IMT

Valja hoce al njemu pada na crveno u leru.
A čudo je 39 linijska pumpa isto nikad dirana zamjenio mu ulje.
Pali nikad grijač nije korišten.

Sta mislite ljudi da li bi skodilo da se cevka skrati taman kao da lezi na haubi?
d6a3987f7513069e60faaaa04b51dbe3.jpg

Gde mogu da se kupe orbitrol klip i ona posuda za ulje za hidraulicni volan za imt traktor, zvao sam jusel imaju samo klip.

Treba mi konusnotanjirasti za 577, isti je kao i za fergusona, 6/37.
Šta preporučujete uzeti, nov Tafe, ili izkopati polovan IMT ?

Ja imam na 542 tafe-ov,traje vec 5 godina,a zadnja dva meseca ga terorise motor od 560 i drzi se super,bas sam neki dan gledao kad sam radio hidraulicnu pumpu na 542. Radim skoro sve sa njim. Izbor je samo tvoj. Sve indijsko i tursko moze na traktor osim hladnjaka,mada nisam nista mnogo ni menjao. Uglavnom stavljam polovno ili novo domace. Jako lose hladjenje s turskim hladnjakom i trazi redovno pranje.

Poslednja izmena:
Turski hladnjaci su dobri ali samo od proizvodjaca ERKA.

Polovan konusno tanjirasti?Otkud znas da nije menjan pre rasturanja traktora u delove,mozda je bas taj polovan kineski ili turski.Novo je novo,kupi TAFE.

Mirko,ni taj ne valja,barem meni. Stavio sam na 585 i nemoze da se vozi dugo traktor pre nego sto pocne da dize temperaturu,moram da ga perem. A o prethodnom fabrickom motoru na 542 i dizanju temperature sa istim ERKA hladnjakom da ne govorim. Sad cu da ga bacim i ugradim polovan domaci hladnjak,taj polovan jos uvek ide na traktoru,tako da je sto posto ispravan. Sad kad je motor od 560 ista prica. Ja sam mislio da je do motora,a taj hladnjak me zezao od kad sam ga ugradio. A ovaj motor od 560 je bio ugradjen u traktor sa domacim hladnjakom i nije dizao tako cesto temperaturu,a sad dize sa tim ERKA hladnjakom.

U jednoj prodavnici u Valjevu,kod Vese,ako ti treba broj poslacu ti na P.P. Na sta obratiti paznju? Uf,ne znam. Pa,tu nema neka caka kako sam zapazio,da je glava motora,tu treba paziti,ali opet ti nista ne vidis dok ne odneses na masinsku obradu jer se sedista ventila ako sam dobro zapamtio ne podudaraju pa to treba urezati. Neko ko je to radio nek me ispravi,ja sam davno,pa sam i zaboravio.

Na odmoru sam pa nisam kuci da proverim ali mislim da bas taj Erka sam ugradio pre tri god,na 533,radi uporedjenja ima na njemu u gornjem delu i okrugla zelena nalepnica gde stoji OK,a to je znak da je testiran pre prodaje.Platio sam ga tacno 100.e,i nakon desetak dana gledam slucajno u Juselu Turski hladnjak 7.000 i nesto plus besplatna isporuka,naravno na to ide i PDV ali je ponovo dosta jeftinije no sto sam ga ja platio tipu na pijaci.I vidi sad moj ne dize nimalo temperaturu i nikakvih problema nemam sa njim,pa mislim da iz Turske ne dolaze istog proizvodjaca hladnjaci pa zato se jedni hvale a drugi ih kude.Mozda ce u ovom slucaju da ispadne ispravna parola [ko ne zna sta je bolje neka bira skuplje.]Tako da se u ovom slucaju ne kajem sto nisam uzeo u Juselu,zato pazite i gledajte sta kupujete,a inace ne hvalim Tursku robu jer sam sa drugim njihovim delovima imao lose iskustvo.Sad cu na zimu da mu odradim generalnu i na kraj pameti mi nece pasti da mu bilo sta osim nasih delova ubacim,pa neka kosta sta kosta.

Ma kod hladnjaka nema velike filozofije, vidiš od kog materijala je napravljen, koliko gusto ima rebra, i koliko je težak, tu si mu već dao dijagnozu, ali kod drugih delova, kao što je konusnotanjirasti (moj primer), na oko nevidiš razliku, jedino da nosim sa sobom Rockvellov aparat :sta: ...

Mirko,ni taj ne valja,barem meni. Stavio sam na 585 i nemoze da se vozi dugo traktor pre nego sto pocne da dize temperaturu,moram da ga perem. A o prethodnom fabrickom motoru na 542 i dizanju temperature sa istim ERKA hladnjakom da ne govorim. Sad cu da ga bacim i ugradim polovan domaci hladnjak,taj polovan jos uvek ide na traktoru,tako da je sto posto ispravan. Sad kad je motor od 560 ista prica. Ja sam mislio da je do motora,a taj hladnjak me zezao od kad sam ga ugradio. A ovaj motor od 560 je bio ugradjen u traktor sa domacim hladnjakom i nije dizao tako cesto temperaturu,a sad dize sa tim ERKA hladnjakom.
Misko kod mene u selu sigurno pola traktora ima Erka hladnjak,niko se nezali a i ja sam ih ugradjivao.
Na 560 ide veliki hladnjak a na 540-542 ide dosta manji hladnjak zato ti dize temperaturu.Kod mene 560 u oranju i sa fabrickim koji je u dobrom stanju drzi 90-95 stepeni.Staje 15,5 litara vode.

I dok je bio motor original m33,dizao je temperaturu na 542. Tako da ni govora da je do veceg motora. Tu sutra dolazi original hladnjak za 542 i vise nema problema. Pa ovaj motor sto je sad ugradjen na moj 542 godinama kod poznatog coveka je isao bez dizanja temperature sa original hladnjakom od 542,on je sad resio da to proda jer je nabavio sebi fiatov motor za 542,a takodje i kupio veci traktor pa mu ne treba vise taj jaci motor za radove. A i na 585 mi isto dize temperaturu sa tim ERKA hladnjakom. Ima neku zelenu nalepnicu i pise "O.K". Do vodene pumpe nije sigurno jer su stavljene nove na oba traktora i ni jedan motor ne trosi ulje.

Nazad
Vrh