IMT

Tam nije imao svoje motore,motore za TAM vozila je proizvodio Torpedo.Zato je TAM odmah posle raspada SFRJ puko jer nije imao zaokruzenu proizvodnju vec je zavisio od svih.Isto je i za ostale proizvodjace bivsih republika,jedino je Srbija imala resenje i osvojenu samostalnu proizvodnju.

Tam nije imao svoje motore,motore za TAM vozila je proizvodio Torpedo.Zato je TAM odmah posle raspada SFRJ puko jer nije imao zaokruzenu proizvodnju vec je zavisio od svih.Isto je i za ostale proizvodjace bivsih republika,jedino je Srbija imala resenje i osvojenu samostalnu proizvodnju.

Ne samo torpedo,vec Je i IMR radio motore za TAM-a od 60-75-80 ks...

Sto je naj gore u cjeloj prici i ti iz 2006-07 sa zelenim haubama su imali motore s odlijevkom "Torpedo- Rijeka" na bloku... Dal su uradili generalnu na starim motorima pa ugradjivali ili su negdje iskopali nove motore, nemam pojma. Znam samo da je medjuosovinski razmak bio osjetno veci nego na standardnom 549. Navodno da i po zimi i po ljetu grije kao lud, a za ovog E linije ne znam, taj ima odvojenu kabinu pa mozda bude manje vruce ;)

Ne znam sta se sve nije ugradjivalo od motora u IMT, zbilja fale samo Poljaci i Rusi da bi prica bila kompletna ;) IMR, VAMO, Perkins, John Deere, Deutz, FIAT, Simpson, FAP-Famos, Mercedes, Cummins...

neki dan gledam po oglasu i naletim na imt 539 sa čini mi se bugarskim motorom (alternator na lijevoj strani, a kompresor na desnoj kada se sjedi u kabini), cijena dosta povoljna, a godina proizvodnje 2005, gume još ko nove, kaže da je samo prskao i malčirao vočnjak......

- - - - - - - - - -

Stari tip, novi tip? Imas li neku sliku takvog?

- - - - - - - - - -

Meni je jako zanimljiv onaj 590 za Deutz motorom setakom kao u 9006.
Jos je bio sa onom zadnjom limarijom, odvojena kabina.

imaš sliku tog 590????

vidio sam samo 549 sa deutz-om, al 590 nisam

deutz motor na IMTu je po meni dobitna kombinacija, jer je bolji motor od IMRa, al opet za moje potrebe, bolja je imt hidraulika

danas sam orao strnište sa 560 i olt slavoncem 2x12", žao mi što nisam slikao, al još imam ovih dana posla, pa budem, možda i snimim video kako ide, to je pjesma......jako sam zadovoljan!!!!

Do cega moze biti kad traktor sporo oduzima gas i slabo drzi nizbrdo (motor kao da nema kompresije) inace radi se o IMT 542 klipna bosch pumpa. Motor je dobar, dobro pali i sve ali slabo drzi nizbrdo i sporo vraca gas, kad se povuce rucica za gasnenje bolje drzi. Ventili su stelovani ali nema razlike nizbrdo..??
Pumpa zaglavljuje i ne vraca letvu goriva skroz ka nuli, ako nisi skoro menjao ulje u pumpi promeni, ako to ne pomogne pumpa kod bosiste !

deutz motor na IMTu je po meni dobitna kombinacija, jer je bolji motor od IMRa, al opet za moje potrebe, bolja je imt hidraulika
I meni se to cini. Nisam radio sa tom kombinacijo, ali Deutz (Torpedo) motori vaze za snazne, stedljive i pouzdane. Ako ti motori trpe opterecenja na kombajnim na 50C i iber gasu, sto nebi izdrzali i u traktorima. Naravno IMT hidraulika fantasticna, pa sve svemu, trebalo bi da valja :osmeh:.
Secam se tog 590 sa Deutz motorom. Postavljan je oglas i delovao je zanimljivo taj traktor.

Automatska kuka na 539, se otkacila, traktor se prebacio preko nje i iskrivila se ona osovina (bliza prednjem delu), koja je kod mene u kucistu (video sam kakoizgleda tek kada sam sva 4 srafa skinuo i sve odsrafio.

Od kog je to materijala, jel dovoljno sraf tih dimenzija neki da isecem npr?

danas sam orao strnište sa 560 i olt slavoncem 2x12", žao mi što nisam slikao, al još imam ovih dana posla, pa budem, možda i snimim video kako ide, to je pjesma......jako sam zadovoljan!!!!

Dobitna kombinacija bi bila na Imt u 577 motor kao sto je u 7506 i naravno tisa i udobnija kabina.
Ala bi to bila traktorcina sa jako malom potrosnjom.

Nazad
Vrh