IMT

300evra kod Pan-tam u Kacu i to taj jedan jedini ostao od Subotice do Jagodine sve sam zvao i nema rasprodato ima u Jagodini jedan 260e ali kaze covek ima neku liniju preko polovine debljine dlake e aj ga sad znaj sta je to,a nije mi bas tako blizu da sednem u kola i da odem da ga pogledam jel nesto ozbiljno ili ne navodno je ostecenje pri obradi.Znaci zivo sranje sa delovima kolega sve je razgrabljeno i navodno treba neki privatnik da napravi oko 50 komada,a kada ce to biti niko ne zna navodno krajem meseca i to se vrti ta prica vec oh,ho!Sada je vec bilo uzeti ili ostati na leru dok neko ne napravi i ko zna kako ce ih napraviti mogu da budu i bolji od fabrickog,a mogu da budu gori i od turskog poznavajuci nas mentalitet ovo drugo ce biti pre.

Ja intezivno razmisljam o ugradnji kasike jer mi treba zbog stajnjaka da ne placam utovar. Ako kupim neki jaci traktor doci ce i rolo presa posle toga, pa ce trebati utovarivac i za utovar bala.
Ja sam gledao nesto od skipa ali mi stvarno deluje masivno. A kad bi nasao neki strani polovan koji moze da pase na 577 to bi mi doslao kao kec na 10.
Sta je potrebno da se napravi drzac i izvodi ??

Losi varovi posve. Na 41 sek se najbolje vidi.

- - - - - - - - - -

Danas sam prico sa covjek koji je "ubrzavo" IMT 565 mozda 87 godina, ne znam tacno. Traktor je na 14kama i kaze da je bio prespor. Sad koliko ni on ne zna al kaze da je ubrzo mjenjac na ulazu valjda su isli zubcanici od 577 nisam siguran. Ja njemu pricam da sam sa svojim 560 brz ko 542 a na 23oo i nesto obrtaja i prestizem 542. On kaze onda je kod tebe transportni traktor a kod njega poljoprivredni. Jel ima tu istine u vezi poljoprivrednog i transportnog i ostalo?

Losi varovi posve. Na 41 sek se najbolje vidi.

- - - - - - - - - -

Danas sam prico sa covjek koji je "ubrzavo" IMT 565 mozda 87 godina, ne znam tacno. Traktor je na 14kama i kaze da je bio prespor. Sad koliko ni on ne zna al kaze da je ubrzo mjenjac na ulazu valjda su isli zubcanici od 577 nisam siguran. Ja njemu pricam da sam sa svojim 560 brz ko 542 a na 23oo i nesto obrtaja i prestizem 542. On kaze onda je kod tebe transportni traktor a kod njega poljoprivredni. Jel ima tu istine u vezi poljoprivrednog i transportnog i ostalo?
I moj 560 u trecoj leti kao avion ali je u prvoj i drugoj sporiji,covek koji je radio menjac na njemu je uradio usporavanje prve i druge a treca je ostala standardna(menjac je radjen jer su ga sjebali zato sto nisu imali kocnice i sve prisilno koceno menjacem).
E sad ja orem prvom sa plugom 13-14 coli do kine a tanjiram sa 28-com drugom.

JA to još nisam vidio vozio sam 577 ispred mene 560 stari tip i na 2200 ista brzina obadva.
549 stari tip novi tip ima razlike u brzinama i brzi su od svih dotičnih i to za dosta.

Sa SKIP-a je prednji utovarivac previse masivan za neko normalno koristenje. Jedan poznanik ima gradjevinsku firmu i imao je SKIP za rashod pa je s njega doslovce odrezao prednji utovarivac s nosacima i stavio na 577. Kasnije je i prednji trap morao ici sa SKIP-a na traktor jer je cjela konstrukcija teska kao olovo i za neke normalne radove premasivno sve. SKIP iza ima kasiku za kopanje kao protuteg i jaci prednji most nego obican traktor a ovdje bez protutega i obicnim rukavcima stalno problemi. Na kraju je skinuo utovarivac i prodao jer kako kaze da mu je on unistio traktor. Pogotovo sto se takav utovarivac ne da brzo skinuti kao ovi "farmerski" pa ga stalno moras nositi na traktoru...

Cuo sam i pricu da SKIP radi na nekoj farmi pilica i da su mu skinuli kabinu i zadnju kasiku da moze uci u hangare u kojima se pilici hrane da ih cisti kad pilici odu. Isto problemi s lomljavom prednjeg trapa pa su nazad natovarili dva bureta 200l kao teg al nije to TO. Na kraju je taj SKIP dobio prednju osovinu od 577DV ali "praznu" i dalje je nosio burad iza kao protuteg ali navodno da tako taj prepravljeni bager funkcionira.

Znaju se i na SKIP-u rukavci motati i pucati ako se ne pazi pri radu al da je tezak, pretezak je.

Ako bas ne morate, nemojte to raditi.

Taj je, kao takav, još u funkciji.

Ma kakvi vas poljoprivredni i transportni traktori spopali? Ne vjerujte svakojakim pricama sto je netko od samoukih "majstora" izmislio.

542 i 549 LETE po cesti. 560 novi tip s 16.9 gumama za njima ne zaostaje puno. Stari tipovi (ovdje ih ima 2 komada) su s 14-kama spori kao puzevi a iz fabrike su obadva dosli s 16.9 gumama nazad al kad je dosao red mjenjati gume obojica kupe 14.9 jer su jeftinije... Da li ima kakve razlike u 560 stari i novi tip ne znam al stari tipovi su ovdje s 16.9 gumama "taman" dok je novi tip s 14.9 "taman". Podjednako brzi i u radu i na cesti a nose razlicite gume tako da vjerovatno neka razlika postoji.

577 je oduvijek imao jednak mjenjac s 5 brzina samo je razlika u maksimalnim okretajima na pumpi i koliko su gume napumpane i dal' ima vjetar u ledja ili nema ;) Razlike u brzini se desavaju zbog vecih ili manjih guma.

Od IMT mjenjaca po mom iskustvu po brzini na cesti "odskace" industrijski mjenjac trobrzinac koji imam na SKIP-u. Autom mi mjerili maksimalnu brzinu preko 40km/h (tad je jos imao one sumarijske, ojacane gume). Zao mi sto mu sat ne radi da vidim na kojim okretajima toliko ide. Strasno se voziti u toj skelemeriji tom brzinom al kud god krenes, brzo stignes ;)

Becarino, ta farma je negdje oko Broda ako se dobro sjecam? Sjecam se slika tog skipa... A bio je i onaj sto naprijed ima zadnji trap s nekog kombajna ;)

Ljudi zna li neko broj od coveka iz Baca sto pravi KT za IMT 5170?Znam da je neko od kolega postavljao njegov broj ali evo vrtim strane ko lud i nemogu da nadjem!

Moj 560 sa malko odvrnutom pumpom i novim 16kama se ne stidi nijednog 542, 549 novi tip sa fabrickim parametrima. Cak stavise, 542 sa kojim sam se ja "trko" je na skoro celavim gumama 12 i novom bospumpom bio sporiji od mene za dobra 2-3 na sat kad ja svucem gas u POD do nekih 2370 obrtaja, mozda cak i vise al necemo sitnicarit. :osmeh: I taj je bio novi tip. Kod mene stari.

- - - - - - - - - -

Imam problem sa sistemom kompresor-boca-mesto za kacenje creva. Naime, kompresor radi, crevo vodi u bocu ali se vazduh ne zadrzava u njoj. Ispustio sasm kondenz iz boce. Iza boce ima neki cetvorokraki razvodnik ili sta vec koji na svoja dva kraja ima cepovve a teci kraj ide na manometar i na kocnice ako sam dobro video dok sam lezao ispod. A, ipak, nisam siguran da je to samo razvodnik jer ima i neku kupolu iznad - pre ce biti da je ventil. E, na tom ventilu ili sta je vec pusta vazduh i nista ne dodje do mesta gde se kaci crevo za kocenje prikolice a na njemu se nalazi i prikljucak za crevo za duvanje guma. Najvaznije pitanje je da li ja smem da izbacim to cudo, tj da crevo koje ide na pedale kocnica i manometar prikljucim direktno na bocu? I cemu to uopste i sluzi? Traktor je 578.

Koliko sam shvatio ti imas cetvorokruzni ventil?! To inace biva na kamionima i slicno, ne vidim namjenu na traktoru. Ako je to to, slobodno izbaci.

Da pitam i ovdje,

kupio sam davno felge koje su navodno sa IMT 560, dobio sam uz njih samo 6 matica jer je covjek izgubio ostale. Danas namontirao gume na njih, odem da kupim jos 10 matica kad ono iznenadjenje. Matice koje sam ja dobio imaju rupu s navojom 14mm a sve matice od 560/577 imaju rupu 17mm. Identicno izgledaju matice ali rupa nije ista.. Ove koje sam ja dobio zavrnem bez problema na brezon svog traktora (Massey). Ima li neko ideju od cega su onda ove matice koje posjedujem. Nigdje ne mogu da nadjem a strasno mi je hitno, sezona radova opasno pocela.

Iste ovakve felge: http://www.goglasi.com/img/99579198

Iste ovakve matice imam: http://www.jusel.com/upload/foto_2468oooooo.jpg

Pre neki dan primetim da mi curi ona bakarna cev sto vodi od bloka do meraca ulja,odneo sam kod majstora i zavario e sad tu se javlja problem dok je cev curela merac je pokazivao oko 4 bara pritisak a posle varenja oko 2 jel zna neko mozda koji je problem, i da pitam jos koliko kosta ta bakaran cev i merac za ulje za 558?

Pre neki dan primetim da mi curi ona bakarna cev sto vodi od bloka do meraca ulja,odneo sam kod majstora i zavario e sad tu se javlja problem dok je cev curela merac je pokazivao oko 4 bara pritisak a posle varenja oko 2 jel zna neko mozda koji je problem, i da pitam jos koliko kosta ta bakaran cev i merac za ulje za 558?
Koliko sam shvatio, mislis na manoetar za pritisak ulja. Mobuce da je majstor prilikom varenja malo provario te je legura za varenje usla unutar cevi i smanjila protok ulja. Tu cev mozes da kupis na metar (mislim da je bakarna cev 6mm) , uzmes okca sa tvoje cevi i zavaris na novu cev. Kad tata vari te cevi, on prvo presece cev na mestu curenja, ocisti je lepo i preko stavi hilznu u koju udje cev i lepo povari. Nikad nije bilo problema, a bar jednom godisnje nekom iz sela vari takve cevi

Nazad
Vrh