IMT

Mozda se neko sjeca da sam skoro pisao da mi je grijac bio procurio samo sto je u mene bilo napunilo i auspuh.Kupim drugi koji je kosto 5 evra a traktor nece da upali .Skinem i ugrijem a ostavim ga na crijevu i grije zicu a ne propusta naftu.Zamijenem ga u trgovini za neki slovenacki i sad 533 pali iz prvog grijanja i na minus 7

Ja sam na trojci ove godine radio generalnu nema vise od 50 sati,i taman sam cekao da udari malo veci minus i pokazem vam kako i ona zna da upali na preko -10,ali mi ocigledno grejac koji sam uzeo u Juselu nije dobar iako je Iskra ocigledno je fals jer nema oznake utisnute vec samo odstampane bojom,i ne bitno time on za nekoliko dosadasnjih proba nikada nije puknuo a zadnji put na oko nuli sam ga palio i nije upalio kao mina vec se zaletavao 4-5 sekunde sto nebi smeo,tako sam misljenja da necete ove zime odgledati snimak:osmeh:

Mozda se neko sjeca da sam skoro pisao da mi je grijac bio procurio samo sto je u mene bilo napunilo i auspuh.Kupim drugi koji je kosto 5 evra a traktor nece da upali .Skinem i ugrijem a ostavim ga na crijevu i grije zicu a ne propusta naftu.Zamijenem ga u trgovini za neki slovenacki i sad 533 pali iz prvog grijanja i na minus 7
I kod mene je bila izduvna masna i ak je počela kapat nafta

Jutros me grijac pravo iznenadio, juce Procistio cijev od goriva i ujutro će on reko da sastavi iz prve kad samo okrenu pola kruga i satde, motor pun nafte, izverglam naftu upalim ga, skinem grijac i spojinem da isprobam, propusta naftu i jedva zapali samo dimi bijelo. Kupim novi postavim i sad je napokon ok.
Dobro si prosao. Mogao je da napravi havariju u motoru. Kao kad motor dobije hidroudar samo sto nije rashladna tecnost vec gorivo u pitanju.
--------------
Ja sam sad na ovim mrazevima do -5C Rakovicu palio bez grejaca. Vergla par sekundi i sastavi. Grejac ne radi jer je verovatno pregoreo ali dobija gorivo, tako da cu ga osposobiti ovih dana. Imam jedan Iskra koji stoji godinama na lageru. Takodje u selu je poularan okomak metod. Uzmu okomak (sapurinu) od kukuruza, potope u naftu i zapale. Onako stave u rupu od grejaca ili skinu gumeno crevo na usisnoj grani i tako upale.

Dobro si prosao. Mogao je da napravi havariju u motoru. Kao kad motor dobije hidroudar samo sto nije rashladna tecnost vec gorivo u pitanju.
--------------
Ja sam sad na ovim mrazevima do -5C Rakovicu palio bez grejaca. Vergla par sekundi i sastavi. Grejac ne radi jer je verovatno pregoreo ali dobija gorivo, tako da cu ga osposobiti ovih dana. Imam jedan Iskra koji stoji godinama na lageru. Takodje u selu je poularan okomak metod. Uzmu okomak (sapurinu) od kukuruza, potope u naftu i zapale. Onako stave u rupu od grejaca ili skinu gumeno crevo na usisnoj grani i tako upale.
Meni kad crko grejac rakuli nije ni htela da zavergla...mi mislili membrana posto je bacilo naftu ili ulje na auspuh....kad sva sreca grejac rikno...

Ja na viljuskaru nosim m-34 isto mi deluje na slici kao sto je Bobo izbacio snimak,i kako mu je motor odavno kaput,uvek ispod 5 stepeni u plusu je trazio start sprej na prvom paljenju,mislim upalio bi i bez spreja ali bi ga verglao desetak sekundi a ovako ko mina i gotovo...i na svakom tako paljenju meni brat dobacuje >Daj da probamo sa baklju<a ja ga skoro uvek napsujem recju>Jebala te baklja kad ce ovako produvan sa nju da upali...bezi od mene<I tako jednog dana nakon 5-6 godine meni nestane sprej i ja ga grejem ali od grejaca nema vajde cuje on verglanje i pridje i ponovo ce >Oces sa baklju da probamo?<Ajde kazem mu daj tu baklju iako znam da od nje nema pomoci...Cim mu je on primakao plamen a ja zaverglao samo je povukao vatru unutra i odmah i cak mislim jos bolje upalio nego sa sprejom,eto to nisam godinama verovao dok nisam doziveo.

I ja sam je koristio pa se malo zaneo dok nisam upalio filter pa kad sam video ja ga otvorim pa se prospe ono upaljeno ulje iz filtera po garaži.Zamalo kuću da upalim.Uvek je bolje imati ispravan grejač.

Ja palim umesto bakljom obicnom letlampom i isti je efekat.

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Pa i tu ima zavrzlame...ne moze baklja na fergusonu jer mu filter pola metra udaljen od glave i vatra ne moze lako tj nikako da dospe do ventila,e tu ima efekta samo na rupi ako se grejac skine ali to vec nije prakticno,a slucaj je idealan kao na onom klipu od Bobe,i da zato je najbolje imati funkcionalan grejac.

Zasto vatra mora dospjeti do ventila?? ne mora uopce. Cilj je je zagrijati zrak u usisu da se lakse zapali smjesa zraka i goriva, nista vise...

To je zadnje nikako mi se ne svidja ono cekicanje u motoru.

Ako se start sprej koristi odgovorno nema greske... Problem je kad se pretjeruje s njime. Stariji JD traktori su imali u kabini mjesto gdje se boca usteka u instrument tablu i prilikom verglanja ju samo stisnes i traktor pali. Nikakvi grijaci i pizdarije pa su radili preko 10 000 sati kad im se cefne a nerijetko i puno vise od 10 000... Samo je za istocne strojeve 10 000 sati "magicna brojka" da ga odrzavas ne znam kako, rijetko koji ju dogura bez vecih intervencija...

Grijac drzi upaljen i tokom verglanja. Ako ga ugasis da palis motor, slaba je vajda, motor topao zrak uvuce za pola sekunde iz usisne grane i opet vuce hladan iz vana. Zato na bravici imas drugi polozaj u desnu stranu (HS) da palis i da je grijac ukljucen u isto vrijeme.

Ima kod mene likova po selu koliko hoces, drzi grijac u lijevu stranu i kad se grijac javi pale u desnu pa tako ponavljaju po 2-3 puta, kazu lose gorivo... Onda krece prica da je zakon sipati vrelu vodu u hladan motor i onda upali bez problema...

Samo ti stavi drugu kvalitetnu bravicu i nece biti problema, i kod nas je mala privreda zastupljena ali bravice duraju po 3-4 godine bez ikakvih problema. Evo na 549 je u 10 godina tek druga bravica i to se prva istopila jer sam ja isao biti pametan pa spajao preko bravice dodatna 4 radna svijetla. Orali dvije noci s tako popaljenim svjetlima i vise nismo mogli bravicu vratiti na polozaj "0", jadna se stopila sva.

Sad su releji pometani svuda i nema nikakvih problema s bravicom.

Kad vec pisemo o kvalitetu bravica ja imam jednu od dajca a cuo sam da su one bas kvalitetne samo izgleda da nemogu nikako ugradit,nema mjesta na 539 jer ima ono iza bas veliko kuciste na samoj bravici

Nazad
Vrh