IMT

U mene je kao sto se vidi na slici otpustena saraf to jest odvrnut, dakle ja ne trebam nista dirati?
Hvala na objasnjenju kako radi taj ventil jer mi prije nije bilo bas jasno.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Ljudi,imam problem sa nedavno okupljenim 577 neće hladan da upali,vergla,dimi i sve al ne da upali.Kad ga povučem upali na korak,posle pali.Šta bi moglo biti u pitanju,pumpa mu je po rečima prodavca radjena pre 900-1000 sati.Kao da mu se čuju ventili takav neki zvuk se čuje kad radi.
Pravac idi kod nekog ko ima 577 i oslusni kako vergla! Kod tebe je najvjerovatnije alnaser spor, piksne poderane pa sporo okrece.

Ne mora znacit los motor uopste. Na nekoliko traktora je problem paljenje i svaki je sporo okreto. Komsija kupio nov indijski alnaser i stavio na zetora. Zetor sa njim nije palio nikako. Stari prepakuje i pali ko grom. Ne kosta ga nista provjerit.

Znam kaki je indijski alanser dobro :haha:
Iskrin izgoren pali sedmicu kad je topla a indijski vraćen.

Ne sumnjam na motor u opšte,jako lepo radi a i da je paljenje rastelovano isto ne bi lepo radio,ne troši ulje,ne curi.Probacu sa anaserom.Jel bi pasovao anaser od Rakovice 65 ili od fergusona da vidim?

Послато са HTC Sensation Z710e уз помоћ Тапатока

Ne od tamiće jedino paše s 44 motor ima drugi alanser.
Ajde skini si gore gdje su četkice pa vidi možda je samo masan bio kao moj.
Očistio ga i pali

Ljudi,imam problem sa nedavno okupljenim 577 neće hladan da upali,vergla,dimi i sve al ne da upali.Kad ga povučem upali na korak,posle pali.Šta bi moglo biti u pitanju,pumpa mu je po rečima prodavca radjena pre 900-1000 sati.Kao da mu se čuju ventili takav neki zvuk se čuje kad radi.

Probaj prvo paljenje sa grejacom jer takve simptome 577 ima kad je ustrojen. Imao sam takvih problema dok me bosisti nisu slusali.

Da to nije onaj iz vatrogasnog drustva sto se prodavao? Bio je jos jedan takav 560 doslovce NOV al cjena i vise nego preterana za takav traktor.

Znam ja gdje ima stari tip 542 s 92 radna sata. Godiste sam zaboravio... U sali se moze raci da ima i tvornicki zrak u gumama. Tapecirana kabina, jos smrdi po novom. Kad sam ga vidio, kad me srce nije strefilo stanje ORIGINAL tvornicko 100% al kad je reko da ga cjeni 7000€...

Da to nije onaj iz vatrogasnog drustva sto se prodavao? Bio je jos jedan takav 560 doslovce NOV al cjena i vise nego preterana za takav traktor.

Znam ja gdje ima stari tip 542 s 92 radna sata. Godiste sam zaboravio... U sali se moze raci da ima i tvornicki zrak u gumama. Tapecirana kabina, jos smrdi po novom. Kad sam ga vidio, kad me srce nije strefilo stanje ORIGINAL tvornicko 100% al kad je reko da ga cjeni 7000€...

A da aj da je 25000 dao bi mu zbilja je ljep ali ovo je previše

Da li je ko remontovao kompresor na imt? Slinavi vazdušnu instalaciju uljem pa sam ga demontirao. Neka radi bez njega.
Kada sam rasklopio kompresor vidim da je mastan sav unutra. Cilindar nema risova al mi jedan poznanik kaže da je moguće da je cilindar postao ovalan i da mi je džabe da menjam karike. Najradije bih samo njih menjao, to mi je najjeftinije.
Ima li ko iskustva sa tim?

Ja sam imao problema sa slabim nabijanjem pritiska na 549 koji je 2006.g. Slinio je i ulje na kihavac pa sam rastavio kompresor da ga pregledam i na karikama se vidjelo da su jako lose nasjedale na cilindar. Kupim nove karike (imas tri mjere za kupiti, ovisno o kompresoru, oznaka mjere ne na klipu) i kad sam donesao karike kuci, one duplo deblje nego stare. Klip sam nosio majstoru da prosiri kanale za karike da mogu nove karike usjesti u njega. Od tog dana nabija pritisak kao lud i vise ne slini ulje nista iz njega.

Samo nove karike i ne brini. Ja znam za meru 74mm (stari rip glave sa srafom) i 75mm (novi tip), ali ne znam trecu dimenziju za karike. I ja moram da ih menjam na kompresoru. Em baca ulje na rislag em druka kilavo:ppozdrav:

Da, 74, ali 74.91, 74.92 i 74.93 ako se ne varam... Uglavnom oznaka treba biti na celu klipa...

xarrir.jpg

Klip sa starim karikama:
10mrkeo.jpg

Klip s novim karikama:
23ii4io.jpg

Usporedba stae i nove karike:
2qt8vtl.jpg

A sta pise tacno na karikama? Na ovim sto mi je dao covek u radnji pise 74,00mm. I ima 4 karike, 3. se sastoji iz 2 tanke (debljine kao prve dve koje su na prvi pogled iste), a 4. uljna nema ove oprugice. Ko zna sta mi je ovaj u radnji dao...
A kupio sam i KolbenSchmidt karike za motor za kamion. Prva karika kao da je alumizirana, sto nikad do sada nisam video:sta:. Onako ne deluju lose ali mi neobicno da bude kao alumizirana

Nazad
Vrh