Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa jel posle vrati na zadatu dubinu,ako vrati to ja normalno.
Radi jos uvek vlasnik je Joca,a to je na putu za G.Brestovac tj jezero,5-6 km od Bojnika.Nema sta nema/bar je tako bilo ranije/Cuo sam za neki odlicno snabdeven otpad za traktore i te poljo masine u Crkvice kod Bojnika.
Samo malo spustis kvadrant koji se pomera ka dole i nece da iskace,sabijena je zemlja od velikih kisa tako da ne ide sjajno.Ako budes drzao kvadrant koji se pomera uvek gore ima da iskace plug.
- - - - - - - - - -
Sa kvadrantom koji se pomera spustanjem na dole smanjujes osetljivost opruge,ako naprimer spustis kvadrant skroz dole ima da ore i u beton bez raonika,ali zato traktoru nije dobro
- - - - - - - - - -
Nisam ni napisao,zaboravio,veceras dosao drugar koji je orao juce samnom i burazerom da mi se izvini na teskim recima i da me pita posto bi mogao da se nadje 565,oladio ludu glavu.Posto je juce video stanje na terenu prelomio je da kupi IMT samo za oranje i jos ponesto(citaj:Teski protivnik IMT traktora).Sto je najgore juce 560 najmanje potosio goriva,prosek po hektaru me izasao oko 25 litara sto je za onakve uslove odlicno.Jednostavno traktori preko 60 konja su za krupne poslove,u sitnom bas potrose.
u tome i jest problem. meni je kvadrant spusten skroz. probo sam zakacit topling za trup traktora i onda ide i zemlju ali previse.Samo malo spustis kvadrant koji se pomera ka dole i nece da iskace,sabijena je zemlja od velikih kisa tako da ne ide sjajno.Ako budes drzao kvadrant koji se pomera uvek gore ima da iskace plug.
- - - - - - - - - -
Sa kvadrantom koji se pomera spustanjem na dole smanjujes osetljivost opruge,ako naprimer spustis kvadrant skroz dole ima da ore i u beton bez raonika,ali zato traktoru nije dobro
- - - - - - - - - -
Nisam ni napisao,zaboravio,veceras dosao drugar koji je orao juce samnom i burazerom da mi se izvini na teskim recima i da me pita posto bi mogao da se nadje 565,oladio ludu glavu.Posto je juce video stanje na terenu prelomio je da kupi IMT samo za oranje i jos ponesto(citaj:Teski protivnik IMT traktora).Sto je najgore juce 560 najmanje potosio goriva,prosek po hektaru me izasao oko 25 litara sto je za onakve uslove odlicno.Jednostavno traktori preko 60 konja su za krupne poslove,u sitnom bas potrose.
U tvom kraju retko ko hoce da prizna da je IMT bolji traktor od RakoviceNisam ni napisao,zaboravio,veceras dosao drugar koji je orao juce samnom i burazerom da mi se izvini na teskim recima i da me pita posto bi mogao da se nadje 565,oladio ludu glavu.Posto je juce video stanje na terenu prelomio je da kupi IMT samo za oranje i jos ponesto(citaj:Teski protivnik IMT traktora).Sto je najgore juce 560 najmanje potosio goriva,prosek po hektaru me izasao oko 25 litara sto je za onakve uslove odlicno.Jednostavno traktori preko 60 konja su za krupne poslove,u sitnom bas potrose.
Tacno,nije ni IMT sjajan,da kazemo da na njemu hidraulika zavrsava 50% posla.Evo naprimer burazer je orao neku ledinu i odustao,ima rakovicu 60,kaze da nemoze uzbrdo,samo uvis,kao beton je a i nizbrdo je blokada i treca spora,plug je 756 visoki.Danas iz zezanja ja mu predlozim da probamo s 560,naravno tu pocinje smejanje i sprdnja na racun 560,kako je to labina,nesposoban,bla,bla,blaU tvom kraju retko ko hoce da prizna da je IMT bolji traktor od Rakovice
Kako da ti docaram,imaju dve kocke koje su nerazdvojne,jedna kliza pored druge.Prva kocka se fiksira sa srafom na polozaj 0 a sa ovom drugom se regulise osetljivost opruge u hidraulici-topling,znaci kad je tako podeseno sa rucicom za spustanje i podizanje poluga se spusta plug dole i sa kvadrantom se regulise osetljivost,ako se povuce skroz gore do proslicovanog dela plug ce vise iskakati iz zemlje ako je tvrdo a ako se samo malo spusta ka dole plug sve manje iskace jer je smanjena osetljivost opruge.Meni se čini ako je tvrdo da ide velika ručica na slow a mala na želejnu dubinu i onda plug ne iskače.Kucaj mala radionica imt hudraulika na youtube pa pogledaj.
Ljudi postalo je blesavo upredjivati rakovicu sa imt 560...Rakovica ima laksi prednji deo od 560 i to je cela mustra.E sad kod mene u selo ima malo vise rake od 560 ili 558 ali raku ljudi je najvise koriste za transport jer je brza i okretnija a za 560 ti treba 30 ari da se okrenes tako da sve ima svoje...od stelovanja pluga,hidraulika,odrzavanja traktora pa i do sposobnosti traktoriste....Tacno,nije ni IMT sjajan,da kazemo da na njemu hidraulika zavrsava 50% posla.Evo naprimer burazer je orao neku ledinu i odustao,ima rakovicu 60,kaze da nemoze uzbrdo,samo uvis,kao beton je a i nizbrdo je blokada i treca spora,plug je 756 visoki.Danas iz zezanja ja mu predlozim da probamo s 560,naravno tu pocinje smejanje i sprdnja na racun 560,kako je to labina,nesposoban,bla,bla,bla
Odemo da probamo,blizu kuce a i zakacen je vec plug za 560 jer sam danas nesto malo uzorao i gle cuda,ja orem ledinu koja nije orana 10 godina i uzbrdo i nizbrdo bez blokade prvom direktnom,bez neke muke,dubina nekih 25cm.Malo sam prosao nekoliko puta i ajmo kuci,nisam hteo dalje da orem iako je burazer molio i da donese gorivo.Ja sam mu rekao da je to grob od traktora,nesposoban,mrtav i nije za te radove,neka se muci kad zna da se podsmeva.Cutao je do kuce nije progovorio ni rec.
E sad,nije taj 560 sjajan,neznam kako je kod drugih ali ovaj kod mene ujeda na gasu,nema da se davi,pumpa je glanc nova IPM,malo je neokretan ali tu hidro volan pegla stvari,zatim voli on gume 16-ce i napred da su orginal 7,50-16 a ne one sportske od auta sto stavljaju ljudi pa prednji kraj zaboden u zemlju pa je logicno da ce da slajfuje pozadi.....
Ja rastegao pricu
- - - - - - - - - -
Kako da ti docaram,imaju dve kocke koje su nerazdvojne,jedna kliza pored druge.Prva kocka se fiksira sa srafom na polozaj 0 a sa ovom drugom se regulise osetljivost opruge u hidraulici-topling,znaci kad je tako podeseno sa rucicom za spustanje i podizanje poluga se spusta plug dole i sa kvadrantom se regulise osetljivost,ako se povuce skroz gore do proslicovanog dela plug ce vise iskakati iz zemlje ako je tvrdo a ako se samo malo spusta ka dole plug sve manje iskace jer je smanjena osetljivost opruge.
I mustra je u tome sto rakovica ima jako los hidraulik,nije praktican,i sto nesmes da zadrzis nogu na kvacilu oce da zapali lamelu samo tako,i sto na 60-ki mora da rdi kardan da bi radio hidraulik,i sto je sklepan zadnji vucnik koji je zasrafljen za trup,i sto.....ima toga jos,ja ih popravljam svaki dan pa znam a i imao sam novu rajku