To je i nama bilo na 560 kad duze stoji,pa teca skine i procisti,a ako ne stoji dugo malo cuknemo i proradi.
Posle remonta nije bilo tih problema za sad.
Posle remonta nije bilo tih problema za sad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da to su cetkice 2 komada sa usekom na celo pumpe ispod poklopca u kom takodje ima jedan ventil sa sitom,a za ovaj ventil u pumpi kolege su napisale,ako nadjem sliku ubaci cu.Pumpa sutra ide bosisti. Nije jos kasno za spasavanje. To mislis na one cetkice sa zadnje strane pumpe ispod poklopca? 2 sa usjekom u sredini? A gdje se nalazi ventil? Kako do njega, i kako ispitat dal je do njeg?
Ima li kakva slika ili slicno tog ventila?
Danas me kolega zvao da mu pomognem upalit 558. Slepali smo ga dobar kilometar i nije upalio. Sve moguce cijevi i crijeva smo provjerili i sve je uredno. Bospumpu smo ozracivali i puna je nafte i sve ok. Popustili sve 4 brizgaljke i ni na jednoj ne pokazuje naftu. Skinuli smo i poklopac bospumpe da se nije zaglavila polugica za gasenje i sve je bilo uredno. Pumpu smo skinuli i cekamo termin kod bosiste. Ako neko ima bilo kakav savjet prije nego sto ode na operacioni sto bio bih zahvalan.
- - - - - - - - - -
Nisam nikad stelovo ali mislim da se podbacuju i dodaju podloske ispod kosuljica lezajeva. Sacekaj nekog iskusnijeg da ti javi.
Skido sam poklopac da provjerim da komanda za gasenje nije zaglavila. Sve sam to pretitro redom. Ovaj ventil ide u obje strane. Nije zaglavio i slicno.iz ove recenice u postu sam shvatio da si to vec proverio ako nisi onda pogledaj ponovo kada skines poklopac dali se pokrece ventil kada se pomera polugica gasa ventil mora da se pokrece bas lako na najmanji dodir i nesme da koci ni u jednom polozaju
Pocelo je tokom zimskog oranja, morao sam do kraja da pritisnem kvacilo da bi menjao brzine, sraf koji steze kvacilo malo je popustio, pa smo otvrtali i zatezali ponovo, ali nista bolje nije bilo... Kardan mogu do sutra da ukljucujem dok ne ugasim traktor ne mogu da ukljucim samo krci. Sto se menjanja brzine tice, kada se zagreje ulazi kao u sir, pre ovog zadnjeg oranja mogao sam na pola kvacila bukvalno da menjam brzine... Otvarao nisam. Podrhtava jer verovatno koliko sam slusao od nekih ljudi davno da lamela ne odvaja dobro e sada, zanima me koliko je to komplikovano da se otvori sredi,...jugi
opisi nam malo ukratko
dali se to desilo od jednom
dali podrhtava kada blago stavis nogu na papucu
dali si jos nesto pokusavao
ovo mi moras odgovoriti da bih ti dao pravi odgovor
Ako nemas garazu, sacekaj par dana da se prolepsa vreme i probaj da resis. Poslusaj kolegu @Dragan dmb i skini poklopac. Onda ce ti sve biti jasno. Sad samo ne znam mogu li se polugice promeniti bez razdvajanja. Ovde jedan prica da je uspevao to da odradi bez razdvajanja. Ne znam na kakvo ulje mislis? Karter ne moras da rastavljas, jedino ako je ulje zrelo za zamenu, onda ga ispusti i naspi novoOk, ako razdvajam traktor, trebam i novo ulje i au bice tu posla,... Ok hvala na savetu prionucemo na posao ovih dana pre setve kukuruza...
Pumpa je odnijeta kod bosiste, odmah je pred nama skino gornji i zadnji poklopac i utvrdio je da nista nije poderano ili puklo nego samo neki ventili zaglavili. Kaze da ce se detaljnim pranjem pumpe sve rijesiti. Kolega sipa lozu odkad je kupio traktor. Bosista tvrdi da je to razlog. Reko je da ce kostat 25 eura. Veceras idemo po pumpu.onda je verovatno nesto oko samog rotora ili su toliko propali prsten i krilca mada si u postovima pisao da traktor vuce odlicno u tom slucaju trebao bi biti rotor ali tek kada servisiras pumpu videces razliku kako je traktor vukao i kako ce da vuce posle remonta
Da je od loze, skoro svaki traktor iz mog kraja bi imao servisiranu ili novu bos pumpu. Prosle godine mi je kamion stuko 10 tona lozaka. Jedino sto smo 5-6 puta promenili predfilter na rezervoaru jer sipamo gorivo iz kanti, a i rezervoar je od pre bio zapljan.Pumpa je odnijeta kod bosiste, odmah je pred nama skino gornji i zadnji poklopac i utvrdio je da nista nije poderano ili puklo nego samo neki ventili zaglavili. Kaze da ce se detaljnim pranjem pumpe sve rijesiti. Kolega sipa lozu odkad je kupio traktor. Bosista tvrdi da je to razlog. Reko je da ce kostat 25 eura. Veceras idemo po pumpu.