grunt
Član
A ti sipaj malo ulja unutra,salim se naravnoratarhr je napisao(la):Non stop mi blokira samo ljevi točak!![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A ti sipaj malo ulja unutra,salim se naravnoratarhr je napisao(la):Non stop mi blokira samo ljevi točak!![]()
Okrim je napisao(la):Evo šta sam danas radio, komšiji su dlokirale kočnice na levom točku od IMT-a 560, pa sam ga prevukao sa mojim IMT-om 542 na dvorište i pomogao da se skine truba i demontiraju kočnice. Sada je u toku pranje, odmašćivanje i zamena kočionog cilindra i na kraju sklapanje.
Evo slika rasklapanja.
Ako neko bude tako nešto radio, obavezno treba ispustiti ulje iz menjača!!
Kada se skine truba i razdvaja ploča sa semeringom i ležajem da se dođe do kočnica ima dva šrafa sa upuštenim glavama i njih treba odvrnuti da se može ploča odvojiti. Oni nisu uočljivi ako je ostao zalepljen dihtung.
North ARMY je napisao(la):Znaci to je kao tvoj samo sa malo vecim gumama i stranim motorom.
Bas mi se svidja,ali nista od kupovine narednih 10g![]()
Okrim je napisao(la):@ratarhr
Moj ti je savet da opet skineš "trubu" i da otpustuš dva vijka sa upuštenim glavama u prirubnici i da dotegneš ozubljenu maticu u hidro cilindru i probaj okretati poluosovinu. Kada krene, polako doteži upuštene vijke uz okretanje poluosovine dok kuglice ne nalegnu na svoje mesto.
Ma ovako skinio sam to sve bio je samo jedan vijak i sad sam metio bez njega zato sto ni na desnoj starani nemam ni jedan vijak ovako ja kad upalim traktor desni točak vrti a lijevi zna malo nekad ali uglavnom, riba ee onda sam ja stao iza na poteznicu a otac kreto i videli smo na one rupe iza da se lamele nemogu vrtit, i onda smo ponovo rastavili skinili novi disk i jedan stari metlili ali opet rukom nemozemo ili montiracem okretat osovinu... ako netko zna jos sta![]()
![]()
Spomenuti problem se dešava i zbog neravnomerne istrošenosti potisnih ploča i zamene mesta kuglicama koje razdvajaju potisne ploče.
P.S.
Na ovoj adresi
http://poljoinfo.com/proizvodaci/imt/msg124038/#msg124038
možeš videti fotografije koje detaljno prikazuju ono o čemu sam pisao, a ako ti nešto nije jasno, slobodno pitaj!
Pozdrav !