ako je Papuk ležeći policajac onda u redu..ti ako si 4om spusto 16 metara drveta onda to nije bilo brdo nego lezeci policajac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ako je Papuk ležeći policajac onda u redu..ti ako si 4om spusto 16 metara drveta onda to nije bilo brdo nego lezeci policajac.
Sta mu dodje duplo kvacilo?
Posle te operacije je obicno sledeci zahvat kako skociti s traktorastisnes kvacilo izbacis iz brzine pustis kvacilo pa opet stisnes i tek onda ubacujes u zeljenu brzinu.
Mirko, s 4 tone u prikolici uredno mjenjam brzine s medjugasom i uzbrdo i nizbrdo tako da ne znam o cemu pricas... Kakvi djelici sekunde, nije to formula 1. Inace, stariji ljudi kad su ucili voziti traktore, receno im je kojom brzinom ides uzbrdo, tom brzinom teraj i nizbrdo. U pravilu se na sred brda i pod teretom saltanje treba izbjegavati ali ako mora, nije problem. A ove gluparije s prednjim tockovima metar u zraku necu ni komentirati kad je pojedincima tesko ici dva puta pa se zajebavaju s pretovarom. U pogibiji traktoriste NIKAD nije traktor kriv, nego traktorist, to dobro zapamtite. Ili pretovar ili alkohol, ili kurcenje i na kraju nepaznja... Treba znati raditi s traktorom a ne ga samo znati voziti.
Eto, sahranio si mjenjac na 549 i opet pricas neke bezvezne price. Osim 4. brzine koju smo spominjali zadnjih dana, moj 549 sa skoro 4000 sati ima diferencijal kao nov bez imalo lufta a pricao sam bezbroj puta pod kojim teretom on radi i kako mu je "veselo" kad treba vuci sjetvospremac...
Imam osjecaj da se i ja javim...
Ajmo redom:
540: Dobar traktor, pre jak zadnji kraj za ostatak. U oranju je dosta dobar. Za sitnarije rodjen, pregledan, visok...
542: Jedan od vecih promasaja IMT tvornice... Motor slab za tezinu traktora (pricam o novijem 542) potrosac u tezim radovima, anslag malen nezgrapan nekako. U transportu trosi dosta...
549: Jedan od bolesnijih IMT proizvoda, takodjer... Boluju na 4. i 5. brzinu, 90% ovih traktora tvornicki dolazi s losom 4. brzinom i nizbrdo kad ga samo malo pogura neki teret izbacuje... Jos nisam upoznao vlasnika 549 koji nema ovaj problem... Takodjer kazu da je diferencijal slaba tocka na 549, a ja znam i zasto... Konji koji ih sastavljaju stelaju zazor od oka i kod mene tu ima lufta da te glava zaboli... "majstori" kazu da pri stelanju treba nastimati zazor da prodje novinski papir da se ne osteti, a kod mene mogu prci citave novine skup s 7-dnevnim TV programom... Ovo moram rjesavati pod hitno, no nikako da se nakanem...
Tako da ste svi u pravu, a sve ovisi najvise od tvornice, a dosta toga i o odrzavanju traktora... Eto, ja imam nakanu svoj rastavljati i stelati zazor diferencijala, sto NIKOME u mom selu ne bi padalo na pamet. Cak i covijek koji mi odrzava traktore kaze da je to "dobro" i da "nije strasno"... Vjerovatno da izbjegne sarafanje, pa cu ja to sam odraditi i bez njega...
Taman pregledam diferencijal, ali mislim da je tu sve OK za sad...
Blokada mi radi dosta dobro i kad je malo vlaznija jesen, orem sve pod blokadom. Nikad nisam cuo da je nekome otisla blokada na i jednom malom IMT-u... Jos ima vremena
16 metara drva bi trebalo imati tezinu od 10-14 tona, zavisno od vrste drveta.
Voleo bih videti kako izgleda taj utovar od 16 metara.
Ja nikad nisam smio ni pomisliti da natovarim vise od 4-5 metra po mojim vrletima(jednoosovinka prikolica uvek sa dobrim kocnicama).