IMT

Купио сам у продавници тракторских делова, и није тако скупо као што је Ландини навео. А за заптивање главе и блока се не користи ништа (ако не мора). После отварања тубе ја сам мало промешао масу жицом.

Hermetik se vise odavno ne koristi , barem ovdije, koriste onaj crveni silikon za motore, radi dobro a kod rastavljanja nema problema , ni onaj crni silikon ne koriste jer ide tesko kod rastavljanja a takodje i taj hermetik ,tko bude to rastavljao spominjace ti i blizu i dalju rodbinu , a rekao bi da i manje dihta od crvenog silikona jer je tvrdji.

Na 539 mi ne dolazi nafta na grijac,grije al nema goriva, kad odvrnem cijev od goriva i verglam nema ništa i kad upali nema goriva na cijevi. Šta bi moglo bit???

Jel cijev od grijaca spojena na kuciste filtera ili na onaj sestougaoni ventil? Uglavnom tu pregledaj.

Moze biti i da je cev začepljena kakvo sve gorivo sipamo

- - - - - - - - - -

probaj da produvas

dobro je to, odmah poželim da i moj tako koči.....al prvo moram rješiti semering radilice, on curi, više nekaplje, sada curi.....a sutra imam još oranja, to ću odraditi sa 577, i neke bašće sa 539, jer neće biti smrznuto, danas je bilo baš toplo

Samo zvrcni kad budeš radio.
Toliko o tome kako te kočnice nikad ne koče a ovo su druge kako koče ovako.
Na 577 su oko 4 ili 5 godina i rade još.

Jel cijev od grijaca spojena na kuciste filtera ili na onaj sestougaoni ventil? Uglavnom tu pregledaj.
Ja sam to rešio ovako:
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
Na prvo grejanje nikad nije stizalo gorivo do grejača, a na drugo i treće više akumulator nije imao snage da zavergla. Nađem ovu bočicu od belorusa, stavim ovako,l samo da probam i mislim da će tako ostati do proleća. Ne smeta ničemu, malo je nezgodno za dosipanje ali mi traktor ni ne treba tako često pa će i ovako da posluži.

Sve se to vec zna. Problem je kad grijac ostane otvoren. Mada se to rijetko desava.

Na tafeu ima ventil prije grijaca

i ja bi volio da ima ručni ventil na toj cijevi od grijača, pa kada trebaš grijač, onda otvoriš, upališ i zatvoriš, i onda si siguran

nisam to vidio kako izgleda na tafe

Danas sam skino cijev od grijaca i bila je unutra zabertonirala, neznam kako se je uspjela tako zacepit. Procistio sam je i sad ide nafta na grijac al mi puno zadimi bijel dim kad pali sa grijacem vjerovatno je nesagoriva nafta od grijaca

Na IMT dimi bijelo kad ne radi grijac. Bar koliko sam ja upratio. Kad ga momacki zagrijem odma potjera crn dim i sastavi.

Danas sam skino cijev od grijaca i bila je unutra zabertonirala, neznam kako se je uspjela tako zacepit. Procistio sam je i sad ide nafta na grijac al mi puno zadimi bijel dim kad pali sa grijacem vjerovatno je nesagoriva nafta od grijaca
Da li ti pukne grijač kad pališ preko njega jer ako radi pravilno onda treba da izbaci crni dim jer ti zapali to gorivo koje kroz njega prolazi

Ne pukne, posto kad okrenem kljuc ulijevo ima samo jedan zub, alnaser i grijac istovremeno, grijac radi probo sam ga direktno i grije, dali može da grijac pusti previše nafte pa da zbog njega dimi, posto nije bilo dima dok nisam procistio cijev

trebala bi biti dva zuba u lijevo, mozda ga samo ne osjetis pod rukom. Gledaj lampicu od kontakta da li "trepne" kad se upali grijac a dok traktor ne anlasuje... Grijac na manjim traktorima kod mene proradi nakon 10-ak sekundi a na velikom i na bageru mu treba osjetno dulje ali radi fantasticno na svim strojevima.

Nazad
Vrh