IMT

Posto ti trebaju sve navrtke, ili sa otpada tj trgovaca polovnim dijelovima, ili da ti tokar pravi od kvalitet materijala. Ova prc sranja sa slike nisu ni za neku stvar.Ili kod vas mozda ima u kvalitetu da se uzme, ovdje ne.

danas sam nasao jednog coveka koji prodaje polovne delove i kod njega nasao sve navrtke koji su skinuti sa traktora. hvala na savetu...

Evo danas isli po vestak koji smo dobili pa reko da slikam.
20150317092306.jpg

20150317092315.jpg

Danas bio malo da razgledam masine na jednom stovaristu i bas mi za oko zapaovaj nov IMT 555... Ali cena vise nego domacinska.. 2.000.000 dinara...

A jel ima on odvojenu kabinu od menjaca ili se i kod njega jase menjac?Kad sam video da 549 ovaj novi tip nema odvojenu kabinu ja prosto nisam mogo da verujem.

Ma nema odvojenu kabinu... Ovo je bio IMT 555 i on ima sve kao i 549 samo je maska drugacija... Rezervoar je ispod maske i kabina nije odvojena... Cena oko 17.000e..

Na putu Leskovac - Lebane, stajao je godinama (bar 8-9 unayad godina) jedan stari plavo zuti traktor sav yarastao u travu, vise sam mislio da je kao maskota obliznjeg auto servisa, te da ce zavrsiti kao onaj cuveni zuti od Krusevca ka Kraljevu.

Neki dan, prolazim tuda, kad ono majstori oko njega podigli haubu i nesto petljaju!!!! Posle ga vise nije bilo,prosto neverovatno koliko su stari traktori opet uz neko petljanje sposobni da se vrate u zivot pokrenu i koriste.

Danas se oralo,2 hektara,bar sam probao 560 u kombinaciji 2x13coli.

Ovako,bilo je tu svega,dogovorimo se drugar,burazer i ja da uradimo tu njivu,brdo je veliko,suncana strana sveta ali zemlja full sabijena.Drugar sa Rakovicom 65S i 2x12 IMT756,Burazer sa Rakovicom 60 i 2x12 Leopard i moja malenkost sa 560 i frankestaj plug 2x13coli.
Mogu vam reci da me 560 iznenadio,Kralj je u oranju,pojeo sam rakovice za rucak,ja uzbrdo i nizbrdo bez blokade 1.direktna i samo gas,a ovi dvojica se mucili kao gresnici s dusom,nizbrdo 3 spora sa blokadom a uzbrdo Rakovica 60 nemoze,samo u nebo hoce pa je burazer orao samo nizbrdo,a drugar uzbrdo 3.sporom malo orao i odustao,zapalio traktor,ona ima snage ali u ovako tvrom samo se muci,plug ili gore ili dole.Obadva imaju rakovice jako dugo i znam da znaju da oru.
Kad smo zavrsili ja uzorao oko 65% njive a ovi samo 35%.
Drugar na hiljadu stepeni kad je video kako se IMT igra s oranjem.Kad smo seli da veceramo uleteli smo u neku diskusiju o oranju i drugar koji me zajebavao da sam kupio sranj...od traktora ustao i rekao "Nadam se da si sad srecan"bas se uvredio.Ali sta da radimo tako jeste IMT je KRALJ u oranju!!
Sto je najgora obadva imaju nove Kultor gume a ja polovne sa 40% sare.

Nije samo 560 u prednosti zbog hidraulike nego se nekako i manje propinje u oranju od Rakovice...
Ja sam primetio to i na ravnici da cim malo Rakovica pocne da zapinje prednji levi tocak bogami hoce da ide u vazduh iako napred imam ili sve tegove ili barem 3...
I isto hoce da se propinje u oranju...

Probao sam da orem sa 560 i to se nije desavalo,isto tako se ne desava ni sa 539 kad orem nece da se propinje...

Neznam zasto rakovica hoce...

Nazad
Vrh