IMT

Ala se nasra ovaj klej trajkovic pa ovo je sasvim normalna pojava em je lakse i mnogo jeftinije od lokomotive da sa traktorom prekacinju i zakacinju vagone i prestrojavaju u drugi kolosek!

zanimljivo. jos samo da se poslika i snimi lijepo i prednji i zadnji stel kako je prepravljeno i kako radi

kratko se gije na snimku. ja svog 560 kad sam palio na oko -12 zagrijo 20sek tacno i ko da nisam nikako grijo. verglo 10ak sekudni ni da cuje. drugi put grijo tacno 45sek i upalio je ko mina. sutradan odma prvo paljenje grijo 45 i upalio samo tako.

Ajd samo ako ponovo zategne ispod nule, videcete kako 533 pali,a sad koji god komsija naidje ja mu kazem> Ajd probaj da ga NE UPALIS<Nema sanse da omane prvi klip koji naidje na paljenju.

Ma ovaj 558 odlicno upalio,pa taj spori anlaser na njemu nije sposoban da upali ni 3 klipa kako treba a tek na 4 klipa mrtav konj.Tako sam i ja palio i jednog lepog mraznog dana zavrnem brzi anlaser i traktor hladan sastavi kao mina na akumulator 75ah.

Kod nas kazu za te spore anlasere da je bolje paliti na vucu nego na njega,ubica akumulatora i instalacije:osmeh:

Naspes toplu vodu i 533 pali bez ikakvih problema :D Naravno neko ce odmah reci da je to dosadno raditi tj. stalno sipati i ispustati vodu i da postoji start sprej ali bolje i to nego zagrijavati i verglati. Moj je vec za generalne ali se kotrlja :)

Sent from my E2105 using Tapatalk

Kod mene sa sporim anlaserom na 4 klipa nije ni vruca voda pomagala.:osmeh:Inace uvek naspem toplu vodu,malo sacekam i kao atomska bomba u japanu

Sta bi bilo bolje da uradim nakon generalne? Da stavim nov alanser od 539 (brzi) ili da ocistim i repariram fabricki od 533?

Sent from my E2105 using Tapatalk

Dobro se sećam koliko sam pokojnog oca vrbovao da promenimo ispravan njuškaš alnaser na 558. Sporo vrti problem kada zahladni pa to ti je,a motor generalisan. Kada je crkao alnaser, i to baš kada je sam radio, ja služio dug državi, kupljen nov iskrin brzi alnaser. E da vidiš onda kako na zub pali. Palio i na jedan akumulator od 65 a. I to kao auto, samo ključ okreneš i odma sastavi.

Za neupucene moram dodati da nakon generalne nemam vise od 3-4 radna sata,pa zato smem cekati bilo koji minus i bez tople vode jer je atifriz u njemu.Nema potrebe za ubacivanje anlasera od 539 jer ako uradis motor i njegov ce ga paliti na dodir,ja sam imao tu ideju pre nego sto sam ga rasturio i predomislio se u zadnjem momentu i nisam pogresio.Mislim to kazem ako se radi o 533,a za 558 naravno da je najbolje izbaciti stari /spori/ i ubaciti novi koji ce ga za neko vreme preporoditi sa paljenjem.

Nazad
Vrh