Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bar da je tako bilo,nego su isli u rikverc,tako da su najkvalitetniji izasli oni na pocetku,a najlosiji na kraju.Ne zaboravite da pricamo o IMT-u koji nije imao odakle da ulaze u bolje materijale u razvoj tehnologije i kakav je izasao iz fabrike prvi takav je izasao i zadnji. Nije mu za zamjeriti nista.
Taj traktor 5106 je poluproizvod i tacka. Poredjenja radi MTZ 1025 je azdaja spram tog traktora. Tu jedno da se ugradi neki ZF menjac ili nesto slicno sto NE MOZE da slomi. Ovo sve ostalo nije resenje. Kad radim traktorom necu da razmisljam sta ce puci ili ne. Motor mora biti najslabija karika da padaju obrtaji kad je tesko i da moras u manju brzinu.
Ok hvala ljudi. Zamenio sam semering na pumpi koji se stvrdnuo i u isto vreme plocica na kojoj se nalazi semering je bila labava pa je verovatno tuda ubacivao silno ulje u pumpu. Sutra cu poceti sa sklapanjem pa ce biti i obavestenja sta sam uradio. Probacu da zalepim kajlicu mada dosta knap lezi u osovinici ali cu se ipak obezbediti lepljenjem.
Pa nije baš da nije nikoSve to stoji na mjestu ali nemoj mi pricati da je MTZ bolji od IMT-a... TO su gluposti kojima se tjese ljudi sto su kupili nov traktor. Pitam te ja sta ce biti kad i ako ti famozni rusi dodju do 30 godina starosti tog "nehumanog" rada... Usporedjuje Rusa s IMT-om istog godista pa cu te pitati sta i kako.
Nitko od nas nije terao IMT-a sa sinhroniziranim mjenjacem nit itko nema brenu s 12-4 mjenjacem koji se uz nju nudio tamo 80-ih godina. Rusa dan danas mnogo ljudi ne zna pravilno presaltati a ovi sa sinhro mjenjacem lijepo saltaju ali kako citam da im "fali brzina" za neki komforan rad...
Sve je to ista kasa i to su tehnoloski zastarjeli traktori... Tjesimo se da su dobri iako i sami znamo da je lakse raditi u udobnoj, klimatiziranoj kabini gdje je sve na dugmice ali meni je nekako ljepse raditi u drndavom traktoru i mirno spavati nego da se patim sto nemam para za iducu ratu. Radije od "viska" kupim koji komad zemlje i polako naprijed.