IMT

Imam problem sa vretenom volana (533), tacnije gornji lezaj, ne mogu da eliminisem luft, pri okretanju levo desno, ceo volan ide gore dole 5mm, dalje ne smem da stezem pocinje da riba, nesto se pojelo ili sta?

Imam problem sa vretenom volana (533), tacnije gornji lezaj, ne mogu da eliminisem luft, pri okretanju levo desno, ceo volan ide gore dole 5mm, dalje ne smem da stezem pocinje da riba, nesto se pojelo ili sta?
Skini lijevu stranu kucista i pogledaj u kakvom je stanju puz i vreteno, da li ima kakvih ostecenja. U mene je predugacak sraf ostetio kanal kuda idu kuglice na puzu i vreteno se pomicalo gore dole.

Potrebna mala pomoć,gde i koje gumice uzeti za onu cev u hidraulici,već drugi dan dolazim kući sa njive jer mi spušta oruđe.
Pa po radnjama imas ceo komplet gumica za hidauliku a konkretno za cev mislim da su 10x1,5 to ti je trosak nekih 50 din ali bolje uzmi ceo komplet, nije vise od 300 din.
Jesi li siguran da su gumice. vadio si cev? O IMT-u se radi?

Ako ti često odlaze gumice na cevi moguće je da su se potrošili trnovi koji drže pumpu pa ista skače i pravi problem ili ako si ugrađivao onaj razvodnik(poklopčić)na to mesto a ostala stara cev koja je kraća nego što treba pa brzo stradaju gumice.

Malo noviteta kod kolege Kiće:

35cn0vn.jpg

2ntjkeg.jpg

sxd69v.jpg

Evo ovako,što se tiče mog problema,zamenio sam gumice na cevi hidraulike sad opet radi(videćemo dokle),hidraulika drma(trese se) kad je oruđe podignuto,imam ugrađen razvodnik,sad dal je cev zamenio predhodni vlasnik ja pojma nemam,radi se o traktoru imt 560.Imam još 9 jutara da spremim nadam se da će izdržati pa posle ide kod majstora da vadi pumpu i da se remontuje ili štagod bude trebalo.

Pitaj ga da li je zamenio cev i ubacio dugačku jer mora biti duža 3.5 mm od stare da bi lepo legla i dihtovala.Druga duža cev košta 10 eura sa sve garniturom gumica.

Jel to fabricki duza cijev ili se pokazalo pa sad neko pravi duzu ako me razumijes?

Dužu cev po meri pravi hidrauličar koji proizvodi te ventile.Po meni bi trebali davati uz svaki kupljeni ventil i odgovarajuću cev ili naglasiti da je potrebna duža pa ko hoće da se pati neće je kupiti a ko neće da se pati kupiće je odmah i biti miran.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh