IMT

Ako je dobar motor, i ako na leru ne pada ispod 0,8-1 sto razbijas glavu bezveze.. To je ok
I moj 533 kad upalim ide na 5-5,5 a kad odradi neko vrijeme i kad oduzmem gas nakon opterecivanja motora pritisak pada na 1 do 2 bara ali mi je i ler gas mali skroz, cim digne na otprilike 800 okretaja pritisak je vec na 4-5
Tako je i meni bilo. Upalim ga i ide na 5, kad se zagrije bude 2,5. A sad kad vratim gas do kraja on vrati na 1.5, i kad je hladan. Razbijam glavu jer hocu da mi sve radi kao neki dan. Na ventilu sam uocio da kuglica ne lezi kako treba. Samo je problem sto kod nas u prodavnicama ne mozes naci taj ventil.

Sa današnjeg vašara jedna sedmica
1456936655286.jpg

Jesenas sam hteo da probam kako bi 578 nosio rasturivac. Išlo je to dobro. Medjutim, desilo se da mi se kardan par puta isključio, jednostavno se rucica pomeri u isključeno. Šta bih ja trebao da uradim? Taj kardan mi nije oglavu, hteo sam čisto da probam.

Imao sam ja problem sa iskljucivanjem, cim dobije opterecenje on iskljuci. Kakvih majstora nije dolazilo i nista, na kraju provalimo da je rucica za ukljucivanje malo kriva i kada ukljucis ono nije dovoljno i cim opterecenje iskljuci. Zaboravih da napisem da se radi o 539.

Meni se desavala druga stvar na 549. pukao je osigurac koji drzi rucku na osovini vilice kardana i nisam ni primjetio. Ukopcavao se kardan na "pola zuba" i radio je tako pola sezone u berbi kukuruza i od jednom iskace li iskace. Nista, skidaj dakl s traktora i popravljaj. Stavio drugi osigurac i radi kao nov. Mislim da znam kad je pukao taj stift ali ne mogu biti siguran. Znam samo da je jako dugo radio "na pola zuba" ali se na zupcanicima ne pozna nista na svu srecu...

Evo nasao sam jedan holender i napravio jedan na strugu. Sta mislite koji je bolji da stavim? Ovaj sto sam nasao ima samo po jednu rupu dok je ovaj polomljeni sto je bio i ovaj sto je pravljen na strugu ima po dvije rupe ukrstene.
26614a9f825d9d850e0a5a3a14697a43.jpg

Ujedno sam nasao i ventil za ulje
7941108b8c4c8d673b76f1220f31ac9a.jpg

jel ima neko visak ovaj cep.ili gde se moze naci.
XHUrKs7.jpg

Ovaj sto je oznacen sa plavom strelicom.
čep di preliva ulje.

Ljudi,imam problem sa nedavno okupljenim 577 neće hladan da upali,vergla,dimi i sve al ne da upali.Kad ga povučem upali na korak,posle pali.Šta bi moglo biti u pitanju,pumpa mu je po rečima prodavca radjena pre 900-1000 sati.Kao da mu se čuju ventili takav neki zvuk se čuje kad radi.

Mozda ti je nastelovan na ranije palenje sto bi mi paori kazali..hoce kad je poranjen da hladan tesko pali a kad radi da malo zvoni..ja bih ga za pocetak prestelovao iz pocetka..pa ako nije to onda pumpa i dizne na reglazu..

Pokazuje dobar pritisak, tebi je najbitnije da ima oko 1 bar na ler gasu kad je zagrijan.ler gas nesmije biti smanjen ispod 600 obrtaja.Ako motor nije skoro rađen nemožeš ni očekivati veliku vrjednost pritiska na leru . Ulje sipaj 15w40 na tridesetki nemože biti dobar pritisak to ti govorim iz ličnog iskustva

Promjenio sam ulje, nasuo maximu s-3 15w40, manometar je pomalo neprecizan (tj. navijen ne vraca bas na 0). Traktor je kod mene evo vec 8. godina, pa ne znam bas istoriju. Ali mislim da je radjena generalna, jer motor ima snage i ne curi nigdje.
Edit* Da li postoji neko upustvo za stelovanje tog ventila?

Sent from my E2105 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Neznam dal postoji al princip je jednostavan.Uvrtanjem stežeš oprugu koja drži kuglicu Kuglica pod pritiskom ulja otvara povratni vod i vraća ulje u karter.Ako je manje stegnuta kuglica propušta više ulja i stim je pritisak u glavnom vodu manji. Najbolje da staviš precizniji manometar kao stari što je bio

Nazad
Vrh