IMT

Jos sada nema auspuha, ubija zvuk, jer je pukla ona krivina pod 90 stupnjeva na koju se sarafi auspuh, valjda ce biti dobar....kad ih pogledam straga, koliko 560 izgleda manje, kad 577 ima gume 18.4-30 sa 12 platana, a 560 14,9-28 sa 8 pl

- - - - - - - - - -

Ova prednja svijetla treba napraviti kao u originalu....

Koliko kosta krivina na koju se pricvrscuje auspuh??

Pogledaj ovdje sve sto te zanima, Ti trebas koljeno auspuha i sam auspuh te brtvu i selnu...

http://www.antos-trgovina.hr/shop/index.php?cPath=21_52_318

Gledo ga na oglasu aj kome treba al ja ga više nikad nebi uzeo starog tipa kabina su kome a cijena ekstra .

Kod nas dosta i traze za njega, oko 3500-4000€

Ovaj je kosato 2600€, s tim da je traktor 2000, a plug 600€

Skinem cep od ulja, nista se nevidi, da pusi

Ako se pokaze dobar, kabina se uvijek moze zamjeniti

Poslednja izmena:

Malo modernija hidraulika, 560 to nema, hehe

Ima dve pumpe, ako budes ovo koristio, rucica oznacena na slici mora biti u gornjem polozaju

Takodje kipanje preko ovog razvodnika je dosta brze nego sa cevi koja ide sa poklopca hidraulike.

7cf168e11a664d168f902163f45d237a.png

Rucica oznacena na slici bira jednoradni ili dvoradni nacin rada. Za kipanje prikolica ide jednoradni nacin rada i uduplavanje protoka pumpi (druga rucica na slici koja se sarafi na poklopac hidraulika) da se ova mala ne pati sama ako se radi o vecem teretu. Ako radi s prikljuckom koji ima dvoradni cilindar na sebi onda ide dvoradni nacin rada razvodnika a glavna pumpa sluzi za podizanje poluga iz zemlje.

Rucica oznacena na slici bira jednoradni ili dvoradni nacin rada. Za kipanje prikolica ide jednoradni nacin rada i uduplavanje protoka pumpi (druga rucica na slici koja se sarafi na poklopac hidraulika) da se ova mala ne pati sama ako se radi o vecem teretu. Ako radi s prikljuckom koji ima dvoradni cilindar na sebi onda ide dvoradni nacin rada razvodnika a glavna pumpa sluzi za podizanje poluga iz zemlje.

Hvala na ispravci, nikako nisam imao prikljucen dvosmerni cilindar pa nisam otkrio sve tajne ovg razvodnika.

Zbog cega mi se na 577 DV na desnom prednjem tocku jena starna ripne (vanjska) dosta vise potrosila od unutrasnje dok je na lijevom ravnomerno trosenje,

Zbog cega mi se na 577 DV na desnom prednjem tocku jena starna ripne (vanjska) dosta vise potrosila od unutrasnje dok je na lijevom ravnomerno trosenje,

Kao prvo s desne strane je diferencijal na 577dv i ta strana je neznatno teza od lijeve a kao drugo nije ispravno podesen trap. Podesite poprecnu sponu i nece vise biti problema. Moj 549 je tako jeo gume kad smo ga kupili novog i nije se mogao voziti po cesti koliko se otimao lijevo-desno, malo "zagrize" jedan tocak, malo drugi. Kako sam podesio prednji trap, sasvim druga pjesma u potosnji guma i u voznji po cesti pun gas.

Postoji sansa da su i aksijalni lezajevi dobili zazora...

Pored svega toga vrlo je verovatno da taj traktor dosta ore a zna se da je desna strana desnih tockova najvice sklona trosenju posto je traktor nagnut stalno na desnu stranu.

Moj se 549 razradjivao pa je nenormalno trosio vanjske rubove prednjih guma. U tvornici mu "podesili" prednji trap sa zaturom vecim nego sto ga ima traktor s mehanickim volanom. Od kako je podesen pravilan zatur, prednje gume se jednolicnije trose.

Jel moze objasnjenje kako se to podesava,nemam ama bas ikakvog predznanja o tome a sto se tice oranja(kako bubu pise) nije bas mnogo orao i od prvog dana su napred svi tegovi

Skines poprecnu sponu na jednom kraju i odglavis sponu da se moze okretati da mozes produziti-skratiti poprecnu sponu na taj nacin. Ovisi od tipa prednjeg trapa kako se podesava zatur tockova ali posto je hidraulicni volan mozes nastimati da budu tockovi jednako razmaknuti, nece biti stete.

Dakle nastimaj tockove da budu jednako razmaknuti naprijed i nazad (mjeri se na pola visine gume) ili da budu minimalno uzi s prednje strane ali nista preterano. Prema tom podesenju navrni krajnik spone i pricvrsti nazad na traktor i teraj pa ces vidjeti sta kaze... Moj 549 je iz tvornice dosao sa zaturom preko 3cm to je izgledalo strasno.

Citao sam po britanskom poljo forumu kako se njima gume strasno trose na fastracima i kako skacu u voznji pa su tamo pisali puno caka u vezi potrosnje guma a jedna od njih je i negativni zatur, dakle da tockovi naprijed budu malo rasireniji nego nazad al jbg, nemam fastrac koji ide 60km/h pa nisam ni isprobavao.

Ja sam kod mene namjestio na "nulu" 549 i brenu i radi OK, gume se trose jednako po cjeloj sirini, nemam problema s upravljanjem. u IMT knjizici je opisano samo podesavanje prednjeg trapa obicnog s mehanickim volanom tako da sam trazio po internetu sta i kako.

Novi traktori s prednjom vucom i velikim radijalnim gumama imaju dosta fin zatur iz tvornice. gledam JD po youtubeu, bas se vidi i iz daleka da su dosta zetureni prednji tockovi. Ne znam zasto kad zatur pomaze samo odrzavanju pravca a to kod hidraulicnog volana "ne pije vodu"...

kakva pumpa se može namjestiti na motor s44, mislim na hidrauličnu pumpu, za servo, jel bi išla ona kao od torpeda, na desnu stranu motora, (kod auspuha) na razvod motora?

Nazad
Vrh