IMT

Video sam u selu bar 30 komada i sve linijske i svih godista od 80-og do 2010 godista zato mi i jeste cudno

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ja imam dva 539,jedan je 1990-to i rotaciona,drugi je 1991-o na njemu je linijska,stric ima dva 1991 sa rotacionom i jedan 1990-to sa linijskom,komsija 1990-to sa rotacionom,i tako dalje da ne nabrajam... I svi su fabricki dosli sa takvim pumpama...

KOd mene je '91 godiste i linijska pumpa ali ono sto me nervira i zbog cega pisem je to da traktor kako je kupljen i kad ga vozim na malom gasu neko bi pomislio da non stop pojacavam i smanjujem gas i izgleda da za to nema "leka" tako je od prvog dana a kad mu dam malo jaci gas nema tog neravnomernog rada tj. iscezne e ajmo sad strucnjaci da li neko zna zbog cega je to tako i mozel se sta popravit.Na pumpi ima plocica na kojoj pise Rikard Bencic.

Oznaka motora M33T. Dakle motor od 539. Pa i 558 ima stari tip anlasera a novi tip motora.

Moguce je da je stari motor u nekom trenutku zamenjen ovim. Ili je ovo neka specijalna serija.
Slazem se. 533 fabricko nosi motor IM 033 a 539 M 033 T. Jedino sto je kompresor i alnaser starije generacije. Takva alnaser je bio na nekim serijama IMTa 558 i mislim Rakovice 60.
A to za PVP, rotaciona linijska. Ima ih svakakvih. Kod nas je imao linijsku (1984. godiste), a prijatelj na 539 P imao rotacionu. Isto i po selu. Kako se kod koga zalomilo:ppozdrav:

Jutros sam primijetio da mi pusta gorivo na prelivu na drugoj dizni, na metalnoj cijevi, preko noci je dosta pokvasio motor, nasuo sam preko pola rezervara, kad radi nema nista, tako da mi je to bas cudno.

KOd mene je '91 godiste i linijska pumpa ali ono sto me nervira i zbog cega pisem je to da traktor kako je kupljen i kad ga vozim na malom gasu neko bi pomislio da non stop pojacavam i smanjujem gas i izgleda da za to nema "leka" tako je od prvog dana a kad mu dam malo jaci gas nema tog neravnomernog rada tj. iscezne e ajmo sad strucnjaci da li neko zna zbog cega je to tako i mozel se sta popravit.Na pumpi ima plocica na kojoj pise Rikard Bencic.

Kolega,tu ne postoji lek,jer to nije mogao da resi ni onaj sto je napravio tu pumpu,jer pumpe Rikard Bencic na malom gasu i nove variraju (dodaju i oduzimaju gas),ima ih dosta u mojoj okolini a jednu takvu imam i u svom dvoristu na imt 580... Sta je i zbog cega ne znsm,ali jednostavno su takve,i kada traktor prolazi putem tacno se cuje koja je R.B...

Kolega,tu ne postoji lek,jer to nije mogao da resi ni onaj sto je napravio tu pumpu,jer pumpe Rikard Bencic na malom gasu i nove variraju (dodaju i oduzimaju gas). Sta je i zbog cega ne znsm,ali jednostavno su takve,i kada traktor prolazi putem tacno se cuje koja je R.B...
Potpisujem. Posebno kada su motor i pumpa vruci. Ali ih je, kada se uporede sa drugim, prosto nemoguce ugusiti.

probaj povecaj ler gas ne na polugama. vec pozadi regulatora imas slepu maticu kljuc 14 nju odvijes to je zastita onda odvrnes sa 17 kljucem kontra maticu i sravcigerom zavi jedno pola kruga .tako povecavas ler nadam se da si razumeo. nemozes pokvariti nista.

Ovi na atestu su ga zaveli kao 580 navodno zbog linijske pumpe koja daje 80 ks,da je rotaciona,kazu,zaveli bi ga kao 577 jer navodno rotaciona daje 75 ks...

Slazem se. 533 fabricko nosi motor IM 033 a 539 M 033 T. Jedino sto je kompresor i alnaser starije generacije. Takva alnaser je bio na nekim serijama IMTa 558 i mislim Rakovice 60.
A to za PVP, rotaciona linijska. Ima ih svakakvih. Kod nas je imao linijsku (1984. godiste), a prijatelj na 539 P imao rotacionu. Isto i po selu. Kako se kod koga zalomilo:ppozdrav:

Kako sam ja primetio:
nisam video linijsku pumpu na M33 motoru proizvedenom pre 1980. god., tad je M33 poceo da se ugradjuje na 533 i tako je nastao 539. Pre toga je M33 ugradjivan na IMT 540. Tu mislim da su svi imali rotacionu, po uzoru na originalne perkins motore. Sa pojavom 539 pocela je ugradnja linijskih pumpi, to je trajalo negde do pocetka devedesetih godina, i vecina 539 tog godista ima linijsku pumpu, sa ponekom rotacionom. Posle 90. godine sve vise ima rotacionih, a posle 2000. nijednu linijsku nisam video. Ovo su samo neka moja zapazanja, nemam dokaza da je to tako, ako neko zna tacnije nek me ispravi.

Kolega,tu ne postoji lek,jer to nije mogao da resi ni onaj sto je napravio tu pumpu,jer pumpe Rikard Bencic na malom gasu i nove variraju (dodaju i oduzimaju gas),ima ih dosta u mojoj okolini a jednu takvu imam i u svom dvoristu na imt 580... Sta je i zbog cega ne znsm,ali jednostavno su takve,i kada traktor prolazi putem tacno se cuje koja je R.B...

Jednostavno u dizajnu pumpe nije obracena paznja na to, RBR pumpa je po licenci bosch, i na TAFEu je bosch i isto zalecu svi do jednog, ali SVI na malom gasu, Tafe koji ne zalece nisam video. Moglo je to da se resi u dizajnu pumpe podesavanjem tezine tegova i jacine opruga regulatora.

probaj povecaj ler gas ne na polugama. vec pozadi regulatora imas slepu maticu kljuc 14 nju odvijes to je zastita onda odvrnes sa 17 kljucem kontra maticu i sravcigerom zavi jedno pola kruga .tako povecavas ler nadam se da si razumeo. nemozes pokvariti nista.

Bosch-RSV-governor.jpg

To je dodatna ler opruga,steluje se na sraf broj dva. Prvo se odvrne taj sraf, onda se steluje osnovni ler na 50ak obrtaja manje od zeljenog i onda se srafom broj 2 doda ostatak obrtaja. Osnovni ler je ili sraf broj 1 ili na polugici gasa sraf koji steluje min gas.

Nazad
Vrh