milanbelarus920
Član
Evo sutra cu slikati taj IMT-ov...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav svima,danas sam isao u sjmu sa traktofom imt 539 ali traktor nemoze asfaltom da vuce 3 prikolicu malu,nego se gusi i kulja crni dim ,i nije mogao da vuce 1 bh,2 m suvih drva,mene je to nenormalno,pali odlicno,motor mu kao nov,radio samo 700h,filtere sam zamijenio,auspuh je vruc i na ulaz i na izlaz jednako vruc,a valjda bi grijao da je zacepljen,temperatura ne prelazi 80,neznam sta da vidim,moze li do male pumpe da bude
I mi smo imali problema sa paljenjem na nasem 533. Uzet je nov '75. godine sa fiatovim motorom, po dedinim pricama palio je par godina i posle je bio kraj, bas je imao problema, ja od kako pamtim nije palio nikako, brdovit smo teren, navikli se, pa nam i nije predstavljalo neki problem, al' onda je polako pocelo sve vise i vise da smeta. 2010 je uradjena prva generalna, i traktor se preporodio, palio je savreno, dok nije anlaser poceo da zeza. Tada smo nasli skoro nov magneti marelli anlaser od nekog fiatovog kombija, koji tacno odgovara za ovaj motor i traktor pali bez problem, celu proslu zimu je palio svaki dan bez grejanja, jer grejac nije radio. Mi smo prezadovoljni. Evo i slika posle generalne, dok ga je prikolica razradjivala.
Naravno,bez problema se skida karter na 577 i slicnim sa S44,a na 560,565 nemoze.Da li moze da se skine karter na 577 bez razdvajanja traktora,da bi se zamenila uljna pumpa?
I to bi moglo da bude. Ocisti i taloznu casici na "maloj" (mi je zovemo AC) pumpi. Skini creva za dovod goriva i produvaj ih, a ne bi bilo lose ni isprati rezervoar. Takodje prekontrolisi i vazdusni filter.Pozdrav svima,danas sam isao u sjmu sa traktofom imt 539 ali traktor nemoze asfaltom da vuce 3 prikolicu malu,nego se gusi i kulja crni dim ,i nije mogao da vuce 1 bh,2 m suvih drva,mene je to nenormalno,pali odlicno,motor mu kao nov,radio samo 700h,filtere sam zamijenio,auspuh je vruc i na ulaz i na izlaz jednako vruc,a valjda bi grijao da je zacepljen,temperatura ne prelazi 80,neznam sta da vidim,moze li do male pumpe da bude
Ja imam IMT 540 sa Fijatovim motorom 6000 radnih sati jos uvek bez generalne,ali i mene isto muci alnaser,ne znam gde bih mogao naci takav pa da ga zamenim...I mi smo imali problema sa paljenjem na nasem 533. Uzet je nov '75. godine sa fiatovim motorom, po dedinim pricama palio je par godina i posle je bio kraj, bas je imao problema, ja od kako pamtim nije palio nikako, brdovit smo teren, navikli se, pa nam i nije predstavljalo neki problem, al' onda je polako pocelo sve vise i vise da smeta. 2010 je uradjena prva generalna, i traktor se preporodio, palio je savreno, dok nije anlaser poceo da zeza. Tada smo nasli skoro nov magneti marelli anlaser od nekog fiatovog kombija, koji tacno odgovara za ovaj motor i traktor pali bez problem, celu proslu zimu je palio svaki dan bez grejanja, jer grejac nije radio. Mi smo prezadovoljni. Evo i slika posle generalne, dok ga je prikolica razradjivala.
Naravno,bez problema se skida karter na 577 i slicnim sa S44,a na 560,565 nemoze.
Pojavio se u juselu anlaser za univerzal i storu onaj mali brzi,oko,10000din.Ja imam IMT 540 sa Fijatovim motorom 6000 radnih sati jos uvek bez generalne,ali i mene isto muci alnaser,ne znam gde bih mogao naci takav pa da ga zamenim...
Ne znam stvarno, nama je nasao covek koji se bavi samo anlaserima i alternatorima, nosili smo stari da radi 2-3 puta i na kraju uzeli ovaj.Ja imam IMT 540 sa Fijatovim motorom 6000 radnih sati jos uvek bez generalne,ali i mene isto muci alnaser,ne znam gde bih mogao naci takav pa da ga zamenim...
grijac je nov,casice na pumpu nema,dizne su kao nove,nekulja dim kad vozim manjom brzinom,samo kad pocne da se gusi,moram prekontolisati crijevaI to bi moglo da bude. Ocisti i taloznu casici na "maloj" (mi je zovemo AC) pumpi. Skini creva za dovod goriva i produvaj ih, a ne bi bilo lose ni isprati rezervoar. Takodje prekontrolisi i vazdusni filter.
Akoje sve od navedenog OK, ostaju PVP i dizne.
Da li moze da se skine karter na 577 bez razdvajanja traktora,da bi se zamenila uljna pumpa?
grijac je nov,dizne su kao nove,pumpa mala nema casicu,moram provjeriti crijeva, ne kulja dim bez kad pocne da gubi snagu i da se gusi,I to bi moglo da bude. Ocisti i taloznu casici na "maloj" (mi je zovemo AC) pumpi. Skini creva za dovod goriva i produvaj ih, a ne bi bilo lose ni isprati rezervoar. Takodje prekontrolisi i vazdusni filter.
Akoje sve od navedenog OK, ostaju PVP i dizne.