IMT

Kod njih možeš i tenk da nadjes.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Nisam nikad nista kupio kod doticnih,jer kao sto rekoh precenili su polovne delove,ali sam ih se setio prve(ne znam ni zasto).

Kako zamijeniti semering vretena kardana na IMT 539 ? Unaprijed hvala.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

Parkiraj traktor na dobru nizbrdicu, da svo ulje predje napred, ili ga ispusti. Odvij ona tri srafa sto drze plocu oko vretena i skini je. Onda uzmi onu zastitnu kapu sa navojem, i zavij je. Kada je zavijes povuci je napolje. Sa njom ce izaci caura sa semeringom i gumicom. Iscukaj stari semering i stavi novi, kao i gumicu, sve vrati kako je bilo, i to je to.

Parkiraj traktor na dobru nizbrdicu, da svo ulje predje napred, ili ga ispusti. Odvij ona tri srafa sto drze plocu oko vretena i skini je. Onda uzmi onu zastitnu kapu sa navojem, i zavij je. Kada je zavijes povuci je napolje. Sa njom ce izaci caura sa semeringom i gumicom. Iscukaj stari semering i stavi novi, kao i gumicu, sve vrati kako je bilo, i to je to.
Hvala ti...

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

dal neko zna gde bi se mogle naci poluge na koje se kace radni prikljuci od 549

Moj komsija za 539 hteo da kupi ovakve poluge od 542 ali bile preskupe pa su mu isekli na onoj masini od plocevine 18 mm po sablonu koji im je odneo navario je nove krajeve mislim da je ukupno platio sa krajevima oko 4000 din. Za sada ga dobro sluze.

Милоше, ја сам такав проблем решио на следећи начин. Прво сам добро опрао водом и бензином. Када се осушило ставио сам "ХЕРМЕТИК", онако да се слива од горе између блока и кућишта развода у пар наврата. Херметик је и исте боје као блок мотора (сиве). Већ сам писао о овоме у некој од тема.

Koliko ti je trajalo ovo?

Код мене је трактор био око 3 године, и трајало је сво време. Важно је да се одстрани сва масноћа да Хеметик може да "ухвати", и сачекати да се потпуно осуши. Пре појаве силикона, Херметик се користио много више него данас, а без ножа, длета или шабера, ниси га могао ни скинути.

Kad zalepis glavu hermetikom znaj da si je zalepio ali moli Boga da negde ne produva jer bez cekica i dleta i pajsera nema skidanja iste.Hermetik nesto slicno tesnom metalu cak mozda i pretaca.

Kod mene tog ima koliko hoces. Oko 9 eura kosta. Komsiji smo zakrpili blok na 558, 3 tube potrosili, nanijeli debelo. Sezona zavrsena ni kap nije pustilo. Sto neko rece, moras stelmat masu kad se stvrdne. Nije ko ona govna "tecni metal" i slicno. Zadovoljan sam sto sam dosad vidio. Vjerujem da bi to na razvodu odradilo poso al bi radije raskopo sve i uradio ko covjek nego to meljo sem kad moras.

Evo za našeg člana ivana ,posebno snimka od kočenja .

I video .
Dobro koči nije loše malo ljevi kasnije uhvati morat cu malko ga poštelat.

dobro je to, odmah poželim da i moj tako koči.....al prvo moram rješiti semering radilice, on curi, više nekaplje, sada curi.....a sutra imam još oranja, to ću odraditi sa 577, i neke bašće sa 539, jer neće biti smrznuto, danas je bilo baš toplo

Kod mene tog ima koliko hoces. Oko 9 eura kosta. Komsiji smo zakrpili blok na 558, 3 tube potrosili, nanijeli debelo. Sezona zavrsena ni kap nije pustilo. Sto neko rece, moras stelmat masu kad se stvrdne. Nije ko ona govna "tecni metal" i slicno. Zadovoljan sam sto sam dosad vidio. Vjerujem da bi to na razvodu odradilo poso al bi radije raskopo sve i uradio ko covjek nego to meljo sem kad moras.
Prike sta ti znaci stelmat?

Ja sam pustanje na bloku posle varenja rijesio sa 3 sarafica M6, komad flaha i komad plute. Tecni je drzao po godinu i kad dodje zima smrzne voda sto se zavukla iza i odvoji

Nazad
Vrh