IMT

леп рогоња, нема шта....

а што се тиче кометнара да не може да прође кроз село, јер то кидаш телефонске каблове, пошто ми само то пада на памет...
nije ti pala napamet širina?:cao:
širi je od 3 metra?

IMT 560 sa njim godisnje izorem 10-15ha
img20131021091809.jpg
img20131021121337.jpg
Slike sam ubacio da ne bude da pricam na prazno,posto koristim oba traktora Imt 560 i Rakovicu 60 poprilicno ih znam u dusu.Oba traktora su dobri oraci s tim da na Rakovici moras znati koristiti hidraulik dok na 560 svaki laik zna raditi sa negovim hidraulikom.Razlika je i u tome sto Rakovica nosi gume 14coli a 560 16coli.Rajka sa 16-cama je drugi traktor za oranje,grip mu se povecava prilicno a samim tim se smanjuje proklizavanje ono zbog cega svi kude Rakovicu.Oba traktora su dobra na svoj nacin tako da je ova raspravka besmislena.Mirko 015 vise voli Imt pa malko i naduvava pricu i okrece vodu na svoju vodenicu i raspiruje vatru na forumu :osmeh: dok je koristio Rakovicu malko je drugacije pricao:osmeh:Za mene licno imt 560 nikad nece biti bolji izbor od r60-r65 dok u klasi r76 i imt577 sedmica nosi pobedu.Ko se ne slaze nemora,ovo pricam iz dugogodisnjeg iskustva jer provereno znam da gde nece rajka sa prvom direktnom tu nece ni 560 sa istom brzinom iako je njegova 1 brza sporija za nijansu nego na rakvici, jer je suvise trom,sve ostalo su nijanse.Necu vise da duzim jer samo vrtimo jednu te istu pricu u krug:ppozdrav:

Jel ostri 560 na gasu sa rotacionom ja ovaj jedan sto ga ponekad koristim je novi tip sa liniskom i bas je lijen, praznu prikolicu gdje vozim sa 539 trecom tu 560 mora drugom.
Jeste malo je ostriji 560 sa rotacionom pumpom,mada to ne bi trebalo toliko da se odrazava u voznji,pre ce biti da su mu mozda dizne lose ili ima neki drugi problem sa PVP.Imt 560 su inace malo lenji na gasu al ne bi trebalo ni da oseti praznu prikolicu u nekom manjem usponu.

ja sam na 567 ubacio drugi motor sa tama,roto pumpa i mogu reci da je razliak u ostrini velika,i u poredjenju sa stricevim 560 sa liniskom velika je razlika u ostrini

3980 mm mu je ovako sirina.Jos uvek je osnova spremaca sira,a i 6-redna sejalica je sira tako da smo se navikli.

Skines senzor i stavis cijev i manometar direkt na motor.Ako opet zeza onda je crko ventil na pumpi.Tacnije pukla opruga.

Najgore od svega sto mi se to ne desava stalno,posle tog poskakivanja kazaljke pritiska ulja (skoro padne na nulu,na sekundu) posle malog odmora i ponovnog rada sve normalno pritisak ok,neznam ipak mislim da cu morat prvo zameniti satic

Nije,na 558 i rakovici je mnogo manji.I nosaci drugaciji,creva....

- - - - - - - - - -

Jeste malo je ostriji 560 sa rotacionom pumpom,mada to ne bi trebalo toliko da se odrazava u voznji,pre ce biti da su mu mozda dizne lose ili ima neki drugi problem sa PVP.Imt 560 su inace malo lenji na gasu al ne bi trebalo ni da oseti praznu prikolicu u nekom manjem usponu.
Druze moj,ja sam se najahao traktora da nemas kose na glavi,560 ovaj moj je izuzetno ostar na gasu,pumpa je glanc nova IPM,zajebi kojekakve bosiste koji danas rade pumpe pa su traktori ovakvi ili onakvi.560 sa linijskom pumpom je mrtav,to je cinjenica a ovde kad se rade neka poredjenja niko nepise taj detalj,nepise koje su gume 14 ili 16 sve je to razlika,kakav je motor....
Inace bas smo probali ovih dana kod mene na 560 je prva malo brza od rakovicine prve.Tu ima velike razlike do konusno tanjirastog pa nije svaki 560 isti.Ima jos nesto IMT je Massey Ferguson,IMT je los traktor a Massey je dobar traktor.Razmislite .....

Sto bi rekao moj matori komsija,sirotinja nije imala puno para pa je kupovala najjeftinije a to je Ferdza,a ko je imao za dlaku vise para kupovao je Rakovicu.Kako kaze:Ti traktori su bili najjeftiniji a ne najbolji.

Rakovici 65S skidam kapu,a rajku 60 mogu samo da pozelim egipatskim gancima:osmeh:(a i oni je izbegavaju)

Rakovica 60 ce svaku novu 65 da nadzivi. Iako je ova prva iz 70 godina proslog veka. Sto se tice 560 bez obzira koju pumpu nosi, ako je motor dobar nema tu velike razlike. Sve su to nijanse. Sta je bolje 560 sa rotacionom I gumama 14 ili 560 sa linijskom I gumama 16? :osmeh:

kod mene na 560 je rotaciona pumpa i 16ice. uopste nije trom na gasu. poredim sa ostalim IMT traktorima. nista nije dirano. ni pumpa ni dizne. sve po fabrici.

Ja sam pre par godina namontirao na 558 14.9/28 to vise nije onaj traktor za najmanje30% sam izgubio na snazi a i nizak je pa se na sklad vrlo lako nasadi ist je komsija uradio na 560 ion nije zadovoljan 16 je zakon.:ppozdrav:

nije ti pala napamet širina?:cao:
širi je od 3 metra?

Па јесте да ми је то прво пало на памет, ал онда погледам одакле је човек, из брдовите Бачке је..А колко ми је познато ви ЛАЛЕ имате фала богу, узане шорове ди ово чедо ::traktor::немож' никако проћи....

А што се тиче ширине гума на њему, јесте мога је имати рецимо 650 ширину, али у то време током 80тих већина светских произвођача је правило ту ширину гума за тракторе до 200кс који су силазили са фабричких линија, тек касније су увидели да је то мало узано за те грдосије па су почели стављати шире гуме....

poz ljudi ako ima neko da mi pomogne u pitanju je traktor imt 577 sa perkinsovim motorom mesa mi ulje i vodu motor je uradjen generalno prosle god skidana glava menjan dihtung pa ponovo skidana i nosena glava na hidro test vracena i isto se desava mesa i dalje dali je neko imao takav problem neko mi kaze puko blok dole kod bregaste a tesko je uociti ako moze neki savet jer sezona polako pocinje

Tako je,ili je pukao blok ispod hilzne,imao sam i taj slucaj.Mnogi grese,kad pukne hilzna i voda ulazi u klip logicno je da je i pukao blok ispod hilzne,masinska obrada uvek samo ubaci novu hilznu i teraj dalje,ali zna da bude problem i da se mesa ulje i voda jer cim se zagreje motor negde propusta po malo izmedju hilzne i bloka.
Do sad sam imao takva tri slucaja.

Nazad
Vrh