IMT

Motor je u dobrom stanju. Ali prije skidanja table, sve je dobro radilo. Kad se upali, kazaljka ide do 5, a kad dodje na radnu temperaturu spusti se izmedju 2 i 3 na leru.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Ako je 533 u pitanju, ima na njemu nekakav ventil u koji kada upadne prljavstina opadne pritisak ulja. Ne znam gde se tacno nalazi, aki ga je lako skinuti i ocistiti. Tako bar kazu oni koji su to radili.

Ventil se nalazi ispod uljnog filtera. Ima deklo na kojem je cjev od ulja koja vodi na filter.Skineš cjev skineš deklo tri vijka unutra je ventil izvučeš rastaviš očistiš vratiš. Može biti i da je nešto zatvorilo cjev prema manometru.Najbolje da probaš drugu cjev da staviš

I ja sam cuo za taj ventil, skinucu ga i ocistiti. Govorili su mi drugi da to radim, ali nisam bio siguran sam da to radim. Samo mi cudno sto nisam imao prije tih problema sa pritiskom.
Edit* zamjenit cu i ulje kao i filter za svaki slucaj.

I ja sam cuo za taj ventil, skinucu ga i ocistiti. Govorili su mi drugi da to radim, ali nisam bio siguran sam da to radim. Samo mi cudno sto nisam imao prije tih problema sa pritiskom.

Kupi nov unutra u kućištu je tri šarafa imaš i cijev ulja ide na to jednostavno je

Ispraznjeno:osmeh:
--------------------
Slucajno sam citirao pogresan post. Bio je namenjen za post kolege @Lacin.

Za kratko vreme mu nista nece biti. Idu motori sa takvim pritiskom godinama. Mada kod mene takav motor sa takvim pritiskom gazi vec skoro 40 000km. Ko zna koliko je natabo kod prethodnih vlasnika. Na leru oko 0,5bar (ali nikad nije upalio lampicu za pritisak, koja je tu pored manometra), a na gasu 2-2,5bar:ppozdrav:.

U prethodnim postovima pisalo se o farbanju traktora te shodno tome pitam kolika bi bila realna cena da se ofarba 539 sto je bolje moguce (kvalitetena farba,peskarenje itd.) a da se u to uracunaju i ruke tj.majstor i sav materijal znaci sve u kompletu,napomenut cu da ima malo peglanja blatobrana ali nista strasno?

Za kratko vreme mu nista nece biti. Idu motori sa takvim pritiskom godinama. Mada kod mene takav motor sa takvim pritiskom gazi vec skoro 40 000km. Ko zna koliko je natabo kod prethodnih vlasnika. Na leru oko 0,5bar (ali nikad nije upalio lampicu za pritisak, koja je tu pored manometra), a na gasu 2-2,5bar:ppozdrav:.

Kod mene na leru isto 0.5, a kad dodam gasa penje se i na 3 do 4. Samo mi je cudno sto prije rasklapanja komandne table radilo super (kad upalim kazaljka se popne na 5 i kad se motor zagrije polako pada na 3 ili 2.5). Da li sam ja mogao sta poremetiti kad sam odvrtao cjevcice? Vec sam rekao da sam kupio nov manometar i isto pokazuje. A da je do cijevi curilo bi ulje sigurno? Danas cu promjeniti ulje, filter i ventil kao sto mi je predlozeno.

Citava je. Curilo bi ulje da je do cijevi.
Edit* zamjenio sam ulje i filter, skidao ventil ali nema nigdje da se kupi kod nas (sto je malo cudno). Stanje je isto, na leru blizu 2 kad se doda gas dodje skoro do 5. Kad se vrati gas do kraja opet 1.5
Sutra cu otici do drugog grada pa uzeti novo crijevo (od filtera do redukcije za manometar) i probati naci taj ventil.

Poslednja izmena:
Šta bi ti htio to je dobar pritisak ništa nediraj ventil, promjeni crijevo pa vidi

- - - - - - - - - -

Ventil se da doštelati izvadiš osigurač i dotegneš oprugu sa zadnje strane

Evo rezultata danasnjeg rada, slomljen vijak na filteru.
9c7a07fdf54448736c2de92265361dbf.jpg

Ako je dobar motor, i ako na leru ne pada ispod 0,8-1 sto razbijas glavu bezveze.. To je ok
I moj 533 kad upalim ide na 5-5,5 a kad odradi neko vrijeme i kad oduzmem gas nakon opterecivanja motora pritisak pada na 1 do 2 bara ali mi je i ler gas mali skroz, cim digne na otprilike 800 okretaja pritisak je vec na 4-5

Nazad
Vrh