Bubu
Član
I eto, sami ste rekli da je nesto neispravno pa zato menjac iskace. Nekad je to zbog fabricke greske ali je vrlo cesto zbog dotrajalih sklopova menjaca.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ispravan menjac iskace iz 4 i ne koristi 4 ,a nemarnost je kad stoj iskace iz brzine i to je najgori stroj.
Nisam advokat ali ovo su dve razlicite izjave u roku od par minuta.
Citate li vi sta pisete ili ste se nasli u neobranom grozdju sa izjavama.
Svaki traktor ima neku manu..pa tako i IMT.Lepo ste napisali od cega jos boluje.
Nasa je realnost da vozimo traktore od 30+ godina koji imaju pored svojih vrlina i svoje mane koje necemo ili hocemo da priznamo(makar nehoticno).Sve su to dede sa ohohoooo radnih sati koji iz fabrike nisu izasli usavrseni.
I eto, sami ste rekli da je nesto neispravno pa zato menjac iskace. Nekad je to zbog fabricke greske ali je vrlo cesto zbog dotrajalih sklopova menjaca.
nemoj da se raspravljamo. petobrzinci iskacu iz 4 svi! znaci fabricka greska. a mjenjaci sa 3 brzine ne bi smjeli da iskacu pa makar i motor puko po pola. znaci dotrajalost, nestrucno sklopljeno ili nesto trece. kod mene u selu lik prepravlja to za 4 brzinu i ne iskace ali je poskup a nece nikom ni da pokaze. a sto se tice mog mjenjaca koji je 3 brzine slijedi detaljan pregled i stavljanje novih utvrdjivaca. po mogucnosti najkvalitetnijie sto uspijem da nadjem.
Promakla ti se greska Bobo. Ispravi jeBubu prica o 577 koji se ne moze usporediti po mjenjacu s 542/549.
Dakle, 542/549 u 99% slucajeve na nizbrdici iskace iz 4. brzine. TO je na brdovotim terenima jako jako jako poznata stvar i jako poznat problem. U mom selu ima tri trobrzinca i sva 3 od prvog dana iskacu iz 4. brzine. Kolega koji je imao valjda svaki moguci IMT traktor do 150ks je imao i 542 i 549 i iskakali su mu iz 4. brzine. Ima ovdje dosta poznanika s 549 i svima nizbrdo iskace iz 4.
Ovo ne da je tvornicka greska, nego je to tolika greska da svi traktori na koje se ugradjuje ovakav mjenjac obiljezeni dok god se IMT ime bude postojalo. Kazem da je moguce dobiti ispravan mjenjac koji pravilno uzubljuje u 4. brzinu ali ih je covjek morao tuziti i cekati pola godine da dobije mjenjac koji ne iskace iz 4. brzine a i ovako i onako ju vecina korisnika ovih traktora ne koristi ne znam ja gdje. Ako ides nizbrdo prazan, ako ide 4. moze i 5. a ako ides pod teretom, ne ides sigurno 4. brzinom...
To je jednostavno tako i tu nema dileme.
Ali se ide na pogresnu stranuImaju i trobrzinci 4-tu brzinu
u oranju nece iskociti ni jedan! pa cak ni ursus. ko sto je kolega mirko napiso, fali ti dobro brdo da to testiras.@landini
Samo cu ti reci da u ovom trenutku imam 3 komada 577 sa originalnim menjacima. Ti traktori imaju od 4000 do 12000 radnih sati. Ni na jednom meni nikada nije iskocio iz 4. brzine a orao sam 4. sporohodnom i u transportu je uvek koristim. Toliko.
Ako meni fali brdo onda vama treba zakaciti 3 pune Zmajevke sa po 8 tona robe pa da vidis kako je lepo kad ti izleti auto a ti kocnica nemas pa saltas od 5. do 1. i vuces rucnu pa opet ne iskoci...
imao sam 577,a i sad ga imam,niti jedan mi nikada nije iskocio iz 4,također orem s njom,traktori su bili po brdu i spuštali su po 16 metara drva 4-om(čitajuci ove postove mi nije baš svejedno) jedino mi je lani iskocila rucica reduktora iz sporih i to s praznom šumskom prikolicom,traktor je u rikverc isao tako brzo da ga nisam mogo kontrolirat,a kočnice ne pomažu pri takvom poletu..
Kako ih saltas, pa to je za ne poverovati. Praksa je cudo. Slicno je radio i Bobo sa IMT 549. Ja to yovem profi...Ja uspem svoj teret da savladam na misice a uz duplo kvacilo i medju gas ne sme da zakrci menjac. Pogledaj samo moje snimke na YT..