Pozdrav svima. Predpostavljam da je u ovih nekoliko hiljada strana vec bilo reci o ovome, ali ko ce to naci sada.. Pa eto, verovatno cu ponoviti temu ali mi je potreban savet.
Kupili smo traktor imt585 74 godiste. U saobracajnoj pise da ima oko 43kw, sto mu dodje oko 58konja, (mogu da pogresim za malo, nije mi pri ruci saobracajna ali grubo gledano to je to), pa me interesuje koliko zapravo taj traktor ima konja? Cuo sam "u proalzu od nekog" da je u opsegu od 60ks do 80ks u zavisnosti od pumpe za gorivo. Interesuje me kako mogu da proverim koliko zaista konja ima, i ako ima tih 58-60, koliko je zahtevno "pojacati" ga.. I sta to za sobom povlaci (kolika su ulaganja, da li je stetnije ili nema uticaja na "zdravlje" motora, itd.) Inace traktor vuce imt 757.2 bez problema. U sustini nije mi ni neophodna neka dodatna snaga jer predpostaljam da trobrazni plug (ovaj 757) svakako ne bi mogao da povuce, ali s druge strane ako nisu strasno velika ulaganja i nema stetnih efekata mozda i nije na odmet.. Pa me interesuje misljenje iskusnijih ljudi, posto sam ja ipak amater.
Inace kod mene je 5godina, jako sam zadovoljan traktorom, septembra-oktobra nakon oranja se parkira u garazu, ispusti voda i gotovo ne pali do maja-juna, a tada samo sipamo vodu i pali "na pola kljuca". Kad god ga palim izmami mi osmeh na lice jer svaki put ocekujem neko verglanje i muke oko paljenja jer nije koriscen mesecima, ali nikad ne izneveri. Za ovo malo zemlje koju imamo izuzetna masina a vrlo jeftina.
Hvala unapred svima.