Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Snanjuj to sa 2bara na 1,5bar! 2bar je previse. Meni onaj naduvao na 2.2. Traktor samo skace. Kad sam smanji pritisak, postao je mnogo udobniji.Pa mogu ti reci da ima dosta razlike izmedju original rekorda iz 83 i danasnjeg kultora. Kuktor je visociji a uzi. Bas sam pito montera u cemu je stvar, a on kaze da je rekord oslabio godinama i da se slepljivala pa je tako ispala sira a obimom manja. Kad sam pristigo kuci izmjerio sam i staru i novu i ispane na isto. U cijeloj BiH ljudi kupuju kultor. Bolje nema. Unutrasnja je kostala 43 eur komad. Po meni poskupo, ali sta ces. Bar je montaza gratis. Traktor je dosta brzi ali i neudobniji. Ove su duvane na 2 bara, a stare sam duvo na 1.
Mi smo kupili samo spoljne,unutrasnje su dobre,imaju oko 5-6 godina,menjali smo ih jer su stare istrulile,sad cenu nzm,cale ih je kupio.I ove se prave u Rumi. Ja sam zimus kupio a proletos namontirao 14ke za Rakovicu. Nisam obracao paznju na to da li su uze od originalnog Rekord-a.
Koliko si placao unutrasnje gume?
Na 2-2.5 bara pumpamo kombajnske prednje,inace kad nosi adapter se ustinu od silnog ugibanja,mora da je naduvana toliko da kad se podigne adapter uopste se ne primeti na gumi da ga nosi.Na traktor prednje gume isto duvam jace,a zadnje drzim na 1-1.5 bar.I 1.5 je puno previse...
Na breni su mi zadnje ispod 1 bar a imam kompletne utege u tockovima, na 539 i 549 oko 1 iznimno u zetvenom transportu idu na 1.3 inace za sve ostale radove 1 bar.
Zapamtite jednom za svagda: Sto veci "balon" to manji pritisak treba. Na pony biciklu se guma pumpa na 5-6 bara, na autu na oko 2 a traktorske gume su kud i kamo vece i pumpati na 2 bara je LUDOST.
Ja samo znam da je guma zato da se giba a ne da bude tvrda kao kamen... Ako guma ni malo ne "lezi" to je za nju gore nego da je previse prazna a naj veci problem je taj sto to ljudi nikako ne mogu razumjeti pa se cude zasto na 142 pucaju felge...
Pricali smo o traktorima, na IMT 5106 imam 150kg tegova u svakom tocku, gume 18.4-38 nosim Rotodrljacu s paker valjkom 2.5m i gume fino sjednu u transportu ali ako netko naidje dok radim i nesto me treba pitati, dok izadjem iz traktora obavezno je prvi komentar: "Guma ti je prazna" i pokazuju prstom. Prestao sam se na takve stvari uopce obzirati.
539 na 0.9bar nosi prskalicu 440l s 10m granama PUNU da se iz nje prosipa. Isto tako, pokazivanje prstom i "guma ti je prazna"...
Imate svi koji ste na forumu pristup internetu i s njim se znate sluziti pa ne bi bilo lose da procitate kako se i zasto gume pumpaju na kojem vozilu.
Za traktorske gume ce vajkada komentari biti: "Sta inzenjeri znaju kakvi su kod mene uvjeti na njivi, nisu nikad traktor ni vidjeli" a na autima se svi slijepo drze preporuke proizvodjaca.
Razmišljam da ga kompletno farbam ili samo krov da mu sredim i promenim nalepnice? '86 godište je, motor je generalno sređen 2005. i od tad radi samo lake radove (prskanje, spartanje i ciklon)[/IMG]