Imas pravo i te kako... Kombajn me u ljetnoj zetvi toliko patio s paljenjem da je to cudo jedno a ISKRA anlaser na njemu. Prvo paljenje jos i nekako al vuce struju kao lud. mjenjali smo akumulatore, cak sam s brene skidao 135ah da upalim s44 motor na kombajnu u pola ljeta... Stari skine anlaser i odnese jednom od boljih elektricara u siroj okolici. Covjek rastavi anlaser odmah i kaze starom da je rotor ostecen i da mora nov rotor u njega. Pita stari koliko ce kostati, i kao posto se znaju i dobri su rotor, pikse, cetkice sve kupno 600Kn (80€) i stari pristane bez mog znanja. Ja vikao na njega je li normalan kad za malo vise para kupim nov indijski anlaser i na kombajnu ima da traje 20 godina... Sta je tu je odemo po anlaser i kaze gaza da je racun 880Kn (120€). Tu su nastale prepirke na sto je gazda rekao da je samo rotor 600kn a gdje su pikse, cetkice i ruke bla bla bla... Pitam ja gdje je stari rotor i sta mu ne valja. Donese mi radnik stari rotor a na njemu se samo pojeo onaj zadnji kanal gdje ide onaj osigurac u obliku potkove. Rotor inace u dobrom stanju...
Reko, vadi taj rotor napolje, pikse i cetkice ostavi, to cu platiti. Odem kod kolege isto elektricara, sastavimo anlaser, nabijem na kraj platnu i s CO2 aparatom na 2 mjesta pecnemo za osovinu rotora, natrpamo masti i zaklopimo anlaser. Eno ga pali ko mutav.
Toliko o deranju elektricara a kolega mi u kucnoj radioni napravio posao samo takav. A ja da nisam trazio stari rotor nazad, on mi ga ne bi ni dao a rotor uredan. Da mi nije bila zurba zbog zetve, odnesao bi kolega rotor na posao i s TIG aparatom navario osovinu i tokar bi odradio nov kanal za originalni osigurac sto je elektricaru vjerovatno i bio plan da ja nisam trazio moj rotor nazad.
Ako se moze remont odraditi, svakako remont ali ako treba nov rotor u iskrin anlaser kupovati, za mene je to bacanje novca i prije kupujem indijca s garancijom i boli me briga.