IMT

Ima tu sexa oko podešavanja i štelovanja.Obloge kočnica imaju 3-4 mere pa o tome treba voditi računa prilikom zamene i ugraditi odgovarajuće.Prilikom remonta traktora prošle godine sa kočnicama smo se najviše zanimali ali zato sada zakivaju.

Da ima 12,13,14mm,kad se vec skine truba to vise nije stelovanje to je remont.Menja se sve sto treba,a i nemora:osmeh:

Nasao sam jedan 5170 jeftino otisao mu konusno tanjirasti ali kaze moze od nekog JDira ima i drugi menjac uz njega.Bobo hteo bih tvoje misljenje,zahvaljujem se na iscrpnim odgovorima.

Interesuje me dali se moraju menjati kocione lamele ako se zamaste.
Kod mene su na jednom tocku bile zamascene, pa su oprane benzinom i razredjivacom. U pocetku su kocile dobro, da bi kasnije opet oslabile na tom istom tocku.
Cenim da su se napile ulja i da nemogu da se operu.
Dali neko ima iskustva? U pitanju je MF65(englezer)..

Nasao sam jedan 5170 jeftino otisao mu konusno tanjirasti ali kaze moze od nekog JDira ima i drugi menjac uz njega.Bobo hteo bih tvoje misljenje,zahvaljujem se na iscrpnim odgovorima.

Kud bas mene ;)

Nemam nekog iskustva s tim traktorima ali ima ljudi na forumu koji poznaju covjeka koji ugradjuje konusno tanjuraste od JD na te traktore. Moguce je i rade to ljudi i navodno da onda vise nema s time problema. koliko kosta, to pojma nemam, vjerujem da nije jeftino al jednom kad se napravi samo teras.

Vec ce se netko javiti s tocnom informacijom ili jednostavno potrazi po forumu naci ces sigurno, pricalo se o tome vec vise puta.

Maticu: Ziva istina je ovo s oprugom od stojadina. Ugradili smo to kod komsije (doduse, opruge od lade) na 560 eno ga koci kao auto. Kocnica se fino moze dozirati, oces naprijed oces u rikverc, milina jedna.

Hvala Maticu potrazicu

- - - - - - - - - -

Milose koji je to majstor sto ugradjuje K. T.od JDira na 5170

Poslednja izmena:
Neugradjuje više od JD ,nego u Adi prave novi KT par sa drugačijim uglom zuba tako da više nepravi problem sa svlačenjem matice sa konusnog zubčanika,Manja je pepravka a pokazalo se jednako dobro,Ako ti treba broj od Majstor Damira poslaćuti na pp

Kolika je realna nosivost IMT-a 577 na krajevima poluga hidraulike? Da li bi mogao da nosi plug od 600 kg težine?

Nije me bilo odavno,seoska posla.Sredjivali smo neke stvari na 589,a danas smo otvorili motor i nas rodjak majstor je ugradio nove kocnice juce i dovrsio jutros a posle otvorio motor.Procitace sta pisem jer je i on na forumu,nesmem da lazem:osmeh:.Unutra motor,za sada lep,hilzne su lose i klip je pukao izmedju karika.Radilica i lezajevi kao novo.Klipovi su 98,5 i ide razbusivanje na 101.Motor je sve na standardu i sad se prvi put otvara posle toliko godina.Rucno ukljucenje prednje vuce reseno kod metalostrugara,nisam nista platio ali smo morali ubiti litar rakije posle posla.

Mator konj nema telefon kao crep.Internet sam naucio ali ono cudo na pipanje neide,tako da koristim klasican telefon bez slikanja,Nista bez stare dobre cigle.

Nazad
Vrh