IMT

Guglaj pitura imt crvena ili siva za motor i to je to.

w0P7Kng.jpg

E kad dođe do bojanja svi plaču kad treba potrošiti na pravi matrijal na kraju za godinu dana kao da nisu bojali traktor

Ljudi nemojte tako,ako prenosite >cula kazala<onda hocu argumente zasto ne valja Pitura ali iz svog iskustva a ne tipa cuo sam tamo neko kaze ne valja.

- - - - - - - - - -

Ja kada za nesto kazem da ne valja,onda to i obrazlozim zasto,kao nedavno za klipove i karike SM.

Ja sam farbao motor sivom i nisam primetio neke efekte zbog koje je nebih opet pazario.Ne bavim se farbanjima pa nemam pojma o nekim detaljima sem da nije uvek da je skuplje i kvalitetnije.

Evo napisaću pošto sam ofarbao neku količinu imt traktora. To je samo moje mišljenje. Ko hoće da proveri, neka proverava.
Farba je po meni loša. Jako kratko ima sjaja. Nije to ta nijansa. Previše je tamna. Deluje mi da je više za vojna vozila pošto delom vuče na zelenu. Kao običan emajl lak samo eto neka nijansa da se kaže siva i prodaje je nalepnica sa napisanim "imt". Nerazumno veća cena od konkurencije kad pogledamo cene ostalih farbi za kapije i džidžabidže.
Crvena mi se isto ne sviđa, isuviše je svetla i brzo gubi sjaj. Može da prođe kod nakupaca što prefarbavaju samo da bi "udali" traktor a može i da posluži nekome ko bi da spič*a i da kaže da se ofarbalo. Oni koji nisu ni jedan od ova dva slučaja neka gledaju više da se otvore i da kupe nešto bolje.

Crvene boje brzo gube sjaj čak i 2k tako da ja kad bojam ljepo obojam s 2k zadnju ruku zametalik boje pređem lakom.
I eno ga fergo ko nov već koja godina i sjaji se na 577 nisam tako radio i bljed je.
Sad ko misli zadržat stroj za sebe nije mu problem potrošiti malo više.

A ovaj 549 jako ljepo odrađen , pjeskaren i obojan .
Radio sam s pjeskarom na poslu i to radi posao lako ju je napraviti ali treba jak kompresor.

Svakako je bolje da se 'mlatis' u dobroj farbari i uzmes dobar materijal za farbanje. Ja preporucujem sledece:

1. podloga(osnovna): dvokomponentna Body 989, 4+1, ovo ti je najvaznija komponenta jer ako nju ne postavi kako treba dzaba sav rad,
2. Spric git Body 989
3. Akrilna boja crvena po RAL-u za IMT i MF

po potrebi Alu git i fine git, i naravno Antisilk za odmascivanje pre farbanja..

Ako si dao 7k€ za taj traktor, onda sigurno ocekujes da to izgleda kako treba, a ne zamazano..
NAravno da planiram da ofarbam kako treba,bas zato sam i pitao jer nikad nisam farbao traktor pa nzm sta mi je sve potrebno.Uglavnom sam farbao ostalu mehanizaciju i to super je ispalo pa sam se i sam odlucio danas da idem u farbaru i da mi naprave boju po uzorku sa traktora jer se plasim da necu naci odgovarajucu crvenu.Naravno i osnovnu podlogu radim bez toga ne farbam nista i da je predhodno ocisceno do samog lima bez ijedne trunke farbe jer kad radim radim da traje,jer radim za sebe.Nisam neki profi farbar ali mislim da mi ide od ruke...e jos kad bi neko imao neku ideju kako da se odradi masina za peskarenje bilo bi mi jos lakse inace imam komp.od 120 litara sa posebnim izlazima za farbanje pa ako moze neki predlog.

Nema potebe da sve struzez i skidas do lima jer je to bespotrebno jedino na mestima na kojima je krenula korozija!
Pistolj za peskarenje moze lako da se uradi otac i ja smo napravili nama i dosta fino radi uslikacu ti kako izgleda samo da vidim jel ga je komsija vratio posto je radio za crkvu nesto pa su peskarili krst i kapije sa njime!

Da li neko zna gde bi moglo da se nađe kućište menjača za Imt 577 novi tip? I koja je cena za novo ili polovno?

Baća ajde mi pošalji neke kontakre na pp, gde bi mogao da se raspitam za polovne i broj od radeta. Unapred sam ti zahvalan...

NAravno da planiram da ofarbam kako treba,bas zato sam i pitao jer nikad nisam farbao traktor pa nzm sta mi je sve potrebno.Uglavnom sam farbao ostalu mehanizaciju i to super je ispalo pa sam se i sam odlucio danas da idem u farbaru i da mi naprave boju po uzorku sa traktora jer se plasim da necu naci odgovarajucu crvenu.Naravno i osnovnu podlogu radim bez toga ne farbam nista i da je predhodno ocisceno do samog lima bez ijedne trunke farbe jer kad radim radim da traje,jer radim za sebe.Nisam neki profi farbar ali mislim da mi ide od ruke...e jos kad bi neko imao neku ideju kako da se odradi masina za peskarenje bilo bi mi jos lakse inace imam komp.od 120 litara sa posebnim izlazima za farbanje pa ako moze neki predlog.

Najbolje ti do lima da skineš tako ja radim onda dura inače džaba .
Ispod su točkice i nema gdje nema ne vide se kasnije krene samo cvjeta.

Nizak mi je pritisak ulja na imt 533.( na leru gotovo 0). Skidao sam skoro instrument tablu i razdvajao cijevi na mjeracu ulja). Sta bi moglo biti?
Edit* mislio sam da je do manometra i kupio sam novi ali isto je.
Sent from my E2105 using Tapatalk

Nazad
Vrh