IMT

Forumasi, pre neki dan u povratku iz atara pocelo da mi curi ulje sa ovog mesta te "cevcice" sa gornje slike pa me interesuje sta je tu problem? Ako neko zna ili je imao slicno iskustvo bio bih zahvalan na pomoci.

Od kog modela traktora su ovi spaneri?Ja bih rekao 558?
15032016664.jpg
[/URL] image upload no compression[/IMG]

Eto vidite meni su ih prodali uz ubedjenje da su od 539 a,oni su kraci nego na 539.Drugi problem je ovo
na slici.Navoj pojela korozija.a covek mi rekao da su samo malo zapekli.Ovo je prvi put posle toliko vremena kupovine preko interneta da me je neko zavrnuo_Obratite paznju i ne verujte svakom da ne prodjete kao ja.
15032016666.jpg
[/URL][/IMG]

Nema od narezivanja nista. Komsija je narezivo vanjske od 542 i isukali su se drugi dan sa vagirom. Doduse nisu isti ko sa slika ali cijev je identicna.

Cvejo a zašto mu lepo ne vratiš lance nazad?Ko mu drma kavez kada laže.
Ne prihvata.Kaze da je to moja greska.Kaze lanci jesu malo zapekli tebao si grejati brenerom,autogenom,Ja sam rekao da nisam grejao da se nebi oslabeo materijal,e pa to je tvoja greska rece...Bili su u nafti 5 dana i onda jedva krenuli.Malo napred,malo nazad,ujedno i ciscen navoj celicnom cetkom na brusilici i podmazivano sa WD 40 i kad sam odvio vidim da nema navoja dobrih 12mm,pojela ga korozija sto se i vidi.

Poslednja izmena:
Drugari jedno pitanje za iskusnije koliko je dozvoljena mjera kad se obrađuje doboš kočioni na 539. Rođak je dobio obrađen doboš pošto je njegov poplavio od pregrevanja a razlika u prečniku je 8 mm.Ja sumnjam da taj doboš vrijedi stavljati molim za vaša mišljenja.

Prisloniću dok nanita nove obloge jer od starih nema ništa čak je i metalni dio pakne na vanjskoj ivici poderan .Moj predlog mu je da stavi nove komplet pakne i nov doboš a on kuka nema para pa da ne mjenja doboš ako ovaj prolazi

Jel' zna neko oznaku lezaja zadnjed tocka na 539? Tkodje me zanima kvalitet druk_lezajeva ''Garant'' Futog?

Poslednja izmena:
Kod imt539 posle paljenja mi jos uvek sija kontakt lampica sve dok ne iskljucim traktor i kontakt,mislim da bi posle paljenja trebalo da se ugasi,u cemu je problem?

Kad das veci gas trebalo bi da se ugasi, jer na velikom gasu alternator puni akumulator. Vjerovatno je do alternatora,ne puni. Moze biti da je do dioda ili reglera. Provjeri i kablove od alternatora do akumulatora.

Poslednja izmena:
Danas kod prijatelja zatvarao brazdu sa 558 bez kabine. Nije lose traktorce u odnosu na 560,577. Nema onog pistanja i onolike buke. I volan mu bas lagano ide, s obzirom da svi kazu da je tezak na volan.

Nazad
Vrh