IMT

paše bez problema, vidio i prepravku, da se stavi 036 na 555 ili 551

Pase zvono ali na sta zasarafe koljevku kad karter nema nosace na koje se montira koljevka? Ima na youtube-u 560 s tim motorom ubacenim i pravljena je sasija od C profila koja nosi koljevku i kompletan prednji trap. Nije naj sretnije rjesenje ali je rjesenje. Na ruse su dosta stavljali te motore jer rus vec ima sasiju i samo se malo produzi i to je radilo fantasticno.

Treba mi hitno ako tko zna dimenziju ležaja na osovinu kao na slicu ali od 577 igličasti nemam s čim da poslikam.
Znači od ovakve osovine iznad pumpe.
Naručili smo sve nove lažaje kad već rastavljamo.photo hosting sites

A da al nezna sve je našao taj ne ispravan je mislio sam i njega da zamjenim .
Otišao je sinhron i dva ležaja igličasta ali ćemo sve nove , naručio sam ih oko 200 eura svi ležaji.

To treba da zna onaj koji prodaje ležajeve.U principu taj ležaj ne strada nikada.

Al si mu pomogao:osmeh:. Vecina ne kupuju lezajeve u trgovini gdje prodaju djelove za IMT jer su kineski na kilu , vec odu u specijalizovanu trgovinu samo za lezajeve, a tamo je trgovac upucen u IMT-ov mjenjac sigurno :osmeh:.

A onda da bude jos lepse takve iste u trgo agenciji preko poste dobijes 3 umjesto jednog za istu cijenu.

Da ja sam otišao u skf trgovinu ležaja milina dobijem još 15 posto rabata .
Pola ležaja koyo pola skf i to je to , kineske sve ima a to me ne zanima koliko posla .
Nisu ni ovako skupi 200 eura svi došli .

Pozdrav, skoro sam postao vlasnik IMT 533 nije mi jasno kod hidraulike, kad zakacam prukolicu rucicu sa kuglicom postavim skroz gore na UP i poluge se ne podignu do kraja, moram jos podic na maloj rucici da zakacim prikolicu. Dali je to kod njiha tako ili kod mene nesto ne stima

Jedno jako zanimljivo resenje automatske kuke na MF-u. Za razliku od automatske kuke na IMT-u ovde srafovi ispod trupa ne trpe vertikalan teret, vec teret preuzimaju srafovi koji nose trube.
Massey-Ferguson%20135-Pick-Up-Hitch.jpg

Massey-Ferguson-65-Pick-Up-Hitch.jpg

MF135-PickUpHitch-side.jpg

Inace poluautomatska kuka sa T komadom takodje odlicno obavlja posao ali ovo je malo elegantnije resenje, a bolje od fabricke automatske kuke. Montiranje onog T komada svaki put kad kacim prikolicu, pa demontaza kad je otkacim uff a ono tesko ima bar 10kg, ako ne i vise.
Uz malo maste moglo bi se napraviti da kuka ide na 2 klina kao i klateca poteznica. Kada ti treba poteznica za 5 minuta skines kuku, montiras poteznicu i obrnuto.

Ovo je jako zanimljivo s obzirom da izgleda ima mesta da bi mogla da se montira i gornja vuča za 539,tako da bi istovremeno mogle biti montirane obe vuče.Ima li negde da se kupi ova vuča kao na slici?

Ima vec neko vrijeme mogu primijetit da mi traktor pri nizem gasu vibrira...trese se,a najizrazenije je na 12 gasu.....Na vecem gasu nema tih vibracija......
Cesto i mjenjac krci pri saltanju......Jel do lamele da probam nastelovat,a ako je do neceg veceg nek ceka zimu......traktor je 533

Ležaji kupljeni neki se rade u Njemačkoj, neki u Italiji a ovi drugi su Japanci ,e sad još samo sinhron fali.
Našao sam orginalan ali 250 eura vjerojatno cijeli.
Pošto je kod vas u trgovinama i čije proizvodnje.
upload images freehost images

Nazad
Vrh