IMT

Mjenjaju mene baš zanima kako da ode kad je prva u ulju.
Meni su odmah rekli ostavi staru a ako budem kupovao da kupim pobedu tešanj .
Ostala stara i pritisak bez greške orginal kako treba da bude

Nikad nisam čuo da je nekome zakucala uljna pumpa al je svi menjaju.

Za takve zabave ima ona narodna ko ima masla i m... maze.Na forumima vecinom mnogi ne pricaju o realnosti u zivotu.Uglavnom pricaju cula- kazala .Po prirucnicima ne pricaju jer ni u jednom prirucniku se nezahtjeva zamjena pumpe ako se nije provjerila potrosenost .Ako je potrosenost iznad tolerancije tad se mjenja pumpa.

Menjaju ljudi jer se vode mišlju da kad već rasklapaju motor, da usput i promene nju kad su već sve odradili ako je u pitanju generalna motora jer ko će se kasnije zlopatiti i rasklapati opet. Sa druge strane ima ljudi koji se boje kad su već dali pare za delove i obradu da daju još koji dinar jer ko zna, možda baš na prvih 50rh crkne uljna pumpa i zakuca motor pa onda nanovo sve.
Niko ne spominje kontrolu pumpe već samo menjanje. Nikome nije skupa uljna pumpa a zanimljivost je da im je vodena skupa kao da je od zlata pa je onda silikonišu i ukucavaju semeringe kojekakve. Krpe se čak i turske (jeftine).
Kako se kontroliše uljna pumpa?

Menjaju ljudi jer se vode mišlju da kad već rasklapaju motor, da usput i promene nju kad su već sve odradili ako je u pitanju generalna motora jer ko će se kasnije zlopatiti i rasklapati opet. Sa druge strane ima ljudi koji se boje kad su već dali pare za delove i obradu da daju još koji dinar jer ko zna, možda baš na prvih 50rh crkne uljna pumpa i zakuca motor pa onda nanovo sve.
Niko ne spominje kontrolu pumpe već samo menjanje. Nikome nije skupa uljna pumpa a zanimljivost je da im je vodena skupa kao da je od zlata pa je onda silikonišu i ukucavaju semeringe kojekakve. Krpe se čak i turske (jeftine).
Kako se kontroliše uljna pumpa?

E sad nemogu ti izvuć iz priručnika izmjeri se listićima potrošenost i to je to sad se sjećam na dva mjesta ako ne i tri se mjeri.
Ja svoju premjerio i vratio nazad nije poderana i čemu bacat novce .

Rece mi zet pre neki dan da kada imt radi u mesto sa ukljucenim kardanom (primer sa prekrupacem)da je pravilno da reduktor bude u neutralnom polozaju a rucka brzina cini mi se u 1 ili 2 nisam siguran, e sad me zanima da li praktikujete to zbog podmazivanja menjaca ako se dobro secam....

Ne znam za ostale, ali u mom kraju to niko ne praktikuje. Od 200tinjak IMTova svasta se radilo na njima, od motora, reduktora, hidraulike al mjenjac samo na jednom.

Hvala..motor je super ,dva dana je kod mn i vec sam ga rascerupao da ga pogledam lepo,mora to na kanal ne vredi ovako :osmeh:

Evo i mn ljudi da vam se pohvalim nasao sam sebi 577 i kupio ga..Ipak bez prednje vuce ali spoljna hidraulika i mokre kocnice:veseljak::

Kažu ljudi da se čovek uči dok je živ,pa se ja nadam da ću još mnogo toga naučiti.Za one koji su duže u poljoprivredi se ovo čini možda i smešnim ali ako nisi siguran,bolje pitaj!Da bih nogao dalje da pratim vaše diskusije,molio bih te da mi u kratko kažeš šta se podrazumeva pod tim izrazom "spoljna hidraulika i mokre kočnice"?-

Mlad i perspektivan poljoprivrednik željan novih znanja!

Moj drug Tesin je radio sa kratkom tanjiracom i 5136. Bez problema je i nosi i radi sa njome. Najmanji traktor koji je radio sa njom je moj Claas a najveci za koji ja znam je MF 8160.

dsc01421.jpg
Bubu kako radi ova kratka tanjiraca,malo neobicna konstrukcija.
1_tmb_60688195_dsc01421%20%281%29.jpg
[/url]

http://fotkica.com/slike.php?slika=1_60688195_dsc01421 (1).jpg

Izvinjavam se za off topic

Kažu ljudi da se čovek uči dok je živ,pa se ja nadam da ću još mnogo toga naučiti.Za one koji su duže u poljoprivredi se ovo čini možda i smešnim ali ako nisi siguran,bolje pitaj!Da bih nogao dalje da pratim vaše diskusije,molio bih te da mi u kratko kažeš šta se podrazumeva pod tim izrazom "spoljna hidraulika i mokre kočnice"?-

Mlad i perspektivan poljoprivrednik željan novih znanja!

Mokre kocnice su mama i tata za sve ostale sisteme kocenja. :osmeh: To su diskovi potopljeni u ulje, za kvar skoro i ne znaju. Pouzdane. Spoljna hidraulika je 2 cilindra nazad umjesto onog ispod poklopca hidraulike.
Veca podizna moc.

- - - - - - - - - -

Danas pazario kabinu za 560. Kabina je od nove tipe IMT 560, 577 tj oko 88 godista. Nema nijednog stakla. Sledi sredjivanje i pripasavanje staroj tipi. Bice i koja slika.

@FL

Radi dobro i izuzetno je cvrsta. Do sada su je vukli traktori od Mog Claasa (102ks) do MF 8160 (200ks) i niko joj nije uspeo doci glave.

Maticu, ako ti pritisak varira onda imas 3 moguca kvara. Ja sam to isto prosao.

Prvi je da ti taj ventil blokira zbog riseva koji su se vremenom napravili od silnog koriscenja ili je pak pukla opruga u samom ventilu a treci problem je gumica na usisnoj cevi uljne pumpe.

Gumicu sam stavio novu a zanimljivo je da je uopšte nije ni bilo.Ventil je bio oštećen pa sam ugradio drugi ali ga nisam pregledao a trebao sam jer je dugo stojao.

Nazad
Vrh