IMT

Taj Cultor,kao da proizvode malo uze gume od ostalih,ili sta ja znam.Uglavnom mi kad smo kupili 14.9,bile su malo uze od starih guma istih dimenzija.Gledam sad ove tvoje na imt-a,izgledaju kao 14.9,na mom imt 16-ke su znatno sire,ruma guma u pitanju ali su starije,imaju oko 10 godina.

I ove se prave u Rumi. Ja sam zimus kupio a proletos namontirao 14ke za Rakovicu. Nisam obracao paznju na to da li su uze od originalnog Rekord-a.
Koliko si placao unutrasnje gume?

Hoću da stavim na 560 uzane točkove 11.2 r36 ima li neko iskustva sa takvim felnama? Zvao sam neku firmu koja ih pravi po želji, izneće ni ponudu za par dana..

VladaS
Moze li koja firma ili tel. na pp-hocu na Zetor da stavim uzane tockove.

Ne znam kako su se pokazale ove vece dimenzije guma koje pravi Cultor ali moje iskustvo sa 12-ticama je lose, moj tast je montira pre 3 godine na Fotona sada su vec 2/3 potrosene i izuzetno los grip imaju za nijansu bolji od Trajalovih, jedina prednost nad ostalima je sto su najeftinije.

Pa mogu ti reci da ima dosta razlike izmedju original rekorda iz 83 i danasnjeg kultora. Kuktor je visociji a uzi. Bas sam pito montera u cemu je stvar, a on kaze da je rekord oslabio godinama i da se slepljivala pa je tako ispala sira a obimom manja. Kad sam pristigo kuci izmjerio sam i staru i novu i ispane na isto. U cijeloj BiH ljudi kupuju kultor. Bolje nema. Unutrasnja je kostala 43 eur komad. Po meni poskupo, ali sta ces. Bar je montaza gratis. Traktor je dosta brzi ali i neudobniji. Ove su duvane na 2 bara, a stare sam duvo na 1.

Pa mogu ti reci da ima dosta razlike izmedju original rekorda iz 83 i danasnjeg kultora. Kuktor je visociji a uzi. Bas sam pito montera u cemu je stvar, a on kaze da je rekord oslabio godinama i da se slepljivala pa je tako ispala sira a obimom manja. Kad sam pristigo kuci izmjerio sam i staru i novu i ispane na isto. U cijeloj BiH ljudi kupuju kultor. Bolje nema. Unutrasnja je kostala 43 eur komad. Po meni poskupo, ali sta ces. Bar je montaza gratis. Traktor je dosta brzi ali i neudobniji. Ove su duvane na 2 bara, a stare sam duvo na 1.
Snanjuj to sa 2bara na 1,5bar! 2bar je previse. Meni onaj naduvao na 2.2. Traktor samo skace. Kad sam smanji pritisak, postao je mnogo udobniji.
Mi smo unutrasnje za 14ke placali 30e komad.
Sa Cultorom sam za sada zadovoljan. Drugi traktor u svim operacijama kad su tu nove gume:ppozdrav:.

I 1.5 je puno previse...

Na breni su mi zadnje ispod 1 bar a imam kompletne utege u tockovima, na 539 i 549 oko 1 iznimno u zetvenom transportu idu na 1.3 inace za sve ostale radove 1 bar.

Zapamtite jednom za svagda: Sto veci "balon" to manji pritisak treba. Na pony biciklu se guma pumpa na 5-6 bara, na autu na oko 2 a traktorske gume su kud i kamo vece i pumpati na 2 bara je LUDOST.

Razmišljam da ga kompletno farbam ili samo krov da mu sredim i promenim nalepnice? '86 godište je, motor je generalno sređen 2005. i od tad radi samo lake radove (prskanje, spartanje i ciklon)
2q0u2z5.jpg
[/IMG]

I 1.5 je puno previse...

Na breni su mi zadnje ispod 1 bar a imam kompletne utege u tockovima, na 539 i 549 oko 1 iznimno u zetvenom transportu idu na 1.3 inace za sve ostale radove 1 bar.

Zapamtite jednom za svagda: Sto veci "balon" to manji pritisak treba. Na pony biciklu se guma pumpa na 5-6 bara, na autu na oko 2 a traktorske gume su kud i kamo vece i pumpati na 2 bara je LUDOST.
Na 2-2.5 bara pumpamo kombajnske prednje,inace kad nosi adapter se ustinu od silnog ugibanja,mora da je naduvana toliko da kad se podigne adapter uopste se ne primeti na gumi da ga nosi.Na traktor prednje gume isto duvam jace,a zadnje drzim na 1-1.5 bar.

Ja samo znam da je guma zato da se giba a ne da bude tvrda kao kamen... Ako guma ni malo ne "lezi" to je za nju gore nego da je previse prazna a naj veci problem je taj sto to ljudi nikako ne mogu razumjeti pa se cude zasto na 142 pucaju felge...

Pricali smo o traktorima, na IMT 5106 imam 150kg tegova u svakom tocku, gume 18.4-38 nosim Rotodrljacu s paker valjkom 2.5m i gume fino sjednu u transportu ali ako netko naidje dok radim i nesto me treba pitati, dok izadjem iz traktora obavezno je prvi komentar: "Guma ti je prazna" i pokazuju prstom. Prestao sam se na takve stvari uopce obzirati.

539 na 0.9bar nosi prskalicu 440l s 10m granama PUNU da se iz nje prosipa. Isto tako, pokazivanje prstom i "guma ti je prazna"...

Imate svi koji ste na forumu pristup internetu i s njim se znate sluziti pa ne bi bilo lose da procitate kako se i zasto gume pumpaju na kojem vozilu.

Za traktorske gume ce vajkada komentari biti: "Sta inzenjeri znaju kakvi su kod mene uvjeti na njivi, nisu nikad traktor ni vidjeli" a na autima se svi slijepo drze preporuke proizvodjaca.

Mislim da se ne može uopšteno pričati za pritisak u gumama pošto nisu sve gume iste veličine neki kombajni imaju tri puta veće gume od ostalih isto tako i traktori, po meni najbolje je naći po katalogu pritisak za odredjenu dimenziju gume ako već želimo idealan pritisak :)

- - - - - - - - - -

Ja samo znam da je guma zato da se giba a ne da bude tvrda kao kamen... Ako guma ni malo ne "lezi" to je za nju gore nego da je previse prazna a naj veci problem je taj sto to ljudi nikako ne mogu razumjeti pa se cude zasto na 142 pucaju felge...

Pricali smo o traktorima, na IMT 5106 imam 150kg tegova u svakom tocku, gume 18.4-38 nosim Rotodrljacu s paker valjkom 2.5m i gume fino sjednu u transportu ali ako netko naidje dok radim i nesto me treba pitati, dok izadjem iz traktora obavezno je prvi komentar: "Guma ti je prazna" i pokazuju prstom. Prestao sam se na takve stvari uopce obzirati.

539 na 0.9bar nosi prskalicu 440l s 10m granama PUNU da se iz nje prosipa. Isto tako, pokazivanje prstom i "guma ti je prazna"...

Imate svi koji ste na forumu pristup internetu i s njim se znate sluziti pa ne bi bilo lose da procitate kako se i zasto gume pumpaju na kojem vozilu.

Za traktorske gume ce vajkada komentari biti: "Sta inzenjeri znaju kakvi su kod mene uvjeti na njivi, nisu nikad traktor ni vidjeli" a na autima se svi slijepo drze preporuke proizvodjaca.

Slažem se, nije isto da li traktor vuče prikolicu ili nosi neki veliki teret na hidrauliku.

E Vlado sad si sam sebe pobio sa komentarom. Prvo napišeš da treba da bude pritisak po katalogu proizvođača gume, a onda napišeš da nije isto kad traktor vuče prikolicu ili nosi nešto na hidrauliku... Kod mene na kombajnu ima nalepnica sa tabelom za pritisak u gumama u zavisnosti od dimenzije guma i koji heder nosi. Tako da što se tiče preporuke proizvođača to stoji za putnički program ali za poljoprivredu svaka mašina traži drugačiji pritisak... :ppozdrav:

Aj slikaj tu tabelu pa okači :) znam da sam pobio sebe, ali mislio ko ne zna po osećaju da je naduva spram mašine koju nosi neka onda naduva po tabeli ;-)

Razmišljam da ga kompletno farbam ili samo krov da mu sredim i promenim nalepnice? '86 godište je, motor je generalno sređen 2005. i od tad radi samo lake radove (prskanje, spartanje i ciklon)
2q0u2z5.jpg
[/IMG]

Obojaj samo crveno i krov a sivo pustiš orginal biće puno ljepši.
Ako se uradi kako treba s pravim bojama ako ne pusti tako.

Od kako kontrolišem pritisak u gumama i držim ih dovoljno napumpane, na traktorima i prikolicama,gume mi traju po 15 godina.Ranije dok je tata pumpao i vozio ih mekane nisu trajale ni 5 godina.Na traktorima pumpam na 1,8 ana prikolicama na 4,5.Pričajte vi šta hoćete ali na IMT 539 kada bi napumpao samo 0,9 BAR-a i zakačio prikolicu sa 3 tone tereta on bi gumu sve isekao jer bi bila skroz prazna u gazećem delu.

Nazad
Vrh