IMT

Ovaj je isti kao moj.. Koju to svu mogucu opremu je dobio? Moj nema samo izvode za hidrauliku za prikljucne masine, ali i to sam sredio.. Sta to jos moze da ima da bi ga "masno platio?

Ja danas primetio na 560 da je crevo koje ide iz filtera za vazduh u motor osteceno (lici kao da je poseceno)Nadam se da nece doci do nekog kalabaluka u motoru....

Opet mi se cini da mnogo pare, nego, njegova stvar.. Neka ga lepo sluzi..
Montoya, na poklopac hudraulike ide "oko" (valjda se tako zove), crevo u razvodnik u povrat mi napravio strugar da ide u onaj poklopac i vraca ulje u menjac.. Sad mi to sve stoji na 533 zbog prednjeg utovarivaca, a na 549 samo izvod za kipovanje...

Ovaj 549 ima standardne felge naprijed i nazad samo je rasiren na pravilnu sirinu trapa za zahvat pluga 2x12" Svi IMT traktori dolaze totalno nepodesenih trapova iz tvornice. sastavljaju felge kao za 539 i samo montiraju 11.2 ili 12.4 gumu na njih i deri Misko. Prednji trapovi suzeni maksimalno sto nikako ne valja...

Dok mog nisam rasirio (zahvaljujuc ljudima s ovog foruma i formulama za izracunavanje) oranje je bilo natezanje s plugom. nekad je isao pravo za traktorom, nekad ne, stalno se nekud "otimao" kako je pravilno podesen trag traktora, milina jedna.

Primjecujem da ovaj traktor ima jacu koljevku novijeg tipa i kod ove nema pucanja kao kod one ljevane. Mnogi 549DV uke muce s koljevkom a onaj kojem nije pukla nije puno ni radio.

Tvornicka nadoplata za dva dvoradna prikljucka kad smo mi kupovali 549 DV je bila 700€ a sire gume su se mogle dobiti besplatno samo ga je trebalo naruciti s njima sto ja nisam znao ali nema ni veze, za moje potrebe su mu 12.4 taman.

Na ovom traktoru nema sto kostati 20 000€. Nas je kostao 2006.g. 111 000KN ~ 14 800€. Obrtna limarija, prednja vuca, hidraulik volan (pisalo je u ponudi dodatne opreme da je hidraulicni volan uracunat u cjenu nadoplate za prednju vucu posto jedno s drugim ide u kompletu ali je svejedno hidraulicni volan jos posebno naplacen), grijana kabina, standardne gume. Bila je narucena poluautomatska kuka uz njega koja je naplacena ali nikad nije isporucena nego smo dobili klatecu poteznicu na traktoru iako je u ponudjenoj opremi bila i kuka... Full sinhronizirani mjenjac je za 549 mislim 500€ nadoplate ako se dobro sjecam.

Sad kad bolje razmislim ako je uzeo uz njega jos i uske gume i sve sto se nudilo s obzirom na rast cjena, lako je moguce da ga je kostao 20 000€. Sta je previse, previse je...

Ugradio si pomoćnu pumpu ili si preko venila na "kocki"

Jel ti nisam slao slike kako sam ja ugradio u 549? Mislim da jesam.

Stanje kad se razvodnik ne koristi. Crijevo s lijeve strane razvodnika je povrat koji je stalno spojen na povrat ispod sjedala i ne smeta nicemu. Desno crijevo je dovod ulja u razvodnik. Ustekan je "sam u sebe" jer mi je tako zgodno da se uticnice ne praljaju a crijevo za napajanje razvodnika ne visi bez veze.

24b7xhg.jpg

Stanje kad se razvodnik koristi: Desno crijevo koje napaja razvodnik ustekano u izvod za kipanje, komandu fine hidraulike podignes gore i mozes preko nje podesavati kojom brzinom ce razvodnik slati ulje u prikljucak. Ja sam ga koristio za berac i na najbrzem podesenju u berbi na 1600 okretaja motora je kljunove dizao u sekundi. Prikljucak se ustekava direkt u razvodnik jer je meni tako pasalo za berac ali se moze izvuci crijevo s uzicnicom gdje kome pase. Moj razvodnik je PPT slican kao sto se u IMT traktore ugradivao pa moze biti i jednoradni i dvoradni ovisno o potrebi.

fcl7oi.jpg

Evo kako napreduje nabacivanje kabine. Sva cetri nosaca od 2cm plocevine odradjena. Upresani i seleni. Za sad ne zvrci nista kad traktor radi. Vidjecemo kakva je buka kad se stakla postave. Kabina je odignuta od patosnica za nekih 1,5cm da se izbjegne bilo kakav direktan dodir sa mjenjacom.

8yQLGF1.jpg

u2icKhi.jpg

CY7FHCY.jpg

Ostalo jos da se odrade stepenice i farbanje krova. Kabina i ostala limarija ce sacekati kraj sezone.
Moram mijenjat i granu auspuha sa sve koljenom da odmaknem od kabine jer je trenutno svega 1cm kabina od lonca.

Ovaj 549 ima standardne felge naprijed i nazad samo je rasiren na pravilnu sirinu trapa za zahvat pluga 2x12" Svi IMT traktori dolaze totalno nepodesenih trapova iz tvornice. sastavljaju felge kao za 539 i samo montiraju 11.2 ili 12.4 gumu na njih i deri Misko. Prednji trapovi suzeni maksimalno sto nikako ne valja...

Dok mog nisam rasirio (zahvaljujuc ljudima s ovog foruma i formulama za izracunavanje) oranje je bilo natezanje s plugom. nekad je isao pravo za traktorom, nekad ne, stalno se nekud "otimao" kako je pravilno podesen trag traktora, milina jedna.

Primjecujem da ovaj traktor ima jacu koljevku novijeg tipa i kod ove nema pucanja kao kod one ljevane. Mnogi 549DV uke muce s koljevkom a onaj kojem nije pukla nije puno ni radio.

Tvornicka nadoplata za dva dvoradna prikljucka kad smo mi kupovali 549 DV je bila 700€ a sire gume su se mogle dobiti besplatno samo ga je trebalo naruciti s njima sto ja nisam znao ali nema ni veze, za moje potrebe su mu 12.4 taman.

Na ovom traktoru nema sto kostati 20 000€. Nas je kostao 2006.g. 111 000KN ~ 14 800€. Obrtna limarija, prednja vuca, hidraulik volan (pisalo je u ponudi dodatne opreme da je hidraulicni volan uracunat u cjenu nadoplate za prednju vucu posto jedno s drugim ide u kompletu ali je svejedno hidraulicni volan jos posebno naplacen), grijana kabina, standardne gume. Bila je narucena poluautomatska kuka uz njega koja je naplacena ali nikad nije isporucena nego smo dobili klatecu poteznicu na traktoru iako je u ponudjenoj opremi bila i kuka... Full sinhronizirani mjenjac je za 549 mislim 500€ nadoplate ako se dobro sjecam.

Sad kad bolje razmislim ako je uzeo uz njega jos i uske gume i sve sto se nudilo s obzirom na rast cjena, lako je moguce da ga je kostao 20 000€. Sta je previse, previse je...

Lako je on dao te novce za njega .
Imao je dva John deera , jednog prodo kupio fenda novog 313 i onda ovog imt.
Inače sam ga gledao odličan je ljepo ide.
A oni ga ništa ne koriste traktor tu i tamo pošprica nešto i oko sadnje sjemena .
A platio ga je toliko sa svime.
S time da je u sustavu pdv.

Juce otac i ja razturili "Brenu" ali ne onu pevaljku na zalost!:osmeh:

Sad sledi vadjenje crevca dok nedodjemo do KT i onda glavna operacija zamena KT-a!
Rece mi majstor da cemo morati vaditi pumpe hidraulike,kardan i neznam sta sve da bi zamenili KT par?

Jel mi moze neko reci postupak zamjene gumice na polugici gasa? Pusta mi naftu od zimus. Znam da se poklopac skida pa se tek onda mijenja. Sta je jos potrebno odradit i na sta pazit?

Ma nisam jos nigde jos trazim,a izgleda ce biti na kraju na prvi koji naletim!Sve se nadam da cu naleteti na originalni onaj sa "kupujem-prodajem" mi garantuje da je original IMT-ov pa neznam mozda i od njega uzmem 270evra!

Imao je jedan iz sela 2 K.T para za Brenu novi ganc.Izneo iz fabrike 90-ih dok je tamo radio.Držao ih u staroj šupi i jednoga dana žena naiđe na njih i proda ciganima za bud zašto.Hteo je da je zakolje kada je video.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh