IMT

Tačno tako ali na 558 poluga gura samo jednu stranu a druga odupire u telo trube

A šta onda na ovom sistemu drži ploče da se ne vrte zajedno sa diskovima?! Ja bih rekao opet truba kao i pre. Jedna ploča se zubom nasloni na trubu a mehanizam raširi diskove, kad kreneš da kočiš u drugom smeru druga ploča se nasloni i opet mehanizam širi diskove. Zato se kod većine čuje onaj udarac kada recimo idemo u nazad zakočimo pa krenemo u napred i opet zakočimo čuje se jak udarac pozadi misliš ko zna šta je a u stvari se samo one ploče zarotiraju i udare u trubu

Tu je problem što se diskovi vremenom pojedu i sa većim luftom stari mehanizmi nemaju dovoljan hod i silu da lepo rade a još se i one konusne rupe gde leže kuglice razlokaju vremenom i treba ih najčešće malo obraditi da ne bi blokiralo sve. Tu treba ili ugraditi deblje lamele(čini mi se da postoje od 12 i 14mm) ili na strugu napraviti podmetače na meru i podbaciti pod obloge lamela kad se nituju ili lepe.

E tu ovaj Milošev izum rešava problem najbezbolnije jer on otvara diskove koliko treba i ima dobru silu i lako se koči. Samo treba pogoditi dužinu onih krakova. A slike su ja mislim u temi Inovacije na IMT

Ja sam taj problem privremeno rešavao navarivanjem onih malih kuglica na mehanizmu koji širi diskove. Ima efekta a brzo se skida odozgo

Mala ispravka evo Miloševih mehanizama ovde http://poljoinfo.com/showthread.php?1122-Kočnice-na-traktorima/page8

Poslednja izmena:
Jeste, ima i 12 i 14. Baš sam to skoro sklapao.
--------------------------------------------------------
Da je još malo radio, bilo bi teškog kuršlusa. Inače, tako izgledaju ležajevi na motoru na kom nije menjano ulje više od 10god.
vLCL3br.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi.Trebao bi mi savet.Planiram kupovinu 577 pa ne mogu da se odlucim da li sa prednjom ili ne.Dosta njih mi kude prednju vucu,kao pucaju osovine,pucaju zglobovi,kardan itd u glavnom nikako mi ne preporucuju prednju.Ali meni zapao za oko bas sa prednjom pa da cujem prednosti i mane.Hvala unapred!

Pozdrav ljudi.Trebao bi mi savet.Planiram kupovinu 577 pa ne mogu da se odlucim da li sa prednjom ili ne.Dosta njih mi kude prednju vucu,kao pucaju osovine,pucaju zglobovi,kardan itd u glavnom nikako mi ne preporucuju prednju.Ali meni zapao za oko bas sa prednjom pa da cujem prednosti i mane.Hvala unapred!

Ti što su ti rekli pojma nemaju moj je 84 godina još su zglobovi i sve orginal tako da.
Neki lome sve kaskaderi.
Prednost ti je s prvom ogromna tako da kupuj s prvom

Hvala,tako sam i mislio mada nikad do sad nisam imao imt sa prednjom pa da se ne pokajem mada dosadasnji imt koje sam imao negiraju kajanje.Kod mene prednja ko zna i dal bi se koristila ali sto kazu ne moze da skodi,nikad neznas kad zatreba...

glupost je pricati o tome. ako 100% znas da ti prednja nece trebat kupujes solca, ako i sekunde pomislis da ces doc u situaciju da prednja moze pomoc kupujes duplaka jer je cjenjeniji traktor. mozes svasta radit od poljoprivrede sume transporta i svega necega. a kad ti prednja ne treba iskljucis i ne mislis da ce se nesto potrgat. ako zapne ukljuci iscupaj se i nastavi bez prednje. komsija tako vozi landijia 6500 20 godina. jos nista nije radio oko nje.

Pantelija postove člana 577 treba uzimati sa rezervom jer očigledno nema velikog iskustva sa prednjom vučom i još gomilom stvari.Prednja vuča itekako zna da pravi probleme a niko ne zna šta se unutra nalazi prilikom kupovine niti će mu prodavac dozvoliti da otvara i gleda.Novi tip prednje vuče je sigurniji i dugotrajniji od starog a delovi dosta skupi ako se javi potreba za popravkama.

dobro maticu, sad vec ulazimo u stanje masine. moze se i JD i Case kupit sa skoro podrobljenim elementima prednje vuce pa se ipak kupuju. dijelovi su skupi. polemike nema. ali dal vrijedi, ja mislim da vrijedi itekako! :ppozdrav:

Ne bi mi bio problem da namestim sve sto ne valja na traktoru,ako ce to da traje da ne namestam svake 2-3 godine.Svaki polovan traktor ima da se radi ipak to nije novo..Inace paniram 89-95 godiste neki.

Aj jos jedno pitanje...spoljna hidraulika ili ne?

Pametnije gledaj 94+ godište.Mokre kočnice i spoljna hidraulika.Kad već daješ tolike novce bolje još malo dodaj i uzmi tako nešto.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Nisam ništa loše mislio.Naravno da prednja vuča mnogo vredi kada zatreba.Vozio sam svoj 577 neko vreme sa ne ispravnom prednjom vučom i muku mučio u nekim situacijama.
Pantelija to godište ima novi tip prednje vuče što je dobra stvar.

Pantelija postove člana 577 treba uzimati sa rezervom jer očigledno nema velikog iskustva sa prednjom vučom i još gomilom stvari.Prednja vuča itekako zna da pravi probleme a niko ne zna šta se unutra nalazi prilikom kupovine niti će mu prodavac dozvoliti da otvara i gleda.Novi tip prednje vuče je sigurniji i dugotrajniji od starog a delovi dosta skupi ako se javi potreba za popravkama.

A o čemu ti s rezervom kad pričate bajke traktor je 84 godina i nikad nije imao problema s prvom vučom niti kod mene niti kod prijašnjeg gazde.
Zglobovvi imaju malo lufta i niš više .
zamjenio sam ležaje samo vanjeske u reduktorima i to je to.
A neki ljudi neznaju ni ulja tu natočiti i promjeniti i onda pričaju da ne valja.
Koliko samo ljudi zaboravi ugasiti prvu vuču i vozi se cestom pa poslije čuđenje.
To je sve nestručno rukovanje.

Onda najbolje novo i ne rasmisljas 20 godina :) Jel zna neko mozda jel drzava vraca nesto novaca za kupovinu novog? Mada taj nov sav od plastike i nije bas nesto po mom ukusu....A taj noviji tip sto pominjete jer on ima kardan sa leve strane motora i spoljnu hidrauliku..mislim da sam i na starijim92-93 godiste video spoljnu hidrauliku ako se ne varam?

Nazad
Vrh