IMT

Ništa se ne bi dobilo ako će Tafe samo da sklapa svoje traktore. Za to im ne treba ni fabrika ni radnici. Stizu traktori u kutijama polusastavljeni.

Neka proizvode sta glume koji su to samo ubijaju ljude , ljudi bi radili nema više volje da se nešto proizvodi današnji političari svagdje gledaju svoj džep.

Bolje jednom godišnje zakačiti kabel i pregledati mašinu nego jednom mesečno do lakata biti masan. Istom logikom razmišljajući, koji će nam đavo forum kad možemo i pismima.

Došao sa remonta:

33545tg.jpg

3309w1k.jpg

10zcxvp.jpg

zkshu1.jpg

Sve što nije valjalo, počev od motora, menjača, hidraulične pumpe prednji traš, kočnice kupovali neki limove kabine...

Da proizvode traktore sa rešenjima starim 30god? Bolje da ni ne proizvode

Ispravka: resenje je staro skoro 100 godina, jer su 533/539 manje vise slicni postojali jos 20-tih godina proslog veka.
ITM je kupio licencu 50-tih..
Sama konstrukcija je toliko dobra i savrsena, da jednostavno nema sta da se doda. Kao i Perkins motor, savrsenstvo jednostavnosti i pouzdanosti..

Ispravka: resenje je staro skoro 100 godina, jer su 533/539 manje vise slicni postojali jos 20-tih godina proslog veka.
Sama konstrukcija je toliko dobra i savrsena, da jednostavno nema sta da se doda. Kao i Perkins motor, savrsenstvo jednostavnosti i pouzdanosti..

Tako je jedan takav nov kvalitetan niš bolje ne treba samo komfor povećat.

Farovi prednji su njegovi original i nisu dirani, samo su sijalice promenute i sijaju solidno, a i ako neko zna gde imaju da se kupe nek mi jave. Desni retrovizor se verovatno neće ni stavljati, a zadnje staklo će dobiti tek na jesen, za sada nam netreba.

Montoja kupio sam i nisač, al se majstoru nije sviđao jer je ovaj stavio na one cevi neki tanak limčić, pa je namestio ovaj na ploču, al je sad stavio metalni a ne drvenu klocnu i onu debelu pločevinu i lepo se sedi sad na njemu...

Inače traktor je sređivan za nas ne za prodaju i bez ruku mehaničara je sve izašlo 194 000 dinara, ruke pravo da vam kaže nisam ni pitao pošto su a nije ni majstor još sračunao.

I još jedno pitanje gde mogu da neđem nosač ručne kočnice, ja imam onu ručicu, a nemam neki nosač što se srafi na diferencijal?

Daleko od toga da sam ja napisao da su loša. Još samo da istetoviramo IMT logo na mesto ožiljka od moguće operacije kičme. Ili na slušnom aparatu da nalepimo. Naša industrija je uvek bila toliko savršena da je rudarila jedan model po 20god bez nekih bitnih modifikacija. Posle kad su se otreznile sede glave i videle da to ne može više tako onda su odlučili da svale krivicu na političare jer ih nisu ostavili bezbrižne pa da mogu i unucima da ostave unosan biznih proizvodnje mašina koje je vreme pregazilo. Nije samo imt doživeo takvu sudbinu nego cela domaća industrija. Svaka čast ljudima koji uspeju da kupe novi IMT ali da imam novaca ne bih sebi pridavao takve muke. Nije sve u snazi, ima nešto i u komforu. Komfor čuva živce i zdravlje jer na kraju je najbitnije zdravlje a gvožđe ostaje gvožđe.
Pitam se zašto ih MF više ne proizvodi i zašto Fiat ne proizvodi čuvenog fiću.

Fico se proizvodi tu si se malo zeznuo.
Ma lako za komfor ja da riječem jednu riječ na 533 svoj ma njemu treba spomenik dignut koliko je dobar bio.

ako toliko nisu dobri zasto onda TAFE i dalje proizvodi "zastarele" modele koje se projdaju a nemoze IMT ili RAKOVICA. Tafe 45DI i ostali modeli koji se danas uvoze i prodaju, IMT i RAKOVICA su ih proizvodili pre 40 god. Ne razumem sta je to toliko napredno i inovatvno ugradeno u TAFE. Morao sam da komentarisem isprovocirali su me prethodni postovi.

Kome se ne svidja IMT on nek kupi bolje, a ne da ovde filozofira na osnovu par clanova foruma koji zamjeraju imt-u na komforu i bucnosti. Ljudi sta je sa vama, zivimo u vremenu u kojem se svi bore za opstanak i svima nam je potreban traktor kao sto je imt jer je jeftin, pouzdan i odrzavanje na zavidnom nivou.. 90% ljudi misli kako ce sto vise odraditi posla da nesto zaradi da prezivi a ne hoce li mu biti udobno i ne znam sta vec. Ima mnogo ljudi koji ne mogu priustiti bolju masinu ili nemaju potrebe za istom. Najbolje bi bilo kad bi se sve samo uradilo ali ne moze nikako. Zato svi vi koji kukate kupite Amere ili Kineze i uzivajte a nas sitne ribe ostavite da radimo onim sto imamo i svi zadovoljni.

Nazad
Vrh