Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja nemam problem sa temperaturom nego sa pritiskom ulja traktor je558 motor jeste pred generalnu i normalno je da kad je motor hladan ima bolji pritisak ulja a kad se ugreje pritisak opadne . Kod mene je suprotno kad upalim motor podigne pritisak do 2at.i istg momentapadne na nulu i stalno tako dok ne zagreje ulje kad zagreje ulje drzi na 2at. pod mali gas padne na nulu.Motor lepo radi( ne lupa) menjao sam manometar isto ulje sae 30 filter dobar ostaje samo uljna pumpa.Dali je neko imao slican problem nisam bas spreman zageneralku.
Otkud sad to da se ranijim paljenjem motor vise ne grije. kasnije paljenje sevise osjeti na dvotaktnim benzincima nego na dizel traktoru. Ranije paljenje hoce na dizel motoru protopiti klip kolika se temperatura stvara i koliko grije pa bas i nisam siguran u ovo sto tvrdis...
Nebitno, ne vidim razloga da dotrajali motor vise grije od motora koji je u boljem stanju. Sve u svemu, termostat treba odrzavati temperaturu u zelenom podrucju. Jel to 80 ili 85°C manje vazno, samo da nije 40 i sve je OK.
Teorija je jedno a praksa moze da bude povezana sa teorijom a ne mora da znaci. Probaj pa ces videti i sam. Mozda se tope klipovi kad je prerano paljenje ali kad je malo ranije od fabricki propisanog za odredjeni motor sigurno da motor drzi manju temperaturu. Probali smo svasta.
Zna se cemu sluzi termostat i zna se kako se paljenje podesava. To sto ti volis da sarafas po svojim strojevima da svaki bude po necemu poseban je druga prica. Da si imao ispravan hladnjak, antifriz i ispravan termostat, nikad ne bi imao problema s pregrijavanjem a vi pricajte sto god zelite.
Narod svasta prica, eto po mnogima je bez termostata SUPER i ne moz im dokazat suprotno...
Ja nemam problem sa temperaturom nego sa pritiskom ulja traktor je558 motor jeste pred generalnu i normalno je da kad je motor hladan ima bolji pritisak ulja a kad se ugreje pritisak opadne . Kod mene je suprotno kad upalim motor podigne pritisak do 2at.i istg momentapadne na nulu i stalno tako dok ne zagreje ulje kad zagreje ulje drzi na 2at. pod mali gas padne na nulu.Motor lepo radi( ne lupa) menjao sam manometar isto ulje sae 30 filter dobar ostaje samo uljna pumpa.Dali je neko imao slican problem nisam bas spreman zageneralku.
Što bi jedan rekao i 400 bradavica.Sto ljudi sto ćudi.Sto žena dvesta sisa.