Prijatelju, evo ti banalan primer da se ne 'vatamo decilitara. Inace, nemoj samo obracati paznju na setvospremiranje vec na sve operacije jer treba uzeti u obzir potrosnju po satu ili potrosnju po radnom satu-kako vise volis da racunas. Belarus 82 pod opterecenjem trosi minimalno 10 l/sat a 577 7-8 l/sat (zavisi u kakvom stanju je motor i jos 100 faktora kao i na Belarusu). Ja sam sa 2 komada 577 napravio ukupno prosle godine oko 750 sati (da sam imao samo jedan takav traktor-sam bi napravio toliko jer nisam fizicki radio sa oba u isto vreme) sto mozemo da kazemo da bih i sa Belarusom uradio. Ucinak kada ima se gleda sa ekvivalentnim masinama je relativno isti (zavisi od operacije-uglavnom tu su...veciti rivali). Na 750 sati rada npr. sto je efektivnih oko 500 sati (zna se da se radni sati racunaju pri 1500 o/min a da se traktor spram operacija vozi pri 1500-2250 o/min pa otud i tih 'efektivnih' 500 sati da ne dodje do zabune) i minimalnoj razlici u potrosnji od 3 litre po satu ispadne cista matematika da minimalno ustedim 1500 litara. Ko ne veruje, nek racuna ponovo i nek uzme u obzir da traktor radi sa

lugom, setvospremacem, vucnom tanjiracom, sejalicom, spartacem, prskalicom, prikolicom za stanjak a i redovnim prikolicama, beracem, silo-kombajnom, presom, kosacicom, grabljama, a ponekad i mlinom cekicarem! Kod mene moji traktori (mislim na oba 577) rade sve navedeno, 533 mi je bio prosle godine samo par puta na njivi i to je vukao elevator za bale..
Traktor Belarus 82 sam uzeo za primer posto skoro svi moji drugari poseduju pomenuti model-bilo da je stara 82-ka, 82.1 ili 820 i upucen sam u njihove potrosnje goriva i stilove voznje!
Necu nikome da se zameram-sve sto sam napisao mogu i prakticno da dokazem ako neko ne veruje!