa presom i beracom,imam jednu soluciju kompletno remontovan 540 sa 60 sati rada,hidraulicnim volanom,2 polozaja volana,sve 4 nove gume,novi tip kabine(hermeticki zatvorena)-jednostavno kao nov al sam u dilemi oko ove dve operacije,trazi 4500 E.

Jel ovaj 540 :D

2evu32c.jpg

A zasto bi mu stavljao 14 gume, kad i s 12 radi s jednorednim beracem i s presom bez problema.

A ako je ovaj sa slike, mislim da 4500 vrijedi.

542 je pravi trktor sa pet brzina za povrsinske lake radove je ekstra ali za oranje nevalja .ja ga imam iz 85 g nikad plug nije video samo seje sparta prska i tako ima 7000 rs a ide bez greske

moze biti da je dobar za presu, i berac, ali ja sam navikao da "mali traktor" mora biti u stanju obavljati sve poslove, a u oranju i tanjuranju je 540 bog i batina za 542...

Nikad nisam cuo dobre rijeci za 542. ovdje ih izbjegavaju, da vam budem iskren. 540 je puno pozeljniji traktor.

@ Bubu

Da li covek mozda pravi te kabine.Tako dobro izgledaju da sam pomislio
da su iz Uzica. :D
Imas li mozda prestavu koliko bi kostalo da se na 577 namesti
prednja vuca(prednji most,kardan itd) :ppozdrav:

Imas li mozda prestavu koliko bi kostalo da se na 577 namesti
prednja vuca(prednji most,kardan itd) :ppozdrav:
[/quote]
Oko 2000 evrića

Nije bas jeftino,ali verovatno vredi. :ppozdrav:

to je cena samo delova ili sve komplet sa majstorom? :sta:

Ugrađivao sam komšiji novi tip prednjeg mosta na 577 bez prednje vuče jer je hteo da ima pun servo volan i izašlo ga okruglo 800 evra pa izračunaj otprilike onako grubo koliko bi koštalo da se ugradi prednja vuča. :cao:

Nazad
Vrh