MONTOYA
Član
Tu dolazi spojnica sa gumenom "zvezdom"A gde mogu da kupim takvu spojnicu i koji tip spojnice? Nije problem da kod strugara doradim.
Gumeni deo imaš u MD comerc Beograd a metalne deo spojnice možeš naći kod Reljića i S.Mitrovici
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tu dolazi spojnica sa gumenom "zvezdom"A gde mogu da kupim takvu spojnicu i koji tip spojnice? Nije problem da kod strugara doradim.
Tu dolazi spojnica sa gumenom "zvezdom"
Gumeni deo imaš u MD comerc Beograd a metalne deo spojnice možeš naći kod Reljića i S.Mitrovici
Hvala gosn bobo na brzom odgovoru. Deluje mi da bi mi to pomoglo. Neznam samo mere da li odgovaraju. Sećam se da sam to viđao na starim 533 traktorima. Da li možeš da mi objasniš malo ove pojmove fiber i klepeće i sa gumenim uloškom. Ne razumem se baš najbolje. Zvao sam par firmi koje se bave prodajom elastičnih spojnica i nemaju ili neznaju mere za spojnicu koja mi je potrebna...
A sto se tice fibera ima da se kupi original u agronova stara pazova..ovo sto rade od gume je golo govno..traktor radi super 15 min dok se ta guma ne ugreje,onda omekani pa traktor pocne da trokira jer mu se sve vreme pometa palenje..nikako ne bih savetovao jer sam pasirao to na svom traktoru..zvezda od fibera je dugotrajnije i bolje resenje..
533 ima pogon PVP preko tog fibera, a takav sistem je i na FAP kamionima (kod nekih ide sa kompresora a kod nekih sa zupcanika u razvodu). Inace fiber je od Pertinaks ploce i vremenom se potrosi pa pocne da klepara, ma da neki teraju dok ne ode nacisto.Ovdje se ne radi o pogonu PVP na 533 nego o pogonu kompresora na 5106. Za pogon kompresora nikako cfrsta veza jer ta osovina iz bloka pokrece i PVP preko zupcanika a kompresor pravi vibracije posto nema konstantno opterecenje i guma upija te vibracije koje se pojavljuju. na kombajnskom motoru je tu hidraulicna pumpa ali ona uvijek radi glatko i bez trzaja tako da njen spoj moze biti direktan, preko cahure.
Mislim da se taj fiber radi od tekstolita, a pertinaks je izolacioni materijal.razvodu). Inace fiber je od Pertinaks ploce .