IMT

kolevka sta znaci , Prednji most ? Tako skupo varijant, pun troskove::novac::

Poslednja izmena:
Što se tiče ventila,kompresor radi normalno,duva dobro,na manometru pratim pritisak i došao je na 8 bara,a kijavac i dalje ne reaguje,takođe ni priključak za crevo.Šaraf na vrhu ventila sam otpustio maksimalno i trebalo bi da odreaguje na 8 sigurno.Dalje nisam hteo da ostavim kompresor da radi da nebi negde drugde izbio vazduh.Danas sam sve kompletno rastavio da vidim da nije negde nešto začepljeno.naprskao WD-om,sutra ću malo da izduvam kompresorom pa da vidim da li ima rezultata.

Kamionskom rišlangu nemože da se spusti pritisak ispod 6,3 bara, to je za traktor mnogo, obično ide na 5, bezveze troši snagu traktora. A traktorskom možeš podići pritisak na 8 bara, zavrtanjem onog šafa na vrhu ventila. Razlika je samo u jačini opruge, tako da kamionskom se odseče jedan krug i onda može da bude traktorski.
Probaj ga očisti, možda je zapekao od ulja.
kod mene rislag radi na 8 bara. konstantno drzi pritisak i fukce. nema opadanja. prvi put cujem da je 5 bara normalno.

Što se tiče ventila,kompresor radi normalno,duva dobro,na manometru pratim pritisak i došao je na 8 bara,a kijavac i dalje ne reaguje,takođe ni priključak za crevo.Šaraf na vrhu ventila sam otpustio maksimalno i trebalo bi da odreaguje na 8 sigurno.Dalje nisam hteo da ostavim kompresor da radi da nebi negde drugde izbio vazduh.Danas sam sve kompletno rastavio da vidim da nije negde nešto začepljeno.naprskao WD-om,sutra ću malo da izduvam kompresorom pa da vidim da li ima rezultata.
Ako nema rezultata, nadjes na otpadu rislag od kamiona i ugradis umesto tog.

5 do 5,5 bara je normalno stelovanje na rislagu. Otvori ceo rislak i operi i ispoliraj sa vodobrusnom smirglom granulacije 1000 i vise i uljem. namasti malo i spakuj. mora raditi ako je fabricki . Gde je prikljucak za crevo za gume mora se pritisnuti pipak da bi pustio vazduh van. Samo sve dobro operi i razradi jer spece se od ulja i kondenzacije i prljavstine i zablokira

Aj kad već spominjete kompresor.... Jel ima neko zupčanik za pogon kompresora? Ako znate neku prodavnicu da ima,može i nov. Može i komplet kompresor ali da je dobar.
Ja ću ko u onom vicu kada učiteljica srpskog jezika pita decu: Deco kada kažem da se u subotu udajem koje je to vreme? Javlja se mali Perica i kaže: Krajnje vreme učiteljice,krajnje vreme....
E tako i ja. Uskoro će biti 11 punih godina kako mi taj traktor nema kompresor a idem u prevoz sa njim... Neozbiljno,znam!

U hebo te gde mi nestade deo poruke gde piše 577? Verovatno sam slučajno izbrisao deo... Sve u svemu Imt 577 ili možda od R76 (nisam siguran kakav je položaj priključaka cevi za vazduh).

Malo tuning styling
dsc00381.jpg

dsc00383.jpg

Ja sam zamenio karike na kompresoru, ostalo je delovalo OK, videcu kako radi, nisam isprobavao. Mada i taj sraf treba da je odvijen do kraja, da bi pustao na 5bari? Boca ima fabricki isto sigurnosni ventil?

Duple gume se stavljaju zbog veceg tereta? Sejalice i sl? Ovako da udjem da bacam vestacko djubrivo ili da prskam sve bih zgazio?

Nabavio sam razvodnik nekog viljuskara, pa hocu da ga montiram na 560... Razvodnik ima 3 rucice, a ima mesto i za 4...
Sta mi je sve potrebno da bih ga povezao, i kako da ga povezem, trebaju mi 2 rucice...?

Ja se basi ne razumem ali mislim da razvodnik ima dovod i odvod ulja, u dovod mu stavis ono crevo od kipe, i rucicu za kipu u polozaj kao da kipas i povrat iz razvodnika ako nemas crevo fabricki onda ga stavi kroz cep od ulja gde sipas i tu ce vracati ulje, a sa razvodnika normalno creva sa spojnicama koliko ti treba ostalo zacepis.

Nabavio sam razvodnik nekog viljuskara, pa hocu da ga montiram na 560... Razvodnik ima 3 rucice, a ima mesto i za 4...
Sta mi je sve potrebno da bih ga povezao, i kako da ga povezem, trebaju mi 2 rucice...?

Ako zelis da radi neovisno o podiznim polugama, onda ti treba jos jedna pumpa u trupu koja se montira na vec postojecu glavnu. Treba probusiti trup na jednom mjestu gdje ce pritisak od te pumpe izaci napolje iz traktora a povrat mozes staviti gdje god zelis na trupu.

Ako zelis raditi samo s razvodnikom, bez obzira na podizne poluge, onda radis kako ti je i kolega alen napisao. Razvodnik napajas uljem iz kipe traktora i poluge ti budu stalno podignute u krajnji gornji polozaj a povrat iz razvodnika takodjer negdje na trup spojis i to je to.

Kolega je imao vilicar prepravljen za na traktor (IMT 560) Najprije je vilicar zakopcao na traktor, podigne ga "na mjeru" i imao je posebne ukrute za poluge kad spoji razvodnik preko kipe da te ukrute drze vilicar na jednoj te istoj visini a razvodnikom je kontrolirao vilicar.

pozdrav svima..
juce sam namontirao nove gume 16.9 28 na felne (felna sa zvezdom tegom) i kada sam pokusao da stavim na traktor ne mogu jer su mu fabricke bile 12.4 36 i brezoni su mu kratki. moje pitanje je gde da nabavim duboke šrafofe za ove felne nasao sam na internetu kako izgledaju ali da li neko zna gde da nabavim i koja im je cena.
evo slike meni treba samo navrtka ovakva
r19zl1.jpg
[/IMG]

Nazad
Vrh