IMT

Na hladno 0.3 na toplo 0.25 Ako je kojim slucajem koji ventil stalno utegnut njega podesim na malo vise od preporucenog da "sjedne" tokom rada jer postoji sansa da nije dobro brtvio na sic pa da se nakupi garezi.

Ja sam procito da ide 0.3 na hladno a 0.25 na topal motor. Nigdje nisam procito dal motor bio nov ili poderan. Steluje se na svakih 1000 sati, tj kontrolise se. Ako treba dosteluje se, ako ne treba dobro i jest.

Danas izmenjao filtere na 549 i sve ok prima gas samo kada tipa sa 1500 obrtaja pustim gas traktor utisa na 550obrtaja pa se vrati na 625 sta li moze biti ?

Na hladno 0.3 na toplo 0.25 Ako je kojim slucajem koji ventil stalno utegnut njega podesim na malo vise od preporucenog da "sjedne" tokom rada jer postoji sansa da nije dobro brtvio na sic pa da se nakupi garezi.
Tako nesto se meni desilo na kamionu. Imao sam problem da su se odvrnuli srafovi na upcaniku sto pogoni bregastu, te su ventili ostali u trenutnom polozaju, a kada ih je klip sustigao pokrivili su se podizaci. Podizaci ispeglani na panjicu, nastelovan zazor i motor upalio relativno lako. Motor n da je bobotao, lupao, pa to je bilo katastrofa, a snage nikako. Kada seam opet otvorio da se presteluje, na nekim ventilima, slobodan hod je bio preko 5mm. Cim sam upalio, motor je poceo da trtlja i osetilo se da radi mnogo mirnije. U brdu je imao moogo vise snage, celu brzinu vise je isao uz isti uspon:ppozdrav:

Pozdrav momci, stigoh na ovaj dio foruma u potrazi za rijesenjem problema ukoliko je moguce.

Prijatelj posjeduje IMT 565 Dv i taj traktor je hronicni bolesnik na prednju vucu.
Cecto zglobove mijenja a jedan kosta 200 evra s tim da traktor ne radi puno mozda 400rč godisnje.Prosle godine je dva puta mjenjao...

Povecavan mu je anslag na granicnicima i ako pod teretom jako mota i jos gore ako cuka na kvacilu s njim da npr. odstopa plug, jasna stvar da ce nesto polomiti. Nije to 539 pa da se nema sta pokidati.

Neka podesi prednji trap kako treba i neka se smiri s trzanjima na kvacilu. Moj brat je samo jednom polomio medjuzglob prednje vuce na 549 i vise, vala, nece. Inace, ti zglobovi na prednjoj vuci imaju cepice koji se izvrnu i tu se stave mazalice i trebaju se redovno podmazivati...

Povecavan mu je anslag na granicnicima i ako pod teretom jako mota i jos gore ako cuka na kvacilu s njim da npr. odstopa plug, jasna stvar da ce nesto polomiti. Nije to 539 pa da se nema sta pokidati.

Neka podesi prednji trap kako treba i neka se smiri s trzanjima na kvacilu. Moj brat je samo jednom polomio medjuzglob prednje vuce na 549 i vise, vala, nece. Inace, ti zglobovi na prednjoj vuci imaju cepice koji se izvrnu i tu se stave mazalice i trebaju se redovno podmazivati...

Nije on nesto nagao kad vozi, ali recu mu da prekontrolise prednji trap. Da nije mozda do kvaliteta dijelova koje ugradjuje jer je taj traktor 15 godina kod njega a unazad dvije godine ima te probleme?

Samo iznosim moje misljenje... Moze biti da nesto steka u bocnim reduktorima pa da zato zvace zglobove? Nisam vidio traktor, ne znam, samo nagadjam tj. naglas razmisljam.

Prvo mi je na pamet palo da je netko izvrnuo granicnike iz prednjeg mosta da ima veci anslag a drugo je sto se desilo i kod nas, cupkanje na kvacilu da se odgusi plug ili nekad kad zapadnemo pa rikverc-naprijed u blatu i eto problema za cas...

Granicnike je mozda dirao , neznam bas cu ga pitati, znam da me je zadivilo jedne prilike dok sam ga vozio kako dobar ajnslag ima naspram moga Ursusa.Uglavnom znam da stalno kuka na te zglobove, razmislja od cega bih mogao nabacit prednju vucu umjesto njegove.

Nek dobro služi, pravi izbor :ppozdrav:
Daj neku sliku, koje je god. koliko si platio?
Hvala.Bice slike sutra nisam ga slikao jos,sredjujem ga malo.Inace traktor je 93 god.a platio sam ga 7000.Da li znate gde bih mogao da narucim original Imt original crvenu da se ne mlatim po farbarama da mi prave?Hteo bih da ga ofarbam kad sam mu vec poskidao limove?

Svakako je bolje da se 'mlatis' u dobroj farbari i uzmes dobar materijal za farbanje. Ja preporucujem sledece:

1. podloga(osnovna): dvokomponentna Body 989, 4+1, ovo ti je najvaznija komponenta jer ako nju ne postavi kako treba dzaba sav rad,
2. Spric git Body 989
3. Akrilna boja crvena po RAL-u za IMT i MF

po potrebi Alu git i fine git, i naravno Antisilk za odmascivanje pre farbanja..

Ako si dao 7k€ za taj traktor, onda sigurno ocekujes da to izgleda kako treba, a ne zamazano..

Nazad
Vrh