IMT

Danas zvao remontni centar u Dobanovcima i rekli su mi da su u predstečajnom stanju i ništa više ne rade. Znači i to je gotovo...

A kakvo je to "predstečajno stanje" ? Sediš i ništa ne radiš, a kukaš kako ti država nije obezbedila posao i platu?

Sent from my GT-S6810P using Tapatalk

Evo mali prilog i od mene. traktor sa kojim radim. pritisak ravan nuli na leru. taj traktor tako vec 2 godine radi. a radi dosta!

Da li neko zna odgovaral traktometar sa Massey Fergusona na imt 577 i koji model da trazim ako je to moguce upasovat?
Gledam na ebay i nemogu da nadjem za 10 brzina ili mozda neumem da se snadjem i nadjem odgovarajuci ako uopste i ima takav.

A ja se je'em u sebi što mi na leru ful zagrejan spusti tačno na liniju od crvenog polja. Da se ne sekiram onda :ppozdrav:

Tvornicka specifikacija je za motor na radnoj temperaturi i pri ler gasu pritisak ulja 0.8 bar ako se dobro sjecam, mozda je i manji, ne da mi se listati prirucnike u ovo doba... Svejedno se nista ne radi na ler gasu, tako de mu je to dovoljno podmazivanje.

Ovo s 0 bar pritiska bi me brinulo toliko da ne drzim traktor na leru ako vec znam da ne drzi pritisak i to je to. Kad mu bude lose, javit ce on sam ;)

Ja praktikujem i kad traktor nista ne radi da nije bas potpuno smanjem gas,ono malo pojacam bas zbog tog pritiska ulja

Tvornicka specifikacija je za motor na radnoj temperaturi i pri ler gasu pritisak ulja 0.8 bar ako se dobro sjecam
Meni se čini da baš tu i počinje crveno polje. Baš negde na pola izmedju 1 i 0,5 bara. E sad nije ni svima isti ler gas, neki drže na 500-600 obrtaja neki i na 1000, neki nemaju obrtaljku pa i neznaju a neki nemaju ni ovaj za pritisak

Tako ja danas radio 539 motor , sredio glavu , crijeva vode i ostale pregrijao se .
I pritisak na pun gas jedva dva na ler crveno i nema radi tako.
A kompresija i to ima oko 6000 sati pali ujeda čudo.

Meni se čini da baš tu i počinje crveno polje. Baš negde na pola izmedju 1 i 0,5 bara. E sad nije ni svima isti ler gas, neki drže na 500-600 obrtaja neki i na 1000, neki nemaju obrtaljku pa i neznaju a neki nemaju ni ovaj za pritisak
Meni je na Rakovici pritisak zagrejan oko 0.8-1bar. Na 1500obrtaja je 2-3bar zavisno od ulja. Do sada je bilo Sae 30 ili 40, a od sada ide Mobil 15W40 u sve masine, pa javljam ima li kakve razlike izmedju mono i multigradnih ulja(sto se tice pritiska a i potrosnje)

U moje sve masine ide 15w-40 nebitno koji proizvodjac... Pritisak se na svim masinama ponasa jednako bez obzira da li je INA ulje ili je MANNOL ili je MOGUL. Dvije godine sam sve vozio na MOGUL i mjenjao ga na 200 radnih sati posto je bilo jeftinije od ina super 5. kad je INA postala jeftinija vozio sam na nju a sad se pojavilo MANNOL ulje koje je jeftinije nego INA a radi radnju i na opterecenju i na leru jednako sve kao i s INA uljem...

Na tom MANNOL-u pise "Made in Germany" i na original naljepnici i na deklaraciji ali nekako sam sumnjicav... Pokazalo se OK i dok ga ima kupovat cu ga...

281455291715537611214615.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

moj ferdzo :cool:

U moje sve masine ide 15w-40 nebitno koji proizvodjac... Pritisak se na svim masinama ponasa jednako bez obzira da li je INA ulje ili je MANNOL ili je MOGUL. Dvije godine sam sve vozio na MOGUL i mjenjao ga na 200 radnih sati posto je bilo jeftinije od ina super 5. kad je INA postala jeftinija vozio sam na nju a sad se pojavilo MANNOL ulje koje je jeftinije nego INA a radi radnju i na opterecenju i na leru jednako sve kao i s INA uljem...

Na tom MANNOL-u pise "Made in Germany" i na original naljepnici i na deklaraciji ali nekako sam sumnjicav... Pokazalo se OK i dok ga ima kupovat cu ga...

Ovisi ja sam napravio 400 sati do sad s texakovim uljem za kamijonski program pritisak na 4 bara.
Dok je s inom opipljivo bilo uvjek

Dok ima pritiska, uopce me ne brine nista apsolutno... 30 godina je radio s INA super 3 sve zive i nezive poslove pa mu nista nije bilo a sad u laksim poslovima i s kvalitetnijim uljem bih bio sretan da izvucem 15 godina iz njega s obzirom na smanjenu tezinu posla ali i dalje tuce radne sate kao lud...

Je al prije je ina 3 bilo ulje.
Ja stavio prijatelju on kupio nije 20 sati uradio vadit ce i stavit nesto drugo.
Jednostavno loše nije to to.
Sigurno se i motor brže troši.
A motor ima oko 7000 sati jednom mjenjate karike i nema zuba nit ništa.
Pali ide prva serija 539 kad su došli

Jbg... i moj je prva serija 539 koji su kod nas dosli. Navodno su dosla 3 komada od kojih jedan kod mene, mada ne vjerujem u te price posto je moj 1981.g.

Sve u svemu, naradio se jadan, na oko 9000 sati je radjena generalka i sad ima oko 1800-1900 sati od generalke. PVP NIKAD dirana (linijska) a kad smo vec kod zamjene ulja cesto puta zaboravim u njoj ulje promjenuti, a nekad i kad se sjetim zamjenim ulje u pumpi iako ovo u motoru nije za mjenjanje...

sad citam na super 3 ulju da ima gradaciju 15w-40 a i vidim da je izasla neka nova "petica" maxi ili nesto tako slicno tako da je i INA pocela sarat s uljem. Ovaj MANNOL se u 539 pokazao jako dobar, mali je malcirao 10 hektara trave visoke 50cm tri dana i po hladnom i po vrucem, pritisak je dobar a ulje jeftinije od "petice".

Dok god je pritisak u zelenom podrucju na radnoj temperaturi ja se ne brinem. Opet kazem: "Ako je "trojka" durala 30 godina, valjda ce i "petica" durati 15 godina i sve OK...

Nazad
Vrh