IMT

Ko o cemu, baba o ustipcima. Rastavio sam svoju Fadip bravu paljenja, i cim sam odvojio limeni oklop od bakeltnog zadnjeg dela, federi i kuglice su se rasuli po stolu. :haha:
Gledam one bakarne komponente unutra, i iskreno mislim da tu nema potrebe za ugradnjom releja. Nista nije izgorelo niti propalo, ocigledno je problem u losoj ustelovanosti kontakata unutra ili zaprljanosti.

Sad bih hteo da je ocistim, i sklopim ponovo, ali ne znam kako da slozim komponente. Ako neko ima semu, skicu, ili tako nesto, neka je podeli ovde, bio bih jako zahvalan.

Dugme od svirene je zakon....meni su na autu crkle dva uloska u bravi i preklopim na dugme...od tad nikakvih problema.....znam da to na fergi neide zbog grijaca

Ko o cemu, baba o ustipcima. Rastavio sam svoju Fadip bravu paljenja, i cim sam odvojio limeni oklop od bakeltnog zadnjeg dela, federi i kuglice su se rasuli po stolu. :haha:
Gledam one bakarne komponente unutra, i iskreno mislim da tu nema potrebe za ugradnjom releja. Nista nije izgorelo niti propalo, ocigledno je problem u losoj ustelovanosti kontakata unutra ili zaprljanosti.

Sad bih hteo da je ocistim, i sklopim ponovo, ali ne znam kako da slozim komponente. Ako neko ima semu, skicu, ili tako nesto, neka je podeli ovde, bio bih jako zahvalan.

Pa šta diraš kad ne znaš. :osmeh:
I ja se vodim istom logikom: ako već ne radi, ne mogu ga pokvariti.

Ako se start sprej koristi odgovorno nema greske... Problem je kad se pretjeruje s njime. Stariji JD traktori su imali u kabini mjesto gdje se boca usteka u instrument tablu i prilikom verglanja ju samo stisnes i traktor pali. Nikakvi grijaci i pizdarije pa su radili preko 10 000 sati kad im se cefne a nerijetko i puno vise od 10 000... Samo je za istocne strojeve 10 000 sati "magicna brojka" da ga odrzavas ne znam kako, rijetko koji ju dogura bez vecih intervencija...
Taj sistem je i kod mene na Mercedesu 1317. Naspe se start u bocu i ima drukalica u kabini. OM 352 je cist dizel i bez grejaca, a na temperaturi ispod 0 hoce malo duze da vergla. Ja nisam nesto puno gledao taj sistem i bocu ali je fabricki izvedeno da start ide u usisnu granu.

Taster nije bajno rjesenje. Ja sam pokupovo obje brave i od paljenja/grijanja je crkla prvi mjesec. Posto je to bilo tokom ljeta, stavim taster a grijac nisam ni spajo. Reko do zime cu rijesit. Medjutim, prilikom voznje ja svako malo koljenom pritisnem taster pa anlaser melje. :osmeh: Odem odma kupim dajcevu bravu, rasklopim ocistim naprscem WDom i eno je i danas. ZAKON medju bravama.

Taster je dobar onaj unutrasnji.....od svirene na 533...njega nemas sanse greskom stisnut.......Drug..bio sam jednom u Gracanici...pa kud god okrenem ono jednosmjerna..Ko nezna grad ondje se treba snac

Taster nije bajno rjesenje. Ja sam pokupovo obje brave i od paljenja/grijanja je crkla prvi mjesec. Posto je to bilo tokom ljeta, stavim taster a grijac nisam ni spajo. Reko do zime cu rijesit. Medjutim, prilikom voznje ja svako malo koljenom pritisnem taster pa anlaser melje. :osmeh: Odem odma kupim dajcevu bravu, rasklopim ocistim naprscem WDom i eno je i danas. ZAKON medju bravama.

Jel je uklopi lako,jel bilo dovoljno mesta posto je bas povelika ili onda kod mene nije od dajca?
Kod mene je ovako nesto ali mislim da nema sanse da ima prostora da se uklopi :

Slicna ovoj, u staru limariju 560 na isto mjesto legla bez problema. Komsija ima istu na 542 91 godina. I kod njega je legla. Nisam zagledo dal je sta prepravljo.

foto_16052.jpg

- - - - - - - - - -

Taster je dobar onaj unutrasnji.....od svirene na 533...njega nemas sanse greskom stisnut.......Drug..bio sam jednom u Gracanici...pa kud god okrenem ono jednosmjerna..Ko nezna grad ondje se treba snac

Gracanica je puna svega a mala povrsina pa je to sve zbijeno. Mada nekoliko krugova po njoj i vozis zmireci.

Taj sistem je i kod mene na Mercedesu 1317. Naspe se start u bocu i ima drukalica u kabini. OM 352 je cist dizel i bez grejaca, a na temperaturi ispod 0 hoce malo duze da vergla. Ja nisam nesto puno gledao taj sistem i bocu ali je fabricki izvedeno da start ide u usisnu granu.
Tomo ako je dobar motor i pumpa trebao bi on i po minusu da pali bez verglanja i spreja.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Pali on ali moram da verlam desetak sekundi na ovih -7C, dok recimo Fap sa losijim motorom pali takoreci na zub. Motor je dobar, Ne duva i ne trosi ulje ali mogce da su dizne polose jer ima malo vise dima na auspuhu.
Landini slicna ovakva bravica je i na Rakovici. Prvi polozaj grejac a drugi pali. Ja sam moju otvarao vise puta jer su kontakti smercovali.

Pali on ali moram da verlam desetak sekundi na ovih -7C,
Ne pali on nikada bez desetak sekundi,eto sad to cujem od tebe a takav sam motor imao na jednom viljuskaru i cim ga kupio odmah mu radio generalnu...i na prvom paljenju leto-zima uvek je veglao 10-setak sekundi pa tek tad odjednom upali,a nakon toga kao topao je palio lepo.

- - - - - - - - - -

Anlaseer mu je bio na 24v i nosio dva aku verglao kao lud ali ni to mu nije vredelo da upali pre 10.sek.

Ne pali on nikada bez desetak sekundi,eto sad to cujem od tebe a takav sam motor imao na jednom viljuskaru i cim ga kupio odmah mu radio generalnu...i na prvom paljenju leto-zima uvek je veglao 10-setak sekundi pa tek tad odjednom upali,a nakon toga kao topao je palio lepo.

- - - - - - - - - -

Anlaseer mu je bio na 24v i nosio dva aku verglao kao lud ali ni to mu nije vredelo da upali pre 10.sek.
Znam dosta ljudi koji imaju 1317 Mercedesa, a i ja sam imao 814. Kada je sve na motoru u dobrom stanju, na ovim minusima pali bez verglanja.
Al na kombajnu s 46 palio na okret radilice, pa sam smatrao da mora i ovaj

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Al na kombajnu s 46 palio na okret radilice, pa sam smatrao da mora i ovaj

Znam da kod mene vergla i po ljetu, ne puno al opet vergla... Dok nisam zamjenuo uloske dizni, po ljetu je trebalo moliti ocenase da upali. Cak je gazda od kojeg sam kupio traktor kad smo dosli po njega rekao: Dobro je, topal je dan, mozda i upali bez grijaca... Pocetak 9. mjeseca, vrucina da poludis a on mi spominje grijac...

Na kombajnu je drugacija pumpa, tako mi je majstor pricao, ja se ne razumijem. Nije samo drugaciji pogon pumpe, nego unutra neki otvori za ubrizgavanje nisu jednako veliki i kaze da ako namontiram samo drugi pogon u kombajnsku pumpu da mi traktor nece imati snage u radu, kad bude trebalo raditi pod velikim opterecenjem al da ce trositi osjetno manje, dok je za kombajn rekao da s traktorskom pumpom radi kao da ne kosi al trosi ko sam vrag... Moguce da je tu razlika pri prvom paljenju...

- - - - - - - - - -

Leti pali na zez. Sad zimi hoce malo da vergla. Doduse nisu ni akumulatori naj naj. Snimicu sad jedan dan (mozda i sutra).To desetak sam lupio. Par sekundi i sastavi. Isto je alnaser 24V ali neki poprilicno malih dimenzija.

Nazad
Vrh