IMT

Javio mi se problem u hidraulici,naime hiraulika pocela sporo da dize.Kad se povuce rucica prodje neko vreme dok ne krene da dize,i to sporo.Sta to moze biti, filter stavljen cist.

To je lepljena obloga skini taj lepak necim da bi ti nova obloga lepse nalegle na podlogu!
I ja mislim da je lepljena ali je takodje bila i nitovana sa aluminijumskim nitnama koje sam izbio pre skidanja a lepak i ostatak obloge sam skinuo sa žičanom četkom na bušilicu što ide. Za sad ću samo zanitovati ove pa da vidim koliko će služiti a ako bude slabo sledeći put ide i adekvatan lepak jer kad bih znao koji lepak ide ne bih ništa spajao dok ne nabavim taj lepak.

Do cega moze biti kad traktor sporo oduzima gas i slabo drzi nizbrdo (motor kao da nema kompresije) inace radi se o IMT 542 klipna bosch pumpa. Motor je dobar, dobro pali i sve ali slabo drzi nizbrdo i sporo vraca gas, kad se povuce rucica za gasnenje bolje drzi. Ventili su stelovani ali nema razlike nizbrdo..??

Taj motor pali pa skoro nikakav , u mom selu jedan 39 linijska pumpa jednom karike mjenjate samo gas a pali ko mina.
Traktor 82 godina motor probija ulje i ići će još dugo ja mu mjenjao dihtung na glavi stubline ko nove.

I ja mislim da je lepljena ali je takodje bila i nitovana sa aluminijumskim nitnama koje sam izbio pre skidanja a lepak i ostatak obloge sam skinuo sa žičanom četkom na bušilicu što ide. Za sad ću samo zanitovati ove pa da vidim koliko će služiti a ako bude slabo sledeći put ide i adekvatan lepak jer kad bih znao koji lepak ide ne bih ništa spajao dok ne nabavim taj lepak.
Lepak je specijalni kada se namaze onda ide u pecku i na 200c se pece nekih pola sata,sat to sam gledao kod coveka u Vrbasu sto radi lamele i kocione obloge sada dali se ovako moze naci neznam nisam ga nikada pitao jer sam video dosta peripetije ima oko toga da bi se uspesno zalepile.

Lacin,imao sam u planu da ugradim s44 u rakovicu 65,ali sad me malo zabrinu sa tom velikom potrosnjom kad nije upregnut....
Nego kad pomenuste obrtomere za traktore skoro sam menjao na rakovici i stavio indijca pa sam video da na njemu pise da broji sate na 2300 obrtaja a na imt traktorima mi broji sate na 1500 obrtaja...sad ispada da taj na rakovici broji sporije i nije mi isto zbog zamene ulja...recimo ako sat na rakovici odbroji 100 rs to bi bilo po imt satu oko 150 radnih sati...i sad ako cu da menjam ulje na 100 sati dali da gledam kad odbroji 100 ili na 66rs?

Ugradnja motora S44 na rakovicu 65 je ravna bankrotu,jel znas sta sve treba da bi se ugradio taj motor na Rajku,nije to IMT pa sve odgovara sraf na sraf.Za potrosnju zavisi sta sve radis i koji obim i povrsine zemlje,za moje uslove neisplativo.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ako ne okreces na kocnici trajace veoma dugo a ako mislis povremeno da ga bacis na kocnici trajace ti dva dana:osmeh:zato je neko i zalepio.Kod mene na 540 su pedale spojene bas zbog toga,samo su nitovane i fantasticno rade evo vec 5 godina.

Ja sam imao r65 i r76, traktori skoro isti samo r76 jedno 5 puta bolja. Slabiju sam prodao a r76 radi sve sto r65 nemoze ni da zamisli, teza je, malo duza, i jaca, tanjiracu v28 nosenu od 750kg nosi bez tegova a r65 bi se propinjala i sa svim tegovima. Da neidem dalje nismo u odgovarajucuj temi.

Do cega moze biti kad traktor sporo oduzima gas i slabo drzi nizbrdo (motor kao da nema kompresije) inace radi se o IMT 542 klipna bosch pumpa. Motor je dobar, dobro pali i sve ali slabo drzi nizbrdo i sporo vraca gas, kad se povuce rucica za gasnenje bolje drzi. Ventili su stelovani ali nema razlike nizbrdo..??
Proveri ventile, mozda je mali zazor ili su izgoreli pa nema dobru kompresiju.

u Rakovicu 76 i IMT 577,587...zavisno od klipova i pvp ima varijanti od 72 hp pa do 90-ak konja sa turbom...

Ja sam imao r65 i r76, traktori skoro isti samo r76 jedno 5 puta bolja. Slabiju sam prodao a r76 radi sve sto r65 nemoze ni da zamisli, teza je, malo duza, i jaca, tanjiracu v28 nosenu od 750kg nosi bez tegova a r65 bi se propinjala i sa svim tegovima. Da neidem dalje nismo u odgovarajucuj temi.
U svemu se slazem sem u kilazi,oko 100kg razlike u odnosu na 65.:osmeh:

Ma znas kako odradi Rajka sa 65 konja i oranje i freziranje i sa setvospremacom 2.2 i tanjiraca 20 diskova i silo kombajn i u sumi i u transportu,ovih dana sam kacio sakupljac balerinu i nije veliki potrosac,ali motor ce za neko vreme trebati da se otvara a imalo je situacija da zafali snage pa reko ajde da se menja...

Malo se remontovalo ovih dana.

tGDtYOD.jpg

W34NiCY.jpg

gqiu6GB.jpg

Nazad
Vrh