IMT

Ovaj je isti kao moj.. Koju to svu mogucu opremu je dobio? Moj nema samo izvode za hidrauliku za prikljucne masine, ali i to sam sredio.. Sta to jos moze da ima da bi ga "masno platio?

549 са слика је купљен у Хрватској ти си купио твој субвенционисан . У томе је разлика.

Imam informaciju da se na nekom otpadu u Novoj Gradiski u Hrvatskoj nalazi IMT 5500 jel moze to neko da potvrdi?

Nije 5500. Nije otpad, nego privatno "parkiraliste". Covjek ima u selu kraj Nove Gradiske dva komada koji zarastaju u travu. Jedan je 5360 a drugi je 5200 s FAMOS motorom. Nisu za prodaju nit ce biti dok je covjek ziv. Ima kamionskih prikolica, kamiona, traktora kojekakvih porastavljanih i vecina zarasta u sikaru. Bio sam tamo i gledao sam ih. Zao mi samo sto 5360 onako propada a po rjecima ljudi koji se sjecaju tih traktora su navodno dovezeni tamo i samo parkirani. Ispravni i polako s njih cerupaju djelove...

k2eeqf.jpg

Poslednja izmena:
Prije min 3 godine znam da su neke velike IMT isjekli na otpadu, samo ostavili citave merdzine motore, da ne lupam ali mislim da su bili V10 i V8.

Jeli mi moze neko reci gde se i kako steluje KT par ovde na slikama inace nigde nismo nasli nikakve platne ni nista sto bi moglo da sluzi za stelovanje majstor mi preko telefona rece negde se dodaju ili oduzimaju platne ali mi tih platni nigde nismo nasli!

Danas me kolega zvao da mu pomognem upalit 558. Slepali smo ga dobar kilometar i nije upalio. Sve moguce cijevi i crijeva smo provjerili i sve je uredno. Bospumpu smo ozracivali i puna je nafte i sve ok. Popustili sve 4 brizgaljke i ni na jednoj ne pokazuje naftu. Skinuli smo i poklopac bospumpe da se nije zaglavila polugica za gasenje i sve je bilo uredno. Pumpu smo skinuli i cekamo termin kod bosiste. Ako neko ima bilo kakav savjet prije nego sto ode na operacioni sto bio bih zahvalan.

- - - - - - - - - -

Jeli mi moze neko reci gde se i kako steluje KT par ovde na slikama inace nigde nismo nasli nikakve platne ni nista sto bi moglo da sluzi za stelovanje majstor mi preko telefona rece negde se dodaju ili oduzimaju platne ali mi tih platni nigde nismo nasli!

Nisam nikad stelovo ali mislim da se podbacuju i dodaju podloske ispod kosuljica lezajeva. Sacekaj nekog iskusnijeg da ti javi.

Tako je.Vidi se na trećoj slici od gore košuljica ležaja.Ona se izvadi napolje i pod nju se dodaju platne a isto je i na drugoj strani.Platne ne znam gde ćeš naći.Nema ih.

Imam problem sa kvacilom imt 539, ne mogu da ukljucim kardan dok ne ugasim traktor... Kvacilo stisnem do kraja, ali ne vredi, cak smo i zatezali papucicu ponovo, ali ne vredi... Sta da se radi??? Da li je korpa kvacila ili???

I nemaš drugo gde da ih ubaciš.Pazi te platne su veoma tanke i obično ide 1 ili 2 platne da se ne pretera sa približavanjem jer u suprotnom upropastiće se K.T par.

Danas me kolega zvao da mu pomognem upalit 558. Slepali smo ga dobar kilometar i nije upalio. Sve moguce cijevi i crijeva smo provjerili i sve je uredno. Bospumpu smo ozracivali i puna je nafte i sve ok. Popustili sve 4 brizgaljke i ni na jednoj ne pokazuje naftu. Skinuli smo i poklopac bospumpe da se nije zaglavila polugica za gasenje i sve je bilo uredno. Pumpu smo skinuli i cekamo termin kod bosiste. Ako neko ima bilo kakav savjet prije nego sto ode na operacioni sto bio bih zahvalan.
Odvrni poklopac na AC pumpi i vidi ventile da se nisu raspali zapušili prohod nafte. Ja sam imao ovaj slučaj pre neki dan...

Kupio sam tih platni u Rumi na vašaru raznih debljina, 50 din. komad
može od bilo kog vozila samo je bitan prečnik a ubacuju se pod košuljicu ležaja sa šeste slike
Jesi li kupio KT?
Nisam jos ovih dana sam imao velikih zajebancija majka mi dozivela blagi slog pa nisam ni razmislajo o KT ali ovih dana cu ga naruciti od onog lika sto si mi poslao sa "kupujem-prodajem" ali onaj od 270e novi i da ne razmisljam mada mi majstor stalno tupi o KT za fergusona kao ako neces raditi prednju vucu stavi taj i teraj bez brige!

- - - - - - - - - -

I nemaš drugo gde da ih ubaciš.Pazi te platne su veoma tanke i obično ide 1 ili 2 platne da se ne pretera sa približavanjem jer u suprotnom upropastiće se K.T par.
Da to znam da se mora dobro nastelovati i to ce otac odraditi ja to nikada nisam ni gledao,a kamoli radio dok otac jeste na kamionima i kolima!

Ali mu je bilo nepoznato ovo na traktoru gde se i kako podbacuju platne za stelovanje jbg ovo nam je i njemu i meni prvi put da vidimo kako igleda dif. na velikom traktoru!

- - - - - - - - - -

Može al će ti traktor biti sporiji još 9%
i mora ručno uključivanje prednje vuče
Ma to me i odvraca da stavim od ferge jer i ovako je usporen pa jos tih 9% ima da bude bas,bas spor mocice 2 brzom da ore onda,a prednju vucu nemam reduktor pa cu gledati da u dogledno vreme i to nabavim i bas taj mehanicki ne automatski mada mi je ovo sad bas prece i do sad sam radio bez prednje vuce!

Nazad
Vrh