IMT

Evo dve slike od danas bili malo u drva, jedam dobar 577
IMG201604011554221.jpg
IMG201604011348371.jpg

Imt 5106.. stelovano paljenje... pumpa visokog pritiska.. merena kompresija. Sve u redu a on tesko pali i kad upali dimi kao lomomotiva.. Isti mi majstor stelovao paljenje i radio pumpe na dva kombajna 161.. to je isti motor.. sad kombajni pale ko mina nigde dima sem ono normalno malo u zetvi ali nista strasno a na 5106 ne moze nikako da sredi. Misli da je neka greska u polozaju pumpe.. Ne razumem se pa ajd da pitam i ovde sta moze jos da bude!? Hvala

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Isti je motor ali PVP za traktor i PVP za kombajn imaju zajednicko samo kuciste. Ja naisao na vrlo jeftinu PVP skinutu s motora i kupio (5€), odnesao bosisti da mi ju napravi da imam za 5106. On cim je vidio kaze da je s kombajna jer je i drugaciji pogon pumpe i jos je rekao da unutra idu drugaciji neki ventili (veci-manji sta ja znam). Rekao je da ce sve rijesiti da ju prepravi za traktor ali mora i druga glava ici i ti ventilcici unutra (mozda su to te gumice koje Matic spominje).

Ispada da su pumpe za kombajnski s46 jednostavnije za podesavanje od pumpi koje idu na traktorske motore jer je ovaj moj rekao da je bolje da ju uradi za kombajn pa da ju prodam kao takvu jer je to njemu "veliki problem" raditi. No odradit ce ju za traktor samo sam mu rekao da se ne zuri. Pumpa je kod njega vec vise od godinu dana. Nit on zove nit ja idem tamo ;)

Na s44 iste pumpe dal isao motor u traktor ili kombajn al na s46 su nesto komplicirali...

Imt 5106.. stelovano paljenje... pumpa visokog pritiska.. merena kompresija. Sve u redu a on tesko pali i kad upali dimi kao lomomotiva.. Isti mi majstor stelovao paljenje i radio pumpe na dva kombajna 161.. to je isti motor.. sad kombajni pale ko mina nigde dima sem ono normalno malo u zetvi ali nista strasno a na 5106 ne moze nikako da sredi. Misli da je neka greska u polozaju pumpe.. Ne razumem se pa ajd da pitam i ovde sta moze jos da bude!? Hvala

da pokusam pomoc. kolegi na 558 stala pumpa, bosista reko da je samo potrebno ciscenje i gas. on to odradio, mi stavili pumpu i traktor nije mogo upalit na kljuc. nego slepaj i upali i tesko radi i ruzno i dimi ko lud. obrtaji kad panu ispod 1500 ne mozes ga vratit u zivot nego se gasi. pumpa izgubila pritisak(poderana glava) tako drugi bosista kaze. nova pumpa 300 eura i vozi miki.

Pa sad nemora značit da ce valjati na satu ima oko 5000 sati i nikad rađen motor dizne i pumpa friško sređeni.
I može i motor lijepo da prdne brzo.
5000 eura bi mu i dao ali za te dalje novce previše je.

da pokusam pomoc. kolegi na 558 stala pumpa, bosista reko da je samo potrebno ciscenje i gas. on to odradio, mi stavili pumpu i traktor nije mogo upalit na kljuc. nego slepaj i upali i tesko radi i ruzno i dimi ko lud. obrtaji kad panu ispod 1500 ne mozes ga vratit u zivot nego se gasi. pumpa izgubila pritisak(poderana glava) tako drugi bosista kaze. nova pumpa 300 eura i vozi miki.

na ovo sam prvo sumnjao a i bilo mi je nelogicno da je moze srediti samo ciscenjem ali nisam hteo dalje ulaziti u diskusiju jer sam cekao krajnji rezultat sto ovaj post i pokazuje :ppozdrav:

Bice za 2-3 nedelje jedan 560 novi ti 87-88god na prodaju. Vlasnici preko 25 godina,lane uradjena bos pumpa i dizne,kocnice kompletno i el instalacija kompletno uradjena.

U poljoprivredi sve manje para, a masine sve skuplje i skuplje.
Ranije si za 6000e mogao da kupis dobrog 577, a sada 560.

Zasto nisi stavio jos dva tega napred da popunis tu prazninu?
Cime si farbao auspuh i koliko je to dugotrajno resenje ako si vec i prije radio tim?
Ja volim ofarbat auspuh crnom bojom ali ne traje dugo,uzimao i onaj sprej lak za visoke temperature ali dzaba nevredi opet je kratkog veka

Cime si farbao auspuh i koliko je to dugotrajno resenje ako si vec i prije radio tim?
Ja volim ofarbat auspuh crnom bojom ali ne traje dugo,uzimao i onaj sprej lak za visoke temperature ali dzaba nevredi opet je kratkog veka
Nemam više tegova,toliko dobio kad ga kupio a i ima poteznicu u toj prazninu...auspuh farbam bronzom...Drake celu sezonu a možda i dve sve zavisi mada bronza nije skupa pa možeš češće da farbas

Ja farbam auspuh crnim sprejom 600'c mislim da je oko 650-700din...:ppozdrav:

Zna li neko mozda gde se moze naci remenica na radilici za 5106? Hvala!

Nazad
Vrh