IMT

Pitanje,do sad sam menjao samo ulozak filtera vazduha na 542,sad mi to dolazi na red da opet menjam,pa me zanima da l ima potrebe nekad ceo filter promeniti sa sve onom pecurkom ili je dovoljno samo pranje od prljavstine kao sto sam do sad to radio?

Imas na njemu fini i grubi suhi filter? Onda imas i indikator na instrument tabli kad je filter zaprljan. Meni se od 2006.g. do sad na 549 indikator upalio 3 puta (na novijim linijama je indikator elektricni pa svijetli lampica na tabli). Filter se mjenja kad se podere a to naj lakse vidis kad unutar filtera stavis sijalicu - upaljenu naravno i iz vana gledas da li se vidi da negdje propusta svjetlo. Dobar pokazatelj poderanog grubog filtera je zaprljan fini i kad se ovo desi mjenjaju se obadva.

Filter se treba cistiti iznutra prema van, nikako ga izvana cistiti zrakom pod pritiskom, tako fine cestice samo "zabijas" u filter i postoji mogucnost da ce se filter tako brze poderati.

Aha... cudno mi 542 pa uljni filter... Svejedno, ako imas stari tip filtera na kojem limena "resetka" nije povarena za sredisnju cjev, lako se skide ona i polako izvuces zicanu mrezicu napolje i operes u nafti. kad se osusi, urolas ju kako je bila i vratis nazad na mjesto, "resetku" vratis i to je to. Na novijim filterima je "resetka" punktirana na 2-3 mjesta i dosta se razvali kad se otvara i nerjetko treba kompletan novi filter...

Posto je ovo najposecenija tema..ako sam pogresio , mod neka premesti o odgovarajucu.

Hteo bih da kupim traktor, ali ne znam sta da uzmem.
Sejao bih livadu od 1ha u kukuruz i tritikale.
Kod mene je brdovit kraj, Zlatiborski okrug.
To znači da bi morao da povedem računa oko 'prevrtanja'..livade su strme.

Sta biste mi predlozili..i do koliko novca, da uzmem..da ima prikolicu, plug, drljaču, sejalicu za kukuruz.

567 u inostranstvu ali sa DM34 motorom
5oe4av.jpg

Na ostrini i palenju da,pa 565 je ostriji od 560,naravno jaci 6,5ks.

Zasto bi to radio?Potrosnja ista.

Daleko poznati IMT inzenjering. I na kabini i na blatobranima imaju mjesta za poziciju/zmigavce. Mogli su ili ukloniti nosace s kabine ili na njih postaviti zmigavce a da na blatobranima budu pozicije...

Sve u svemu, zgodni su se traktori izvozili van a nama se od viska pravilo pa kako nam bude ;)

A na Rakovicu 65 bi stavio M34 sa 567 ako sam te dobro razumeo.
Potrosnja jako slicna,da kazemo ista.

Upravo tako, mislio sam da prebacim motor, sredim 567 i prodam Rakovicu, treba da kupim jaci traktor pa bi taman 567 premostio koju godinu za teze poslove inace radi samo lakse. Koliko cene ovi tvoji sto trguju Rakovicama sa egipcanima za Rakovicu 65 92godiste, utegnutu (generalno remontovana pre 3 god, sa kabinom)

Ako je dobra i nije farbana 5000 eura ide,a ako joj ugradis motor M34 iz 567 daj boze da dobijes i 3000 eura.Arapi kupuju samo orginalno i da nije pucao blok.

Nazad
Vrh