IMT

Imam ja kanal u cahuri pa opet nula bodova jer mast ide linijom manjeg otpora cak i kad podignem prednji kraj u zrak da rasteretim sve... Jednostavno curi sa strana nece da ide dolje. Kad je mazalica ugradjena s donje strane mast direktno ide na naj opterecenije mjesto i tu greske nema...

Možeš je staviti kako god hoćeš kontaktna površina je mala zaptivki nema sve iscuri na stranu viracije i udarci prilični a teret skoncetrisan na malu povšinu to je mrtva trka samo treba ugraditi pravu bolcnu i dok traje traje jedino što neškripi dok ima masti mada i ta ista mast na sebe vata prašinu i to još potpomaže propadanje šta reći kad je tako konstruisan :ppozdrav:.

Onda ne vrijedi podmazivati nista drugo jer ce se mast potrositi i ispasti iz lezista...

Izvini ali to su gluposti sto pricas. Ako skripi, znaci da postoji trenje i da se nesto ubrzano trosi ili propada. Mast produzuje vjek prednjem trapu bez obzira na okolnu prasinu. Kad bi se time vodili nista se ne bi podmazivalo. Zasto mazati klizne lezajeve na sjetvospremacu kad ce se na visak masto sto prilikom vibracija i rada izadje napolje na sebi nahvatati prasine, "nek skripi", jel?

Samo mazite gdje god imate i cime god imate, sve je bolje od ne mazanja...

Meni danas iskoči dva puta ručica iz brzohodne na 539.Oba puta u drugoj uzbrdo na oko 1200 obrtaja.Nema napora ništa prehranjivao pšenicu.Bio sam u žurbi pa možda nisam dobro ušaltao nemam pojma više.Kasnije sam trzao i ništa ne iskače.Ako je i crklo šta bi moglo biti.Opruga za zaključavanje ili?

Onda ne vrijedi podmazivati nista drugo jer ce se mast potrositi i ispasti iz lezista...

Izvini ali to su gluposti sto pricas. Ako skripi, znaci da postoji trenje i da se nesto ubrzano trosi ili propada. Mast produzuje vjek prednjem trapu bez obzira na okolnu prasinu. Kad bi se time vodili nista se ne bi podmazivalo. Zasto mazati klizne lezajeve na sjetvospremacu kad ce se na visak masto sto prilikom vibracija i rada izadje napolje na sebi nahvatati prasine, "nek skripi", jel?

Samo mazite gdje god imate i cime god imate, sve je bolje od ne mazanja...
@Kaaaako možeš tako reći gluposti .To što mažeš neće te spasiti to je samo odlaganje posla za neki drugi dan.Tako je napravljen kad je prvi put napravljen i tako je i dan danas.Pa onda ugradi crevo i mazalicu pa pumpaj dok voziš ili kao na kamionima pa još dodaj kompjuter da on misli mesto tebe pa će on vremenski to sam obavljati ako ti baš toliko znači taj bolcn.

Ne znaci mi nista trosak bolcna nego me pati skripanje u radu s traktorom... Nemam kabinu pa se cuje kao da kraj usiju skripi... Koljevka je ostecena prije mog vremena pa je centralni klin zavaren direktno za kljevku kad je radjen prednji trap i sad vise ne mogu ugraditi mazalicu s donje strane pa duram skripanje vec dugo vremena. Prije sam kupovao mast u spreju (ne WD, nego bas mast) i podigao prednji kraj dizalicom i prskao u cauru da ne skripi al to je kako ti kazes uzaludan posao.

Ako vec ima sve rastavljeno covjek, sta ga kosta da uradi mazalicu i s donje strane pa ako nekad i krene skripati, drukne dvaput i radi ko covjek... Vise stvar komfora nego iceg drugog ;)

Meni danas iskoči dva puta ručica iz brzohodne na 539.Oba puta u drugoj uzbrdo na oko 1200 obrtaja.Nema napora ništa prehranjivao pšenicu.Bio sam u žurbi pa možda nisam dobro ušaltao nemam pojma više.Kasnije sam trzao i ništa ne iskače.Ako je i crklo šta bi moglo biti.Opruga za zaključavanje ili?

Ako nije opruga na osovini onda je pri kraju vratilo gornjeg snopa zupcanika.Mislim da je prije ovo drugo u pitanju.

Sto se tice skirpanja centar bolcna na fergi, ja sam imao slican problem. Samo sto je kod mene bilo slomljen onaj drzac gdje se bolcn privrne na trap i bolcn je pri radu sa traktorom izlazio iz lezista. Srecom nije skroz ispao i da bi napravio ozbiljniju stetu. Vario sam ja taj dtzac, ali nista, pa sam uzeo nov bolcn (9 EUR sto je jako jeftino) i cauru, zamjenio i napunio sa masti. Evo radi 6 godina bez problema, vidi se da ima okolo masti i ne skripi. Samo koliko mi se cini da nigdje nema mazalice. Na cauri ima rupa, kao i na bolcnu, ali sta ce mi kad nema na kucistu mazalice.

I ja sam pre neki dan menjao biksne centralne bolcne na 560. Stare su bile nacisto poispadale, tako je zavrsio proslu sezonu.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Retko ko na imt traktorima sa hidrauličnim volanom vodi računa o prednjem trapu i podmazivanju dok ovi što imaju traktore sa mehaničkim volanom itekako vode računa o tome.

Retko ko na imt traktorima sa hidrauličnim volanom vodi računa o prednjem trapu i podmazivanju dok ovi što imaju traktore sa mehaničkim volanom itekako vode računa o tome.
Pa naravno ionako je tesko za upravljati. Ja kad nemam poslova uzmem i podmazujem redom, volan, spone, rukavce iako su uvijek dobro podmazani. Sto vise masti to bolje.

Zna li neko dali na ovom otvoru gde je čep sa imbsom ima pritisak ili može poslužiti za povratni vod
3b6e2d472804666.jpg
[/URL] [/IMG]

Povratni vod. Kad tu spojiš povrat nekad se zna dogodit (ovisi kakog potrošača ulja imaš, jel za neke cilindre ili hidro motor ili viljuškar...) da ti iznutra prska ulje na odušak pa onda na njemu bali ulje. Bolja opcija ti je spojit povrat na čep za sipanje ulja ( veća rupa, protočniji povrat) il još bolje, da izbjegneš potencijalno pjenjenje, spoji povrat na okrugli poklopac na kućištu pa će ti vraćat ulje ispod nivoa u kućištu. Al to sve, opet kažem, ovisi kakog potrošača imaš i šta trebaš.

Tu je kod mene spojen povratni vod na 549 i radilo je godinama bez ikakvih problema... Kad sam brao kukuruze za podizanje i spustanje kljunova je na "kockici" bio malo usporen protok ulja dok je za kipanje kosa uvijek islo najbrze sto moze i nikad problema.

Kolega je davnih dana na 539 pravio stroj za orezivanje (vrsikanje) vinove loze a kasnije i za okopavanje iste, sve preko traktora i povrat isto spojen na to mjesto bez problema...

Po meni je tu bolje staviti povrat jer nicemu zivom ne smeta, jeftinije je ako ide crijevo sa zadnje strane i ne smeta nikakvo crijevo u kabini. Jos ako mjenjac hoce cesto zaglaviti, jebalada je odvrtati taj cep ako je na njemu spojen povrat.

Rjesenje sam vidio da je netko na cep zavrnuo musku brzu spojnicu i kad mu treba povrat, crijevo sa zenskom spojnicom samo natakne na cep i sistem radi. kad mu ne treba, crijevo otkopca i razvodnik van iz kabine. Mislim da je to netko za traktorski vilicar pravio tako na 560, davno je bilo, ne sjecam se vise.

Nazad
Vrh