Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od kako kontrolišem pritisak u gumama i držim ih dovoljno napumpane, na traktorima i prikolicama,gume mi traju po 15 godina.Ranije dok je tata pumpao i vozio ih mekane nisu trajale ni 5 godina.Na traktorima pumpam na 1,8 ana prikolicama na 4,5.Pričajte vi šta hoćete ali na IMT 539 kada bi napumpao samo 0,9 BAR-a i zakačio prikolicu sa 3 tone tereta on bi gumu sve isekao jer bi bila skroz prazna u gazećem delu.
vazduh gumu čuva,stara šoferska poslovica
Ja nemam gume na traktorima.
Aj slikaj tu tabelu pa okači znam da sam pobio sebe, ali mislio ko ne zna po osećaju da je naduva spram mašine koju nosi neka onda naduva po tabeli ;-)
Posto me kopkalo oko pritiska u gumama da im ne bi nastetio tj pritisak od 2 bara! trazio sam po internetu podatke i naso za trayal gume. 16.9.28 sa 10 platana se duva na 2 bara. kao sto mi je i monter prilozio u knjizi.
ovde je dosta iskusnih ljudi na forumu ali ima i nekolicina koja pobija svaciju konstataciju svojim nekim uvjerenjem kako je taj neko naj naj poljoprivrednik i kako neko na breni duva na 1,5 ili slicno. nije ni bitno.
ako ne vjerujete evo slika a mozete i sami ovo sve naci na trayalovoj stranici. razlog sto trayal jer za cultor nisam nista uspio nac vezano za pritisak, a trayal i cultor skoro jedno te isto. bar tako kazu.
usput ovdje imate i vezano za pritiske o ostalim dimenzijama kao sto fergo nosi i slicni za koje su clanovi pisali kako duvaju na 1.5 i voze 4 tone prikolicu a ovdje pise 2.3-2.4
a svi cemo se sloziti da je po fabrici najbolje raditi.