IMT

Meni je po narudžbini i uzorku pravio Terzić iz Jarkovaca(prodaje auspuhe na vašaru).Koštalo je lepo ali da ne veruješ ušima koja je razlika.

Kad bi neko znao gde ima da se kupi auspuh koji je identican originalnom vredelo bi mnogo, koga sam god video-cuo sa novim auspuhom to vise nije za prepoznat imt 539

Tesko,jer kupovao sam nekoliko komada i placao po 2500-3000 din i svi kazu kad ga prodaku da je radjen po fabrickom sablonu,a kad ga namestis i upalis traktor ni blizu onog zvuka koji treba biti...

Moj kolega je 5136 okrenuo na krov kad su mu kocnice na kamionskoj prikolici punoj psenice otkazale na nasutom putu... Kabina se samo nagnula a Brena je osjetno tezi traktor od 560 jos kad ju 12t psenice pogura nizbrdo... Covjek je prezivio da o tome prica a kabina se nagnjecila od blatobrana prema krovu. Nasao je drugu kabinu i od dvije napravio jednu i traktor i covjek su dan-danas u funkciji.

Kabina na 560 sa snimka je ona teska, debela slicna kabini s Brene (bocna stakla se otvaraju s donje strane) i takva kabina je na 560 nesalomljiva. Ove novije su osjetno mekse ali ova "teska" ne mrda nikud tako da mislim da jako grijesis kad kazes da je ova kabina slabija od kabine starog tipa 560.

JA sam svoju gledao deblje cijevi su i debelo jako meso na starom tipu .
Sad možda ta je ali za šumu bi ona bila bolja kao moja nemaš što razbit sve cijelo uvjek

Neće biti.Imam jednu isečenu kabinu starog tipa gde se jasno vidi presek cevi a dvojica mogu slobodno da je nose po dvorištu sa sve staklima dok gore pomenutu bez stakala nema šanse.

Drugari, interesuje me da li je moguce na motoru zameniti jednu hilznu kao sto prikazano na mnogim snimcima na you tube kad se hilzna ohladi suvim ledom i samo ubaci ublok, na licu mesta bez skidanja motora i presovanja, da li je neko ovo video uzivo ili ima slicnih iskustava???
Ovo pitam iz razloga jer sam u dosta slucajeva video da je ostecena jedna hilzna usled pucanja karika na jednom klipu dok su ostali neosteceni pa je dosta jeftinije zameniti samo osteceni cilindar.

Xone hilznovanje nije skupo da bi se igrao i eksperimentisovao.
Kiler auspusi su isti kao i vašarski.Vario sam drugaru na novom 539 cev koja je otpala a izduvni lonac ostao čitav.

Pa i ocekivao sam ovakav odgovor:osmeh:, znam kolko kosta hilznovanje, ali sam samo hteo saznati da li je neko kod nas ovo radio jer ne zahteva potpuno rasklapanje i skidanje motora

šteta kabine mekana stari tip je zakonduplo deblje cijevi stakla .
Nemaš šta polomit i sigurnija je
Tvoja kabina tj stari tip nikad ne moze bit sigurniji od novog tipa pa cak i one "lakse" verzije. Tvoja kabina se jednim dijelom oslanja na blatobrane i na iste pricvrscuje. Da si ikad vidio isjecenu ili zguzvanu shvatio bi da je novi tip kabine daleko sigurniji.

Drugari, interesuje me da li je moguce na motoru zameniti jednu hilznu

To je nemoguce iz razloga sto hilzna kada se kupi je sirova odnosno napasovana samo od spolja na meru taman sa zazorom potrebnim za presovanje,i za taj odredjeni zazor od nekih 0.7mm se automatski za jos toliko njen unutrasnji otvor smanji nakon presovanja a plus jos pre toga joj je rupa u startu manja za nekoliko desete i kako tu moze uopste uci klip?E sad ja te klipove na You tube nisam gledao ali ako uopste i postoje onda oni verovatno pre presovanja prvo na strugu prosire hilznu na nazivnu meru stim sto jos moraju da dodaju plus onaj od 0.7mm sto ce se hilzna skupiti nakon upresovanja i to moze tako da se odradi ali to je karabudzenje do 101 i nazad.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh