ichbinmilan
Član
Danas zvao remontni centar u Dobanovcima i rekli su mi da su u predstečajnom stanju i ništa više ne rade. Znači i to je gotovo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A ja se je'em u sebi što mi na leru ful zagrejan spusti tačno na liniju od crvenog polja. Da se ne sekiram onda
A ja se je'em u sebi što mi na leru ful zagrejan spusti tačno na liniju od crvenog polja. Da se ne sekiram onda
Meni se čini da baš tu i počinje crveno polje. Baš negde na pola izmedju 1 i 0,5 bara. E sad nije ni svima isti ler gas, neki drže na 500-600 obrtaja neki i na 1000, neki nemaju obrtaljku pa i neznaju a neki nemaju ni ovaj za pritisakTvornicka specifikacija je za motor na radnoj temperaturi i pri ler gasu pritisak ulja 0.8 bar ako se dobro sjecam
Meni je na Rakovici pritisak zagrejan oko 0.8-1bar. Na 1500obrtaja je 2-3bar zavisno od ulja. Do sada je bilo Sae 30 ili 40, a od sada ide Mobil 15W40 u sve masine, pa javljam ima li kakve razlike izmedju mono i multigradnih ulja(sto se tice pritiska a i potrosnje)Meni se čini da baš tu i počinje crveno polje. Baš negde na pola izmedju 1 i 0,5 bara. E sad nije ni svima isti ler gas, neki drže na 500-600 obrtaja neki i na 1000, neki nemaju obrtaljku pa i neznaju a neki nemaju ni ovaj za pritisak
U moje sve masine ide 15w-40 nebitno koji proizvodjac... Pritisak se na svim masinama ponasa jednako bez obzira da li je INA ulje ili je MANNOL ili je MOGUL. Dvije godine sam sve vozio na MOGUL i mjenjao ga na 200 radnih sati posto je bilo jeftinije od ina super 5. kad je INA postala jeftinija vozio sam na nju a sad se pojavilo MANNOL ulje koje je jeftinije nego INA a radi radnju i na opterecenju i na leru jednako sve kao i s INA uljem...
Na tom MANNOL-u pise "Made in Germany" i na original naljepnici i na deklaraciji ali nekako sam sumnjicav... Pokazalo se OK i dok ga ima kupovat cu ga...