IMT

Otislo mi vreteno na onoj podesavajucoj podiznoj
polugi na 539. Da li ima vise proizvodjaca tih delova ?? Drugar mi kaze da je on uzeo od turskog proizvodjaca pre 3 godine i nije bas zadovoljan kvalitetom.

Lako je odvrnes sraf sto drzi remenicu (ako nece kljucem, onda majzlom i cekicem lagano lupis i on popusti) remenica sidje lako uz minimalno kuckanje cekicem sa strane. Onda ces vidjeti semering iscupas ga nekom kukom, pogledaj povrsinu na remenici gdje zaptiva semering, ako ima kanala nosi kod tokara. Mada to ulje sto se vidi na slici najvjerovatnije nije svo izaslo na radilici, za veci dio je kriv dihtung kartera onaj plutani u obliku polumjeseca.

- - - - - - - - - -

Otislo mi vreteno na onoj podesavajucoj podiznoj
polugi na 539. Da li ima vise proizvodjaca tih delova ?? Drugar mi kaze da je on uzeo od turskog proizvodjaca pre 3 godine i nije bas zadovoljan kvalitetom.
Turske nisu ni za ....., ako na tvom nisu stradali zubi na zupcanicima, onda nosi tokaru, on zna sta treba raditi. Odsijece stari navoj na vretenu, napravi novi , zavari i obradi, takodje i maticu napravi i na isti nacin reparira i onaj dio na viljusci.Kupis nov aksijalni lezaj i to je to, provjereno traje dugo. Jedino ako su se zupcanici sjebali u ''meljcu'' onda pomoci nema.

Jel ima neko iskustva sa PTZ slovencakom AC pumpom za 539?
Samo bih hteo da naglasim IPM AC pumpa ni za k...c nije 4 puta smo je menjali.

To si ti kopije namestao,teleoptik original ne moze da ne valja,ja je prosle godine namontirao i nikakav problem,ali za cudo na nju jos uvek izliveno Yugoslavia,mada nebitno sta pise jer se i kopije urade isto.

- - - - - - - - - -

Takodje od prosle godine mi trese kazaljka obrtomera i to povise za oko 200 obr.gore dole,sa turskom sajlom,i sad kako ne znam dali sat da kupim...odlucim da prvo probam sa sajlom i naravno teleoptikovu,namestim i ni da mrdne kazaljka stoji kao ukopana a plus i vizuelno se vide razlike na samoj sajli,prvo obe matice imaju jedan izliveni zub sa strane da bi se lakse odvile-zavile rukom,kao i metalna cevcica oko kosuljice nekih 10cm,koja stiti kosuljicu u onom delu gde se provlaci od trenja pored akumulatora.

Jel ima neko iskustva sa PTZ slovencakom AC pumpom za 539?

Mi smo kupili IPM pre jedno 5-6 godina i stavili na 542 i dalje radi perfektno a traktor svake godine pravi preko 1000radnih sati. Pre jeno mesec dana smo kupili novu, za rezervu, posto imam istu AC pumpu na 3 agregata.... Placena oko 4500dinara

Znaci velika verovatnoca da si kupio kinesku kopiju.

To si ti kopije namestao,teleoptik original ne moze da ne valja,ja je prosle godine namontirao i nikakav problem,ali za cudo na nju jos uvek izliveno Yugoslavia,mada nebitno sta pise jer se i kopije urade isto.

- - - - - - - - - -

Takodje od prosle godine mi trese kazaljka obrtomera i to povise za oko 200 obr.gore dole,sa turskom sajlom,i sad kako ne znam dali sat da kupim...odlucim da prvo probam sa sajlom i naravno teleoptikovu,namestim i ni da mrdne kazaljka stoji kao ukopana a plus i vizuelno se vide razlike na samoj sajli,prvo obe matice imaju jedan izliveni zub sa strane da bi se lakse odvile-zavile rukom,kao i metalna cevcica oko kosuljice nekih 10cm,koja stiti kosuljicu u onom delu gde se provlaci od trenja pored akumulatora.

IPM AC pumpu smo menjali 4 puta za 3 meseca i sva cetiri puta pusta ulje na osovinu i sad cu da uzmem PTZ pa sta mu bog da.

Pa sta je problem sa tim AC pumpama? Kupe se ventilici i membrana koji kostaju oko 1000 dinara i lepo se izremontuje. Ne traje kao novo, ali je dosta jeftinije. E sad jedino treba naci kvalitetnu membranu jer ako on propusti, eto belaja ako se ne reaguje na vreme:ppozdrav:

Izvini sto ti kvarim veselje ali na 539 se mazalica ugradjuje s donje strane posto je ona "noseca". I meni su ugradili s gornje strane ali mast nikad nije dosla do dna caure tako da sam odustao od podmazivanja.

Kolega kupio polovan 539 koji ima mazalicu ugradjenu odozdola i milina. Namaze ju "tu i tamo" i ne skripi nista. Moj prednji trap skirpi kao lud cak i kad ga podmazem posto je mazalica s krive strane...

Kad se napravi kanal nema veze gdje je mazalica.Inace lakse je podmazivati odozdo_Ova mazalica odozgo mora biti kutna pod 90stepeni.Inace nemozes podmazati kad namontiras hladnjak.

Nazad
Vrh