bobanvrb
Član
Guglaj pitura imt crvena ili siva za motor i to je to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
NAravno da planiram da ofarbam kako treba,bas zato sam i pitao jer nikad nisam farbao traktor pa nzm sta mi je sve potrebno.Uglavnom sam farbao ostalu mehanizaciju i to super je ispalo pa sam se i sam odlucio danas da idem u farbaru i da mi naprave boju po uzorku sa traktora jer se plasim da necu naci odgovarajucu crvenu.Naravno i osnovnu podlogu radim bez toga ne farbam nista i da je predhodno ocisceno do samog lima bez ijedne trunke farbe jer kad radim radim da traje,jer radim za sebe.Nisam neki profi farbar ali mislim da mi ide od ruke...e jos kad bi neko imao neku ideju kako da se odradi masina za peskarenje bilo bi mi jos lakse inace imam komp.od 120 litara sa posebnim izlazima za farbanje pa ako moze neki predlog.Svakako je bolje da se 'mlatis' u dobroj farbari i uzmes dobar materijal za farbanje. Ja preporucujem sledece:
1. podloga(osnovna): dvokomponentna Body 989, 4+1, ovo ti je najvaznija komponenta jer ako nju ne postavi kako treba dzaba sav rad,
2. Spric git Body 989
3. Akrilna boja crvena po RAL-u za IMT i MF
po potrebi Alu git i fine git, i naravno Antisilk za odmascivanje pre farbanja..
Ako si dao 7k€ za taj traktor, onda sigurno ocekujes da to izgleda kako treba, a ne zamazano..
NAravno da planiram da ofarbam kako treba,bas zato sam i pitao jer nikad nisam farbao traktor pa nzm sta mi je sve potrebno.Uglavnom sam farbao ostalu mehanizaciju i to super je ispalo pa sam se i sam odlucio danas da idem u farbaru i da mi naprave boju po uzorku sa traktora jer se plasim da necu naci odgovarajucu crvenu.Naravno i osnovnu podlogu radim bez toga ne farbam nista i da je predhodno ocisceno do samog lima bez ijedne trunke farbe jer kad radim radim da traje,jer radim za sebe.Nisam neki profi farbar ali mislim da mi ide od ruke...e jos kad bi neko imao neku ideju kako da se odradi masina za peskarenje bilo bi mi jos lakse inace imam komp.od 120 litara sa posebnim izlazima za farbanje pa ako moze neki predlog.